ΠΑΟΚ: Θέλει έναν χαφ χθες

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Ο ΠΑΟΚ τα είχε χύμα, τού ήρθαν και τσουβαλάτα στη μεσαία γραμμή.

H επομένη της νίκης – πρόκρισης επί της Χάιντουκ στη γεμάτη Τούμπα βρήκε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να είναι σε… αναμμένα κάρβουνα. Ο λόγος; Οι εξετάσεις του Χάρη Τσιγγάρα, ο οποίος αποχώρησε απ’ την αναμέτρηση με τους Κροάτες με ενοχλήσεις στα πλευρά.

Ο 23χρονος ανασταλτικός μέσος υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί θλάση στο οπίσθιο τοίχωμα του κοιλιακού τοιχώματος. Ο Ελληνας μέσος θα είναι εκτός απ’ το αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης κι η κατάσταση θα επανεξετάζεται καθημερινά.

Τα αποτελέσματα της μαγνητικής του κρίθηκαν άκρως ικανοποιητικά, αν σκεφτεί κανείς πως η αρχική εκτίμηση, που ήταν κι η απαισιόδοξη, έκανε λόγο για κάταγμα στα πλευρά, καθώς ο Τσιγγάρας ένιωθε πόνους ακόμα και σε βαθιές αναπνοές. Ακόμα κι έτσι, όμως, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο κι άμεσο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει αποψιλωθεί στη μεσαία του γραμμή. Ο Ντάγκλας Αουγκούστο παραχωρήθηκε στη Ναντ κι ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν πρόλαβε να κάνει κίνηση αντικατάστασης προκειμένου να προλάβει τις αναμετρήσεις με τη Χάιντουκ, αλλά η θέση του παραμένει κενή.

Μέσα σε όλα, στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την κροατική ομάδα στην Τούμπα, οι δύο αντικαταστάτες του τέθηκαν εκτός δράσης για το προσεχές διάστημα.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, Τσιγγάρας και Φιλίπε Σοάρες θα απουσιάσουν τόσο απ’ την αυριανή αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όσο κι απ’ την πρώτη με αντίπαλο τη Χαρτς, που θα γίνει στη Σκωτία την Πέμπτη.

Ποιες είναι οι επόμενες επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου στον άξονα; Ο Κυριάκος Γιαξής, που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ Β’ (κι ο Πάμπλο Γκαρσία τον χρησιμοποιούσε συχνά κι ως τρίτο στόπερ) κι ο Γιώργος Βρακάς, που αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός στον Λεβαδειακό. Κι όλα αυτά έγιναν με την έναρξη του πρωταθλήματος, που ισοδυναμεί σε αύξηση των αγω- νιστικών υποχρεώσεων των «ασπρόμαυρων».

Η πρόκριση και ο Μαξίμοβιτς

Τις ημέρες πριν από τη ρεβάνς με τη Χάιντουκ καταγράφηκε ένα κλίμα σύνδεσης του αποτελέσματος της μάχης με τους Κροάτες με τη μεταγραφική πολιτική του ΠΑΟΚ. Αυτό που έβγαινε από διοικητικές πηγές ήταν η επιστροφή του «Δικεφάλου του Βορρά» στην υπόθεση Μαξίμοβιτς, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ερχόταν στο προ- σκήνιο τού Μάρκος Αντόνιο.

Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές μεταγραφικές περιπτώσεις ως προς το οικονομικό. Απ’ τη μία πλευρά, η υπόθεση Μαξίμοβιτς στοιχίζει σε βάθος τριετίας σχεδόν 7,5 εκατ. ευρώ (συ- νολική αποτίμηση της αγοράς του Σέρβου συν το ποσό που θα λάβει ο ίδιος για τρία χρόνια συμβόλαιο), ενώ αυτή του Μάρ- κος Αντόνιο, του Βραζιλιάνου της Λάτσιο, θα στοίχιζε σαφώς λιγότερα, καθώς οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ιταλική ομάδα αφορούσαν δανεισμό για έναν χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, δημοσιεύματα στην Ιταλία ανέφεραν πως, ενώ ο ΠΑΟΚ τα είχε βρει με τη Λάτσιο, ο Μάρκος Αντόνιο εμφανιζόταν διστακτικός στο να μετακινηθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που δεν επιβεβαιωνόταν απ’ τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά», που είχαν κάνει έναν πρώτο κύκλο συζητήσεων με την πλευρά του Μάρκος Αντόνιο και δεν είχε προκύψει τέτοιο θέμα.

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι αποψιλωμένος στη μεσαία γραμμή, στον δρόμο για τις κρίσιμες μάχες στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε στο τέλος της προκριματικής διαδρομής και θέλει να επιστρέψει μετά από έναν χρόνο απουσίας σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News