ΖΒΕΡΕΦ - ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ 2-1: Ήττα του Στέφανου από τον Ζβέρεφ με απίθανη ανατροπή

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε να προηγείται με 4-1 στο τρίτο σετ και 5-4 με το σερβίς δικό του, αλλά ηττήθηκε με 6-4, 3-6, 7-6(4) και έχασε την ευκαιρία να περάσει στον τελικό του όπεν του Σινσινάτι. Σάλος με το διάλειμμα για τουαλέτα του Στέφανου.

Ένα παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι δικό του, ολοκληρώθηκε με ήττα και αποκλεισμό για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Western & Southern Open του Σινσινάτι. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήταν ο μεγάλος νικητής στον δεύτερο ημιτελικό του τουρνουά με 6-4, 3-6, 7-6(4) κι αυτός που θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον σημερινό τελικό.

Ο Στέφανος Τιτσιπάς είχε το ματς στα χέρια του με το σκορ στο 1-1 στα σετ και 4-1 υπέρ του στο τρίτο. O Γερμανός «έσπασε» το σερβίς του Στέφανου, αλλά οι στομαχικές ενοχλήσεις που αισθανόταν από τα μέσα του δεύτερου σετ τον οδήγησαν να ζητήσει τάιμ άουτ για να επισκεφθεί την τουαλέτα. Εν τω μεταξύ ο γιατρός του αγώνα του έδωσε ένα χάπι για να νιώσει καλύτερα, κι αυτό ήταν! Ο Ζβέρεφ άρχισε να νιώθει την ενέργεια που του έλειπε να επανέρχεται κι ενώ Τσιτσιπάς σέρβιρε στο 5-4 για να κερδίσει το παιχνίδι, ο Γερμανός «έσπασε» και πάλι το σερβίς του αντιπάλου και το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ζβέρεφ δεν «πέταξε» ούτε ένα πόντο στο σερβίς του, έκανε δύο μίνι-μπρέικ και πήρε τη νίκη με 7-4.

«Μετά το 2-4 σκέφτηκα ότι δεν σέρβιρε πια καλά και μπορούσα να μείνω στα ράλι. Ένιωσα όπως με τον Τζόκοβιτς στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τον Τσιτσιπά γίνονται μεγάλες μάχες, υπάρχει ένταση και πάθος. Και σίγουρα πριν από το US Open κανείς δεν ήθελε να ανοίξει τα χαρτιά του. Ήταν μια μεγάλη μάχη, όπως όλα τα τελευταία παιχνίδια που έχουμε δώσει ως αντίπαλοι».

Η μη αγωνιστική φάση που συζητήθηκε πολύ ήταν το οχτάλεπτο διάλειμμα για τουαλέτα που ζήτησε ο Τσιτσιπάς μόλις τελείωσε το πρώτο σετ, κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Ζβέρεφ αφού ισχυρίστηκε ότι αντίπαλό του πήρε μαζί του και το κινητό του για να πάρει οδηγίες από τον πατέρα του, «κάτι που κάνει συνέχεια σε όλο τα τουρνουά». Ο φακός όντως έδειξε ότι ο Απόστολος Τσιτσιπάς έστελνε μηνύματα στο κινητό την ώρα που ο Στέφανος ήταν στα αποδυτήρια!

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς ζήτησε να χρησιμοποιήσει ξανά την τουαλέτα, αλλά δεν του επετράπη από τον διαιτητή.

«Ο εν λόγω διαιτητής δεν έχει την καλύτερη φήμη μεταξύ των παικτών. Ήθελα να πάω στην τουαλέτα να αλλάξω επειδή έσταζα και δεν μπορούσα να κρατήσω ούτε τη ρακέτα μου, αλλά δεν με άφησε να πάω, κι εγώ ήθελα να αλλάξω ρούχα». 

Ο Τσιτσιπάς νόμιζε ότι μπορεί να κάνει χρήση της τουαλέτας σε κάθε σετ, αλλά ο κανονισμός ξεκαθαρίζει ότι σε παιχνίδια που κρίνονται στα δύο νικηφόρα, μπορεί να το κάνει μόνο μία φορά.

«Θέλω να το τσεκάρω», είπε στους ρεπόρτερ, «Δεν νομίζω ότι είναι σωστός, ειδικά όταν αγωνίζεσαι πολύ ώρα. Ένα σετ μπορεί να διαρκέσει και μιάμιση ώρα. Με τα υγρά που καταναλώνουμε, κάποιες φορές θέλουμε να πάμε στην τουαλέτα πιο συχνά».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News