Γιώργος Χελάκης: Περιμένοντας τους ταλαντούχους νέους του ΠΑΟΚ να ωριμάσουν...

Ο «Δικέφαλος» έχει δρόμο για να σταθεροποιήσει σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή του και να μπορέσει να είναι πλήρως ανταγωνιστικός απέναντι στη Χάιντουκ. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay του Σαββάτου (05/08).

Tο ματς του ΠΑΟΚ στην Ιερουσαλήμ δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Ένα ματς που κρίθηκε από δύο αυτογκόλ και που βρήκε τον ΠΑΟΚ, για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού, να παίζει με δέκα παίκτες δεν μπορεί να δώσει βάση για ολοκληρωμένη κριτική και πολύ περισσότερο για θετικά συμπεράσματα. Να βρει να πει κάτι αισιόδοξο κανείς για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ θα δυσκολευτεί πολύ.

Γι’ άλλη μία φορά φάνηκε πως η ομάδα έχει προβλήματα σε όλες τις γραμμές της και της λείπει κάτι που τη χαρακτήριζε πριν από τέσσερα και πέντε χρόνια. Λείπει η αυτοπεποίθησή, η πίστη στις δυνατότητες των ίδιων των ποδοσφαιριστών της. Η αλήθεια είναι πως στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ δεν βρίσκονται πια παίκτες που έχουν πρωταγωνιστήσει κι έχουν κατακτήσει τίτλους. Αυτός είναι ένας απ’ τους λόγους που σε κρίσιμα παιχνίδια λυγίζουν τα πόδια τους.

Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει ποια θα ήταν η εξέλιξη του παιχνιδιού αν ο ΠΑΟΚ δεν έμπαινε μπροστά στο σκορ με τόσο αναπάντεχο τρόπο. Όλοι, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε τα αμυντικά του προβλήματα, που θα ήταν ακόμα περισσότερα αν στο δεύτερο ημίχρονο δεν έμπαινε ο 20χρονος Κουλιεράκης. Απ’ την άλλη, θα χρειαστεί υπομονή ούτως ώστε παίκτες με σπάνιο ταλέντο να αποκτήσουν σταθερότητα στην απόδοσή τους. Αυτό αφορά και τον Κουλιεράκη, αλλά πολύ περισσότερο τον Κωνσταντέλια.

Ο νεαρός ήταν περίπου άφαντος στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη και δικαιολογημένα ο Λουτσέσκου τον άφησε εκτός βασικής ενδεκάδας στο παιχνίδι με την Μπεϊτάρ, στην Ιερουσαλήμ. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραρε, ήταν δραστήριος και μας χάρισε μία εκπληκτική ενέργεια, δείγμα του σπάνιου ταλέντου του. Είναι φυσιολογικό ο νεαρός να μην έχει αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοσή του. Σωστή ήταν και η διαχείριση από πλευράς Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ έχει δρόμο για να σταθεροποιήσει σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή του και να μπορέσει να είναι πλήρως ανταγωνιστικός απέναντι στη Χάιντουκ, που προβάλλει τώρα ως λογικό φαβορί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η απουσία του Αουγκούστο στο πρώτο ματς είναι πολύ σημαντική. Ο Βραζιλιάνος δεν είναι απ’ αυτούς που μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν. Ο Τσιγγάρας έκανε αυτά που ήθελε ο προπονητής του, σε αντίθεση με τον Σβαμπ που γι’ άλλη μία φορά έκανε παιδαριώδες λάθος. Με την πλήρη ενεργοποίηση του Σαμάτα και την έλευση του Οζντόεφ είναι δυνατόν η ομάδα του Λουτσέσκου να βελτιωθεί αρκετά ώστε να προσπεράσει το εμπόδιο της Χάιντουκ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News