Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 75-54: Σ' ευχαριστώ για όσα μου 'χεις χαρίσει!

EUROKINISSI

Περισσότεροι από 7.000 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο ΣΕΦ και αποθέωσαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του! – Άνετη νίκη με 75-54 επί του ΠΑΟΚ, πρόκριση στον τελικό της Basket League και αναμονή για τον παρτενέρ!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να πικράθηκε αρκετά στον τελικό της Euroleague όμως με τη στήριξη του κόσμου του έκλεισε το ραντεβού του στον αμέσως επόμενο στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος μετά την επιστροφή της ομάδας στην Basket League. Οι Πειραιώτες κέρδισαν με 75-54 και σκούπισαν τον αξιόμαχο ΠΑΟΚ.

Περίπου 7.000 φίλοι των ερυθρόλευκων βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να συγχαρούν τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του για την αξιέπαινη πορεία τους στην Euroleague και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους ενόψει τελικών με τον αντίπαλο να προκύπτει την Τρίτη στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι.

Ένα σερί 10-0 στα μέσα του δεκαλέπτου έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ένα εκρηκτικό πρώτο δίλεπτο όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τον Φαλ να μην εκμεταλλεύεται την υπεροχή του σε πρώτη φάση και τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει. Οι ερυθρόλευκοι κυκλοφορούσαν την μπάλα με ταχύτητα βρίσκοντας τις απαντήσεις στη ζώνη των παικτών του Τακιανού όμως τα τελειώματά τους δεν ήταν εύστοχα (12-8).

Μετά το τάιμ άουτ και την είσοδο του ορεξάτου Σλούκα ακολούθησε ένα αναπάντητο σερί 10-0 για τους Πειραιώτες οι οποίοι ανέβασαν ταχύτητα σε επίπεδα που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν οι φιλοξενούμενοι με την πρώτη περίοδο να κλείνει με double score υπέρ των γηπεδούχων (24-12).

Ο ΠΑΟΚ οδήγησε τους ερυθρόλευκους σε λάθη και… εκνευρισμό και μείωσε τη διαφορά

Οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ… μπλαζέ στο δεύτερο δεκάλεπτο μην παίζοντας με βάση τα στάνταρ τους. Ο Λαρεντζάκης την πλήρωσε βγαίνοντας αλλαγή. Τα λάθη όμως συνεχίστηκαν, οι πόντοι του ΠΑΟΚ στον αιφνιδιασμό επίσης και η διαφορά έπεσε στο +5 (32-27).

Η άμυνα του «Δικέφαλου του Βορρά» λειτουργούσε, όχι όμως και η επίθεση στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον Σλούκα να ανεβάσει ξανά τη διαφορά είτε σκοράροντας είτε πασάροντας στον Μπολομπόι. Ένα buzzer-beater του Ράιλι σφράγισε μια κατά τα άλλα εξαιρετική περίοδο για τον ΠΑΟΚ ο οποίος έκανε επιμέρους 15-22 (39-34).

Ένα 9-0 του ΠΑΟΚ ξύπνησε τους παίκτες του Μπαρτζώκα οι οποίοι δεν κοίταξαν ξανά πίσω

Όπως συνέβη και στο προηγούμενο παιχνίδι στην Πυλαία, ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου κάνοντας ένα επιμέρους 9-0 στα πρώτα 4:33′ της τρίτης περιόδου (48-34).

Μετά το τάιμ άουτ ακολούθησε η απάντηση του ΠΑΟΚ με δικό του 9-0 με τον Τζέιλεν Χαντς να σαλπίζει την αντεπίθεση με δύο τρίποντα και τον Σάιμπερτ να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στη δεύτερη περίοδο.

Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειξαν ξανά το καλό τους πρόσωπο. Ο Σλούκας συνέχισε την πληθωρική του εμφάνιση με τους Γουόκαπ και Βεζένκοφ να συμπληρώνουν μια ασταμάτητη τριάδα. Το buzzer-beater του Έλληνα γκαρντ για το 61-45 του δεκαλέπτου δημιούργησε τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ξανά διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν αφεθεί στη μοίρα του παιχνιδιού με τα ποσοστά τους να πέφτουν κατακόρυφα. Ο Παπανικολάου διαμόρφωσε για πρώτη φορά διαφορά της τάξης του +20 (69-49). Με το παιχνίδι να έχει στην ουσία λήξει ο Μπαρτζώκας δεν έδωσε χρόνο μόνο στον Πάπας, αλλά και στον Αμπόσι.

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News