ΠΑΟΚ - Γκενκ 3-2: Μαέστρος Κωνσταντέλιας, κεφάτος Ζίβκοβιτς και νίκη ψυχολογίας

EUROKONISSI

Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ανάγκη από κάπου να πιαστεί και η πρώτη νίκη στα φιλικά ήρθε απέναντι στη Γκενκ με 3-2.

Ο ΠΑΟΚ κάνοντας ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε της Γκενκ με 2-0 νωρίς, πέτυχε ένα τρίτο γκολ με την έναρξη του δευτέρου μέρους και οι Βέλγοι μείωσαν από ένα ατομικό λάθος και μια κόντρα για τον τελικό 3-2.

Το σκορ άνοιξε στο 6′ όταν μετά από σουτ του Γιάννη Κωνσταντέλια στο οποίο η μπάλα κόντραρε, ο Μπράντον έστρωσε για τον Τσιγγάρα ο ποίος με σουτ έκανε το 1-0.

Στο 12′ ο Δικέφαλος έκανε το 2-0, με τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί κόρνερ και τα σκριν να φέρνουν τον Σβαμπ σε θέση βολής. Ο Αυστριακός έκανε την προβολή και πέτυχε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ και δεύτερο προσωπικό στα φιλικά προετοιμασίας.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε, στο πρώτο ημίχρονο, πολύ καλά σημάδια ομαδικότητας και τακτικής προσήλωσης, αλλά κάποιοι παίκτες του δεν απέφυγαν τα ατομικά λάθη, τα οποία όμως δεν κόστισαν στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ πέτυχε και τρίτο γκολ, με τον Κωνσταντέλια να κάνει εξαιρετική προσπάθεια και να βγάζει πάσα στον Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή και με διαγώνιο σουτ να κάνει το 3-0.

Στο 60′ ο Κοτάρσκι έχασε τη μπάλα και η Γκενγκ έβαλε ένα εύκολο γκολ προ κενής εστίας. Αμέσως μετά ξεκίνησαν και οι αλλαγές από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που έριξε στην αναμέτρηση μέχρι και τον Τζίμα.

Στο 82′ η Γκενκ έκανε το τελικό 3-2 με σουτ μέσα από την περιοχή στο οποίο η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Γιαξή τόσο ώστε να περάσει δίπλα από τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Γιάννης Κωνσταντέλιας, Χάρης Τσιγγάρας και Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

ΠΑΟΚ: Α ημίχρονο: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Έκονγκ, Κουλιεράκης, Ράφα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς Α, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Μπράντον. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Ζίβκοβιτς Ζ, Τσαούσης, Νέσμπεργκ, Γιαξής, Μουργκ, Νάραϊ, Τζίμας, Γκορντεζιάνι, Ρικάρντο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News