Κώστας Παπανικολάου στο sportday.gr: «Ξεχάστε το 2013, στον τελικό θα γίνει μάχη!»

EUROKINISSI

Λίγες ώρες πριν από τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, ο Κώστας Παπανικολάου μιλά στο sportday.gr για τον τελικό της Euroleague και εμφανίζεται ταπεινός αλλά και αισιόδοξος ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο άνθρωπος που έκανε την κατάλληλη στιγμή το step-up στο πέμπτο παιχνίδι κόντρα στη Φενέρ. Αυτός που ενέπνευσε όλους τους υπόλοιπους για τη μεγάλη ανατροπή στον ημιτελικό με τη Μονακό. Ο εορτάζων αρχηγός του Ολυμπιακού, στην πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του, μιλάει στο sportday.gr για τον μεγάλο τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Λίγες ώρες πριν κάνει ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα και παραλάβει από τα χέρια του Ντέγιαν Μποντιρόγκα το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για να το σηκώσει πρώτος στον ουρανό του Κάουνας!

Πρώτα από όλα θέλω να σε ρωτήσω για το ημίχρονο με τη Μονακό. Κάποιοι έλεγαν πως εκτός του κόουτς κι εσύ μίλησες στα αποδυτήρια…

Αυτά είναι στο παρελθόν,  τώρα μετράει αυτό που έρχεται. Δεν έχει σημασία το τί έγινε, πώς έγινε, ποιος μίλησε, τί είπε. Σημασία έχει ότι ο καθένας από εμάς βρήκε μέσα του τη δύναμη και το χαρακτήρα να βγει στο δεύτερο ημίχρονο και να κάνουμε την ανατροπή που κάναμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και αυτό είναι που μένει.

Δέκα χρόνια μετά. Κόντρα στον ίδιο αντίπαλο. Ανήμερα της ονομαστικής σου εορτής. Πολλές συμπτώσεις μαζεύονται. Πώς το έχετε στο μυαλό σας;

Δεν είμαι πολύ της τύχης, της μοίρας. Βασικά την τύχη την θεωρώ σημαντικό παράγοντα σε όλο τον αθλητισμό αλλά όλα αυτά με μοίρα, προϊστορία και τέτοια, δεν είμαι μεγάλος φαν. Καινούργιο παιχνίδι, τελείως διαφορετικές καταστάσεις, καινούργιοι παίκτες, και θα είναι 40 λεπτά μια μάχη για τον τίτλο τον οποίο παλεύουμε όλη τη χρονιά.

Πολλοί λένε ότι λόγω της εμπειρίας και του χαρακτήρα νικητή της Ρεάλ, είναι κλειδί να μην φτάσει να κριθεί το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Πιστεύεις όμως πως ο Ολυμπιακός λόγω του DNA του είναι ίσως η μόνη ομάδα που μπορεί να σταματήσει αυτή την ομάδα;

Η αυτοπεποίθησή μας είναι ψηλά. Είναι λογικό να είναι ψηλά γιατί έχουμε κάνει μια καταπληκτική σεζόν και δε σκεφτόμαστε το αν θα πάει ή δε θα πάει στα τελευταία λεπτά. Σημασία έχει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι που όλη τη χρονιά μας έχει φέρει μέχρι εδώ!

Είχες ονειρευτεί τη στιγμή που θα σηκώνεις το τρόπαιο στα χέρια σου;

Δεν έχει σημασία ποιος θα το σηκώσει. Σημασία έχει να κερδίσουμε και να είμαστε εμείς οι νικητές στο τέλος. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News