ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Στο στόχαστρό της ο Παπ Ματάρ Σαρ

Ο νεαρός άσος από τη Σενεγάλη, Παπ Ματάρ Σαρ, έχει μπει στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τα πρώτα βήματα στην Αφρική, η Ακαδημία από όπου ξεκίνησε ο Σαντιό Μανέ και το άλμα προς την καταξίωση

Στα ραντάρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μπει το τελευταίο διάστημα το όνομα του νεαρού άσου, Παπ Ματάρ Σαρ, για τα… πόδια του οποίου οι κόκκινοι διάβολοι φέρεται να είναι έτοιμοι να βγάλουν από τα ταμεία τους 40 εκατομμύρια λίρες. Στη μάχη της διεκδίκησης του ωστόσο έχουν μπει κι άλλα μεγάλα κλαμπ όπως η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης, προκρειμένου να κάνουν δικό τους το ταλέντο της ομάδας της Ligue 1, Μετς.

 

 

Με καταγωγή από τη Σενεγάλη, ο Σαρ έχει διανύσει πολύ και τραχύ δρόμο για να πραγματώσει τό όραμά του. Τον Μάρτιο πραγματαποίησε το ντεμπούτο του με το εθνόσημο της χώρας του στον προκριματικό AFCON 2021 εναντίον του Κονγκό, ενώ το ενδιαφέρον είναι πως ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ακαδημία, Generation Foot, από την οποία έκανε τα πρώτα του βήματα κι ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ.

 

 

Μάλιστα, στο ίδιο «θερμοκήπιο» του αφρικανικού συλλόγου έχουν γαλουχηθεί και οι Ισμαΐλα Σαρ της Γουότφορντ, καθώς κι ο πρώην άσος της Γουέστ Χαμ, Ντιαφρά Σακό. Εκεί ο νεαρός άσος μεγαλουργούσε με έξι συμμετοχές U17 και τρία γκολ, που μαρτυρούσαν πως είναι γεννημένος για το ανώτερο επίπεδο. Κι έτσι κι έγινε…

 

 

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο γαλλικός σύλλογος ανακάλυψε το ταλέντο του 18χρονου, με τον οποίο και υπέγραψε πενταετή συμφωνία, δίνοντας του έτσι το εισιτήριο να κυνηγήσει το όνειρό του από την Αφρική στην Ευρώπη. Το πρώτο διάστημα αγωνιζόταν στη Δ΄ Κατηγορία ποδοσφαίρου, ωστόσο τατύτατα κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει μια θέση στην πρώτη ομάδα.

Κι αν ο κορωνοϊός ανέβαλε για λίγο την παρθενική του εμφάνιση, αυτή δεν άργησε να έρθει τον περασμένο Νοέμβριο κόντρα στη Μπρεστ, ενώ τον Ιανουάριο σημείωσε και το πρώτο του γκολ στην ευρεία νίκη της ομάδας με 4-2. Έκτοτε, το «αφρικανικό διαμάντι» της Μετς, καθιερώθηκε πλέον ως βασικός στην πρώτη ομάδα, έχοντας καταγράψει 25 εμφανίσεις με τα χρώματα του συλλόγου.

Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα υψηλόσωμο παίκτη, ο οποίος είναι ανίκητος στις εναέριες μονομαχίες, ενώ χρησιμοποιείται κυρίως ως box-to-box μεσοεπιθετικός. Ειδικότερα, αυτό που εξάρουν όλοι είναι πως παρά το νεαρό της ηλικίας του το παιχνίδι του διέπεται από συγκέντρωση και αντίληψη και στα αμυντικά του καθήκοντα.

 

 

Μάλιστα, ο προπονητής της Ακαδημίας του Μετς, Olivier Perrin, ο οποίος και είχε αναγνωρίσει τις μοναδικές του ικανότητες όταν βρισκόταν στο Generation Foot, δηλώνει για τον Σαρ: «Είπα αμέσως στον εαυτό μου πως ο Παπ Ματάρ είναι ένας κορυφαίος παίκτης, ο οποίος διαβάζει και αντιλαμβάνεται σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Θυμίζει τον Μίραλεμ Πιάνιτς. Μπορεί να παίξει σε ένα σύστημα με δύο δεκάρια, μπορεί να παίξει στο κέντρο και box-to-box, μπορεί ακόμη να είναι δεκάρι ή εξάρι ανάλογα με τους προπονητές».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News