Ολυμπιακός: «Έρχεται» ο νέος τεχνικός - Ποιος είναι ο Γκαρίδο που μπήκε σφήνα στην κούρσα!

Ολυμπιακός: «'Eρχεται» ο νέος τεχνικός - Ποιος είναι ο Γκαρίδο που μπήκε σφήνα στην κούρσα!

Ο Αντόνιο Κορδόν έχει κάνει τις επιλογές του, με τον Γκαρίδο να μπαίνει… γερή σφήνα ανάμεσα στους βασικούς υποψήφιους για τον προπονητή που ψάχνει ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός δεν θα αργήσει το θέμα του νέου προπονητή αφού έχει και μια μεγάλη σειρά ζητημάτων που πρέπει να ολοκληρώσει στην πορεία.

Ο Αντόνιο Κορδόν έχει πάρει τις αποφάσεις για τις τελικές επιλογές. Ο Ολυμπιακός τις γνωρίζει και οι διεργασίες έχουν προχωρήσει. Γίνεται λόγος για τεχνικό που γνωρίζει καλά. Δεν αποκλείεται να έχει συνεργαστεί και μαζί του.

Οι Μπορδαλάς, Ζόρντι Κρόιφ, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, Χαβιέ Καγιέχα, αλλά και Χουάν Κάρλος Γκαρίδο είναι στην λίστα.

Για τον τελευταίο λέγεται πως τρέχει… λίγο πιο γρήγορα στην σχετική κούρσα, λίγο πριν από την τελική ευθεία.

Τελευταία δουλειά του 54χρονου προπονητή ήταν η Αλ Γουϊντάντ, ομάδα από το Μαρόκο. Από την οποία αποχώρησε τον Μάιο, μένοντας εκεί μόλις 2.5 μήνες.

Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχει περάσει και από τις Ισμαίλι, Σαχέλ, Αλ Αίν, Ράγια Κασαμπλάνκα, δηλαδή κινήθηκε έντονα σε Αραβία και Μαρόκο. Στην Ευρώπη βρέθηκε από το Ιανουάριο του 2021 έως τον Μάιο, του ίδιου έτους, για λογαριασμό της Καστεγιόν.

Η δουλειά των Γκαρίδο, Κορδόν στην Βιγιαρεάλ

Συνεργάστηκε με τον Αντόνιο Κορδόν στην Βιγιαρεάλ από το 2001 έως το 2011. Μαζί άλλαξαν τα πάντα στην ακαδημία της ισπανικής ομάδας. Την εξέλιξαν τόσο πολύ που έφτιασε να γίνει από τις καλύτερες στην χώρα. Αρχικά ήταν διευθυντής στην ακαδημία (2001-2009) και στην συνέχεια ανέλαβε την δεύτερη αλλά και την πρώτη ομάδα, σαν προπονητής.

Με την πρώτη ομάδα της Βιγιαρεάλ έφτασε στα ημιτελικά του Europa League, 4η θέση στην La Liga και προημιτελικά στο κύπελλο.

Φιλοσοφία του είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο με κατοχή μπάλας και πρέσινγκ στον αντίπαλο στις δύο πρώτες ζώνες του γηπέδου.

Η συνεργασία με τον Αντόνιο Κορδόν τον βάζει στο κάδρο για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού. Δεν παίζει μόνος του ωστόσο. Έχει τις πιθανότητες του, όπως τις έχουν και τα άλλα ονόματα.

Σύντομα ωστόσο θα ξεκαθαρίσει το θέμα του νέου προπονητή…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News