Αποστολή στο Κάουνας: Μια «ερυθρόλευκη» λαοθάλασσα πίστης και περηφάνιας!

EUROKINISSI

Η πορεία των φίλων του Ολυμπιακού προς τη Zalgirio Arena ανάγκασε τους κατοίκους του Κάουνας να τη συνοδεύουν με τα κινητά στο χέρι για να απαθανατίσουν την κορύφωση της μεγαλύτερης απόβασης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην πόλη τους!

Αποστολή στο Κάουνας: Νικόλας Σόμογλου

Ήταν στο μυαλό κάτι μαγικό! Αν οι φίλοι του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία με την περσινή κατάληψη του Βελιγραδίου, αυτό που συνέβη την Κυριακή στο Κάουνας δεν έχει προηγούμενο.

Η μεγαλύτερη απόβαση επισκεπτών που έχει γνωρίσει ποτέ στην ιστορία της η πόλη της Λιθουανίας, έγινε η απόλυτη ατραξιόν του Final Four και ο Ολυμπιακός η ομάδα που ένωσε Έλληνες και Λιθουανούς σε ένα αδιανόητο χείμαρρο αναγνώρισης της αξίας μιας ομάδας που γοητεύει κάθε αγνό φίλο του σύγχρονου μπάσκετ.

Από νωρίς το πρωί το κέντρο του Κάουνας μετατράπηκε σε Πασαλιμάνι, με χιλιάδες «ερυθρόλευκους» φιλάθλους να ξεσηκώνουν την πόλη με τα τραγούδια και τα συνθήματά τους.

Ωστόσο το απόλυτο… pre game event του μεγάλου τελικού ήταν η πορεία του μεγάλου πυρήνα των οργανωμένων οπαδών προς τη “Zalgirio Arena” λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.

 

 

Μια λαοθάλασσα πίστης και «ερυθρόλευκης» περηφάνειας άφησε με το στόμα ανοικτό τους ντόπιους οι οποίο συνόδευαν την πορεία για να απαθανατίσουν κάθε της στιγμή. Το «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό» έγινε για λίγα λεπτά ο… ύμνος της πόλης, με τους Λιθουανούς να προσπαθούν να ακολουθούν το ρυθμό του και να τον σιγοτραγουδούν, καθώς η αλήθεια είναι ότι τα ελληνικά… τους δυσκόλευαν αρκετά.

Άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι χάζευαν τους φίλους του Ολυμπιακού στην… προτελευταία παράσταση στους δρόμους του Κάουνας, ελπίζοντας ότι η τελευταία θα δοθεί το βράδυ της Κυριακής με την κούπα της πρωταθλήτριας Ευρώπης τυλιγμένη με ερυθρόλευκη κορδέλα.

Στα πεζοδρόμια, στα μπαλκόνια, στις γέφυρες όλοι προσπαθούσαν να πάρουν την καλύτερη θέση για να εξασφαλίσουν την καλύτερη… ανάμνηση των σπάνιων στιγμών που έζησαν με την… ελληνική τρέλα να κυριεύει την πόλη.

Άλλωστε η ψήφος των Λιθουανών για την… αυτοδυναμία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στον τελικό ήταν κάτι περισσότερο από δεδομένη!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News