ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τα αγωνιστικά κέρδη από πιθανή αναβολή της πρεμιέρας της Super League

Ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού θα έχει όφελος από τις εξελίξεις στη Superleague.

H διαφαινόμενη αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος οφείλεται στην ασυνεννοησία μεταξύ των ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά, αλλά έχει και αγωνιστικές προεκτάσεις. Γιατί οι προπονητές έχουν προγραμματίσει την προετοιμασία των ομάδων με δεδομένο ότι στις 21-22 Αυγούστου θα άρχιζαν τις επίσημες υποχρεώσεις.

Ωστόσο, ένας προπονητής ίσως και να μην χάνει τόσα πολλά με τη μεταφορά του πρώτης στροφής της Superleague. Πρόκειται για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος περιμένει αρκετές μεταγραφές και αποθεραπείες ποδοσφαιριστών του. Κάτι που σημαίνει πως έστω και μία κερδισμένη εβδομάδα, θα σημαίνει ότι ο Σέρβος θα έχει περισσότερες επιλογές στη διάθεση του.

Μόνο που στην προκειμένη, ουσιαστικά δεν θα είναι μόνο μία εβδομάδα αλλά τρεις. Γιατί με την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σε ένα βατό ματς και μετά θα μεσολαβήσει η διακοπή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Άρα, επί της ουσίας το κέρδος θα είναι τριπλάσιο, πριν από την επικίνδυνο έξοδος στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Άρη στο «Κλ.Βικελίδης».

Τι περιμένει σε αυτό το διάστημα ο Γιοβάνοβιτς; Καταρχάς, ευελπιστεί να έχουν αποθεραπευτεί ο Δημήτρης Κουρμπέλης και ο Μπαρτ Σένκεφελντ. Οι δύο παίκτες αναμένεται να τεθούν στην υπηρεσία του 59χρονου τεχνικού μετά την επανέναρξη της Superleague στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ακόμα και ο Ζβονιμίρ Σάρλια θα έχει ανακτήσει τη φόρμα του και θα είναι ετοιμοπόλεμος

Επιπροσθέτως, ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται ότι θα έχουν ενσωματωθεί οι τέσσερις-πέντε μεταγραφές που θα κλείσει ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα αναβαθμίσουν το ρόστερ και θα δώσουν μεγαλύτερα περιθώρια τακτικών ελιγμών στον Σέρβο. Γιατί τώρα ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ο προπονητής του «τριφυλλιού» δεν έχει ευελιξία.

Τέλος, εκτός από τις προσθήκες (μεταγραφικές και ιατρικές) που θα έχει ο Γιοβάνοβιτς, θα προπονήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του και θα έχει τη δυνατότητα να διορθώσει τις δυσλειτουργίες. Γιατί είναι λογικό ο Παναθηναϊκός που επιχειρεί μετάβαση από ένα παθητικό στυλ σε ένα μοντέλο κυριαρχίας, να μην έχει αφομοιώσει πλήρως τη φιλοσοφία του προπονητή του.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News