ΑΕΚ Παρασκήνιο: Η σύμπτωση με τον VARίστα και η... αύρα του Θόδωρου Θεοδωρίδη

Φαίνεται πως φέτος η τύχη χαμογελά για τα καλά στις ελληνικές ομάδες σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή τους πορεία. ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πέτυχαν τα γκολ της πρόκρισης στις καθυστερήσεις, ενώ στον αγώνα της Ένωσης αποδείχθηκε… γουρλής ο VARίστας που ήταν ο ίδιος με το πρώτο ματς.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Αυτό αποδεικνύεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, για τις ομάδες του πρώην ΠΑΟΚ, καθώς και οι τρεις κατάφεραν να κατακτήσουν πολύ σημαντικές προκρίσεις στις καθυστερήσεις των αγώνων ρεβάνς! Αν πάρουμε τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πέναλτι-χέρι του Γεντουζί στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης στο «Βελοντρόμ», πήγε το ματς στην παράταση, άντεξε και προκρίθηκε στα πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός και πάλι στον έξτρα χρόνο βρήκε το χρυσό γκολ με τον Αλεξανδρόπουλο στον αγώνα του Βελγίου με τη Γκενκ, ενώ η ΑΕΚ καρδιοχτύπησε για τα καλά, με το 0-2 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αλλά τελικά με δύο γκολ στο 90+2′ και στο 90+10′ τα έφερε όλα τούμπα μέσα σε αποθέωση, αλλά και για τον αδικοχαμένο Μιχάλη που «έβλεπε» από ψηλά την αγαπημένη του ομάδα.

Στο διάβα τους οι τρεις ομάδες της Αθήνας συνάντησαν σχετικά γνωστές σφυρίχτρες. Ο Ολυμπιακός έχει παράπονα από τον Γερμανό Στίλερ, ο οποίος αγνόησε το φάουλ στον Ελ Καμπί που προηγήθηκε του πέναλτι των Βέλγων, ενώ ο VARίστας του υπέδειξε επανάληψη με την πρόφαση ότι είχε φύγει από τη γραμμή ο Πασχαλάκης. Τουλάχιστον το γερμανικό διαιτητικό τιμ δεν έκλεισε τα μάτια στην καραμπινάτη κόκκινη του για την κλωτσιά στον Κίνι, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να κυριαρχήσουν απόλυτα και τελικά να προκριθούν.

Στη Μασσαλία, ο Παναθηναϊκός πήρε μέσω VAR, επίσης στο τελευταίο λεπτό το πέναλτι-χέρι από τον Γεντουζί που μετέτρεψε σε γκολ ο Ιωαννίδης, ενώ στο παιχνίδι της ΑΕΚ η UEFA όρισε και στα δύο παιχνίδια που έγιναν με διαφορά τεσσάρων ημερών τον ίδιο άνθρωπο ως υπεύθυνοι για το VAR. 

Και στα δύο παιχνίδια με την Ντινάμο, ορίστηκε ο Άγγλος Στιούαρτ Άτγουελ, ο οποίος ακύρωσε δύο γκολ της Ένωσης επειδή υπήρχε οφσάιντ, αλλά είδε το χέρι του Λιούμπισιτς, στα τελευταία δευτερόλεπτα. Δεν συνηθίζεται η UEFA να ορίζει τον ίδιο άνθρωπο σε δύο παιχνίδια ανάμεσα στις ίδες ομάδες, αλλά προφανώς λόγω όσων είχαν προηγηθεί, εμπιστεύθηκαν κάποιον που -αν μη τι άλλο- θα κρίνει με τα ίδια μέτρα και σταθμά!

Το φοβερό είναι ότι οι διαιτητές της Πρέμιερ Λιγκ δεν σφυρίζουν… χέρι ούτε για δείγμα, αλλά στη συγκεκριμένη φάση το είδε και το υπέδειξε στον Νορβηγό διαιτητή. Όλα καλά, λοιπόν. Η περιπέτεια για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό συνεχίζεται κι όπως λένε κάποιοι που ξέρουν καλά το παρασκήνιο, φέτος τις ελληνικές ομάδες ή έστω κάποιες από αυτές, θα συνοδεύσει η… αύρα του Θόδωρου Θεοδωρίδη. Γιατί όχι; Αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τις ελληνικές ομάδες και δη τον Ολυμπιακό να σφάζεται στο γόνατο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News