Παναθηναϊκός: Χρειάζεται υπέρβαση και... προσοχή κόντρα στην Μαρσέιγ

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει μια μεγάλη εμφάνιση απέναντι στη Μαρσέιγ κι η ΟΥΕΦΑ στέλνει δεύτερο παρατηρητή μετά τα όσα έγιναν στη Ν. Φιλαδέλφεια. Γράφει ο Κώστας Γουλής στη SportDay της Τετάρτης (09/08).

Υπό την πολύ βαριά σκιά που άπλωσε πάνω απ’ όλη την Ελλάδα η δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ στην επιδρομή των οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (21:00, CS1) τη Μαρσέιγ, κυνηγώντας μία μεγάλη υπέρβαση.

Απέναντι σε ένα κλαμπ με μπάτζετ 240 εκατ. ευρώ, μεταγραφές καλοκαιριού αξίας 67,5 εκατ. ευρώ και πρωταγωνιστική παρουσία σε Γαλλία κι Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες, ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει τις δικές του πιθανότητες στο κατάμεστο «Απόστολος Νικολαΐδης». Σε ματς υψηλού κινδύνου (και) για την ΟΥΕΦΑ με πολύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Η… συνήθης πρακτική είναι σε κάθε ματς να υπάρχει ένας παρατηρητής, ενώ σε αγώνες «υψηλού κινδύνου» παρίσταται και ένας security officer, κάτι που ήδη είχε γνωστοποιηθεί στους ανθρώπους του «τριφυλλιού», λόγω των γνωστών σχέσεων των οπαδών της Μαρσέιγ με αυτούς ελληνικής ομάδας και της απαγόρευσης μετακίνησης. Όμως, μετά το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του φίλου της ΑΕΚ, η ΟΥΕΦΑ στέλνει απόψε στη Λεωφόρο και δεύτερο παρατηρητή κι ο αγώνας του Παναθηναϊκού θα βρίσκεται στο… μικροσκόπιο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Όπερ σημαίνει πως χρειάζεται όλοι στο γήπεδο να επιδείξουν ψυχραιμία και προσοχή, προκειμένου να αποφευχθούν… δυσάρεστες καταστάσεις.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σκέφτεται να πάει σε ένα πιο δυναμικό 4-3-3 με τον Ανταμ Τσέριν στην ενδεκάδα αντί του Μπερνάρντ, δίπλα σε Ρούμπεν και Βιλένα. Κάτι που σημαίνει πως ο Τζούριτσιτς θα μετακινηθεί προς τα αριστερά, με τον Παλάσιος δεξιά και τον Σπόραρ στην κορυφή. Την αμυντική γραμμή μπροστά απ’ τον Μπρινιόλι θα συνθέσουν οι Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ.

Η προετοιμασία των «πρασίνων» ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στο «Γ. Καλαφάτης», παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου. Ο ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού» παρακολούθησε όλο το πρόγραμμα μαζί με τον Γιάννη Παπαδημητρίου και είχε κι ένα σύντομο τετ α τετ με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ευχόμενος καλή επιτυχία σ’ όλη την ομάδα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις κυκλοφορίας, τακτική κι εξάσκηση στις στατικές φάσεις. Μέρος του προγράμματος ακολούθησε ο Σένκεφελντ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News