Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Βραδιά στέψης ή... παράτασης!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στον τέταρτο τελικό. Νίκη ισοφάρισης ψάχνουν οι «πράσινοι» και τίτλου οι «ερυθρόλευκοι». Διαβάστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ζέρβα στη SportDay της Πέμπτης (15/6).

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ, το οποίο θα είναι σχεδόν κατάμεστο, μεταφέρεται ξανά σήμερα η μάχη των τελικών των πλέι οφ της Basket League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ο τέταρτος τελικός «αιωνίων» θα δείξει αν θα έχουμε από απόψε πρωταθλητή, κάτι που θα συμβεί με 3- 1 στις νίκες αν επικρατήσουν οι «ερυθρόλευκοι», ή θα τους απολαύσουμε για μία ακόμα φορά την Κυριακή στο ΣΕΦ (σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή των Πειραιωτών στο ΑΣΕΑΔ και θα ξεκαθαρίσει αν θα έχει κόσμο ή όχι), αν οι «πράσινοι» ισοφαρίσουν σε 2-2 σήμερα τη σειρά.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, παίζει το… τελευταίο του χαρτί στη διεκδίκηση του 40ού πρωταθλήματος στην ιστορία του κι ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει από απόψε το 14ο.

Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για τον Νίκο Παπά: «Αυτό θα είναι πιθανότατα το τελευταίο μου ματς στο ΟΑΚΑ ως αθλητής του Παναθηναϊκού, αλλά και της ομάδας για τη φετινή σεζόν. Απαντες στην ομάδα, απ’ τον προπονητή μέχρι τον φροντιστή, είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα για τη νίκη έχοντας τον κόσμο στο πλευρό μας. Ακόμη κι ένα δευτερόλεπτο να αγωνιστώ, θα το ζήσω έντονα και θα το απολαύσω…», δήλωσε ο 33χρονος γκαρντ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει ένα καλύτερο παιχνίδι επιθετικά για να μπορέσει να πάρει τη νίκη, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει ν α κάνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά μία καλή εμφάνιση και να επιβεβαιώσει την κατά γενική ομολογία ανωτερότητά του.

Ενδιαφέρον θα έχουν κι απόψε οι μάχες κάτω απ’ τα καλάθια με τους Αρτούρας Γκουντάιτις και Τζόελ Μπολομπόι, να δεσπόζουν.

• Καταγγελία στην επιτροπή φιλάθλου πνεύματος, ηθικής και δεοντολογίας σε βάρος του οπαδού του Παναθηναϊκού που προπηλάκισε κι εξύβρισε τον Μπαρτζώκα στον δεύτερο τελικό έκανε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News