Παναθηναϊκός: Έτοιμος να βάλει σφραγίδα πρόκρισης!

Με προίκα το 3-1 του Κόζιτσε, ο Παναθηναϊκός θέλει να τελειώσει απόψε (20:30, Cosmote Sport1) την πρόκριση απέναντι στη Ντνίπρο. Γράφει ο Κώστας Γουλής στη SportDay της Τρίτης (01/08).

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την ολική επιστροφή του Παναθηναϊκού έγινε πριν από μία εβδομάδα στην «Κόζιτσκα Φοτμπάλοβα Αρένα» του Κόζιτσε, με το εμφατικό 3-1 επί της Ντνίπρο κι απόψε (20:30, COSMOTESPORT1), το «τριφύλλι» καλείται να τελειώσει τη δουλειά στην κατάμεστη Λεωφόρο και να επισφραγίσει την επάνοδό του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια.

Με επιβεβαίωση της πρόκρισης στην αποψινή ρεβάνς, ο Παναθηναϊκός θα έχει διασφαλίσει την παρουσία του (μίνιμουμ) στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με μεγάλο οικονομικό όφελος (πάνω από 11 εκατ. ευρώ), παίρνοντας παράλληλα σημαντική ώθηση στη βαθμολογία του στο UEFA Club Ranking. Κι από κει και πέρα, χωρίς κανένα απολύτως άγχος, θα πάει τις επόμενες δύο εβδομάδες για το all in απέναντι στην πολύ ισχυρή Μαρσέιγ, κυνηγώντας την υπέρβαση…

Σε πρώτη φάση, ωστόσο, αυτό που προέχει είναι η αποψινή, δεύτερη αναμέτρηση με τους Ουκρανούς, οι οποίοι θα έρθουν για να παίξουν τη δική τους… ζαριά κι όπου βγει. Κι ο βαθμός ψυχολογικής προετοιμασίας και συγκέντρωσης θα πρέπει να είναι ακόμη υψηλότερος απ’ την πλευρά των «πρασίνων».

Στην 11άδα δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με το προ εβδομάδας παιχνίδι στο Κόζιτσε, πέραν της αντικατάστασης του άτυχου Μπαρτ Σένκεφελντ (θλάση στον δεξιό δικέφαλο μηριαίο μυ) απ’ τον Τιν Γεντβάι. Από κει και πέρα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πορευτεί το με ίδιο σχήμα, αλλά και την ίδια λογική, ζητώντας απ’ τους παίκτες του να αντιμετωπίσουν (και) αυτό το ματς σαν να είναι νοκ άουτ και να ξεκινούν όλα απ’ το 0-0.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα ξεκινήσει κάτω απ’ τα «πράσινα» γκολπόστ, με τους Γιάννη Κώτσιρα και Χουάνκαρ (MVP στο Κόζιτσε) στα άκρα της άμυνας και τον Χόρντουρ Μάγκνουσον δίπλα στον Γεντβάι. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Ρούμπεν Πέρεθ θα είναι στο «6», με τον Τόνι Βιλένα στο πλευρό του ως καθαρό «οκτάρι», ενώ ο Φίλιπ Τζούριτσιτς θα παίξει λίγα μέτρα πιο ψηλά στο γήπεδο ως επιτελικός μέσος. Στο δεξί «φτερό» της επίθεσης θα πάρει θέση ο «Τούκου» Παλάσιος, αριστερά θα παραμείνει β ασικός ο Μπερνάρντ Ντουάρτε (με τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς ως αουτσάιντερ για τη θέση), ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Αντραζ Σπόραρ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News