ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-0: Πάρτι με κεφάτους Μουργκ - Ζίβκοβιτς, αγωνία για Σαμάτα

Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» τον Αστέρα Τρίπολης με κεφάτους τους Μουργκ – Σβαμπ και δράση ξανά τον Ζίβκοβιτς αλλά όλοι πάγωσαν με τον Σαμάτα που αντικαταστάθηκε λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης, όμως όλοι στον Δικέφαλο έχουν το μυαλό τους στην κατάσταση του Σαμάτα που δέχθηκε χτύπημα λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς και αντικαταστάθηκε.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει αποφασισμένος να επιβάλει εκείνος τον ρυθμό του και για τα πρώτα δέκα λεπτά το κατάφερε, με τον Οζντόεφ να είναι ο κινητήριος μοχλός στη μεσαία γραμμή, και τους Τάισον, Μουργκ να είναι δραστήριοι. Ο Αστέρας απορρόφησε την πίεση των «ασπρόμαυρων» και προσπάθησε να βγάλει πάσες στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο 22′ κόντρα στη ροή που είχε πάρει το τελευταίο δεκάλεπτο το ματς, με τον Τάσον να κλέβει ψηλά, τον Σβαμπ να περνάει κάθετη πάσα στον Μουργκ και τον Αυστριακό να βρίσκεται απέναντι στον Παπαδάοπουλο και να τον πλασάρει εύστοχα για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κεφαλαιοποιήσει το προβάδισμα αλλά δεν μπόρεσε να κάνει άλλη πειστική τελική προσπάθεια πλην κάποιων σουτ εκτός περιοχής. Ο Δικέφαλος είχε στο δημιουργικό κομμάτι και τη συμμετοχή του Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Αστέρας, σε μια βαθιά μπαλιά στη μεγάλη περιοχή και με ένα τσίμπημα της μπάλας από τον Μιρτέλο, κέρδισε πέναλτι καθώς ο Έκονγκ βρήκε στο πόδι τον αντίπαλό του. Το πέναλτι εκτελέστηκε στο 42′ από τον Μιρτέλο με τη μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι.

Στο 45′ ο διαιτητής Φωτιάς έδειξε πέναλτι σε φάση στην οποία ο Τάισον έπεσε στη μεγάλη περιοχή, με την εξέταση της φάσης απο το VAR να οδηγεί τον διαιτητή να αλλάξει την απόφασή του και να δείξει κίτρινη κάρτα στον Τάισον για «θέατρο».

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να «καθαρίσει» το παιχνίδι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να σκοράρει στο 54′ και στο 59′, πετυχαίνοντας για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι δυο γκολ, μετά το ματς με τη Χάιντουκ την περασμένη Πέμπτη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές και μια εξ αυτών ήταν και ο Άλι Σαμάτα. Ο Τανζανός τραυματίστηκε λίγο λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση, μετά από χτύπημα που δέχθηκε στον αστράγαλο. Οι αντιδράσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου όταν ο Σαμάτα ζήτησε αλλαγή έδειξαν την μεγάλη του αγωνία για την κατάσταση του Αφρικανού φορ, ένα γεγονός που επισκίασε την ικανοποίηση της νίκης με φόντο την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Χαρτς για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News