ΠΑΟΚ: Το... δεύτερο στεφάνι με τον Τσούμπα Άκπομ

Όλα όσα συνέβησαν στις «ζωές» των δυο πλευρών που έκαναν τον ΠΑΟΚ να τον καλέσει και τον Άγγλο να χαρίσει χρήματα για να γυρίσει από εκεί που πίεζε για να φύγει

Μια από τις πλέον χιλιοφορεμένες εκφράσεις της σύγχρονης εποχής είναι το περιβόητο «όταν θέλεις πάρα πολύ κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις» του Πάουλο Κολέιο. Στην περίπτωση του Τσούμπα Άκπομ και τον ΠΑΟΚ, έγινε το ακριβώς αντίθετο. Λες και συνωμότησε το σύμπαν για να γίνει κάτι που ούτε ο ΠΑΟΚ αλλά ούτε και ο Τσούμπα Άκπομ ήθελαν, ή είχαν στο μυαλό τους.

Το καλοκαίρι του 2020, ο ΠΑΟΚ είχε στην κορυφή της επίθεσης τους Τσούμπα Άκπομ και Κάρολ Σφιντέρσκι. Τον Άγγλο που είχε αποκτηθεί για να πλαισιώσει τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς και τον Πολωνό που είχε αποκτηθεί όταν παραχωρήθηκε ο Σέρβος επιθετικός. Με το συμβόλαιο του Άκπομ να μπαίνει στον τελευταίο χρόνο, είχε έρθει η στιγμή που ο Δικέφαλος ή θα του το ανανέωνε, ή θα συζητούσε τις προτάσεις που είχε ο Άγγλος επιθετικός στα χέρια του.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν «ζεστός» στο να δώσει μεγαλύτερο συμβόλαιο στον Άκπομ για να τον κρατήσει και είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες αναζήτησης αντικαταστάτη του. Οι σχέσεις ΠΑΟΚ και Άκπομ δοκιμάστηκαν όταν η πρόταση της Μιντλεσμπρο ήρθε στις αρχές Σεπτέμβρη, λίγο πριν την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα. Ο αγώνας με τους Λουζιτανούς τελείωσε, ο ΠΑΟΚ είχε θριαμβεύσει και ο Άκπομ αποχαιρετούσε τον Δικέφαλο καθώς η συμφωνία με την Μίντλεσμπρο προέβλεπε την άμεση μετάβασή του στην Αγγλία για υπογραφές. Ο Δικέφαλος πήρε μια πρόκριση που λίγοι περίμεναν αλλά είχε μείνει «γυμνός» επιθετικά. Ο τότε τεχνικός διευθυντής, Όλαφ Ρέμπε, είπε αργότερα πως ο Άκπομ πίεσε ώστε η μεταγραφή να γίνει αμέσως μετά την αναμέτρηση με την Μπενφίκα και δεν υπήρχε περίπτωση παραμονής του για τους αγώνες με την Κράσνονταρ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κάθε πλευρά λέει τη δική της αλήθεια.

Ο Άκπομ επιστρέφει στην Αγγλία για λογαριασμό της Μίνλεσμπρο και ξεκινάει ιδανικά, σκοράροντας από ένα γκολ στα δυο πρώτα του παιχνίδια. Το φινάλε της σεζόν όμως τον βρήκε να έχει πετύχει άλλα τρία γκολ στις υπόλοιπες 37 συμμετοχές του με την Μπόρο. Ο προπονητής της ομάδας, Νιλ Γουόρνοκ, αρχικά τον έβγαλε από την κορυφή της επίθεσης και στη συνέχεια εκτός ομάδας, φτάνοντας μάλιστα να πει πως η απόκτηση του Άκπομ δεν ήταν σωστή διότι έγινε υπό πίεση και χωρίς να έχει γίνει το κατάλληλο σκάουτινγκ. Κατά το κοινώς λεγόμενο, αυτό ήταν ένα «στέγνωμα» από τα λίγα…

Ο Άκπομ μπήκε σε διαδικασία αναζήτησης ομάδας, σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ αναζητούσε επιθετικό, και δεν τέθηκε καν θέμα ενασχόλησης με την περίπτωσή του. Όχι πως ο Άκπομ σκέφτηκε μήπως και χτυπήσει την πόρτα του ΠΑΟΚ… Κι’ όμως, όλα όσα έγιναν μέσα σε λίγες ημέρες, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να βγαίνει νοκ άουτ για έξι μήνες στις αρχές Αυγούστου, και τον Άκπομ να έχει συζητήσει αλλά να μην φτάνει σε συμφωνία με κάποια από τις ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον, έφεραν τις δυο πλευρές σε αδιέξοδο.

Ο Άγγλος επιθετικός ήταν εγκλωβισμένος στη Μπόρο και ο ΠΑΟΚ αναζητούσε έναν επιθετικό για να «μπαλώσει» μια μεγάλη «τρύπα». Πρόσωπο – κλειδί στην επανένωση δεν είναι άλλο από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος δέχθηκε να συζητήσει την επιστροφή του Τσούμπα Άκπομ καθώς είχε πολύ καλές αναμνήσεις από την συνύπαρξή τους στον Δικέφαλο του νταμπλ. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και από την άλλη πλευρά, καθώς ο Άκπομ ξαναβρίσκει έναν προπονητή με τον οποίο πέτυχε πράγματα στην καριέρα του.

Ο Άκπομ δέχθηκε μείωση αποδοχών για να βρεθεί εκ νέου στον ΠΑΟΚ, διότι στην προσπάθειά του να ξαναβάλει την καριέρα του σε ράγες, θεώρησε πως το καλύτερο για εκείνον είναι να βρεθεί σε ένα περιβάλλον που δεν θα χρειαστεί να συστηθεί από την αρχή. Πολλές φορές, οι γάμοι που γίνονται από συμφέρον, δεν πετυχαίνουν, αλλά αυτό έχει να κάνει και με το περιβάλλον του γάμου. Ο Άκπομ δεν επιστρέφει απλά στον ΠΑΟΚ, αλλά στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου και ίσως αυτή να είναι η λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News