Ολυμπιακός: Eντυπωσιακή η αναβάθμιση - Έχει υλικό για dream team!

Εντυπωσιακή η αναβάθμιση της μεσοεπιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού, γεμάτος σε κάθε θέση της ενδεκάδας με τουλάχιστον δύο πρωτοκλασάτες επιλογές. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος στη SportDay (7/9).

Η μεταγραφική περίοδος κλείνει για τον Ολυμπιακό εντυπωσιακά. Με τη διαφορά ότι οι πολύ δυνατές προσθήκες των τελευταίων ημερών δεν έγιναν με βάση το όνομα του υποψηφίου, αλλά το πόσο συμβατή μπορεί να αποδειχτεί η ικανότητά του με τις ανάγκες του συλλόγου για να επανακτήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα και να διαγράψει την καλύτερη δυνατή πορεία στην Ευρώπη.

Το «χτίσιμο» έγινε σωστά και μεθοδικά

Αυτή τη φορά μοιάζουν να έγιναν όλα σωστά. Το «χτίσιμο» ξεκίνησε απ’ την άμυνα και με κριτήριο το ποιοι μπορούν να βοηθήσουν άμεσα, απ’ την προκριματική κιόλας φάση. Βήμα-βήμα κύλησε ο σχεδιασμός, με τις μεταγραφές να ακολουθούν η μία την άλλη στο σωστό τάιμινγκ, πάντα με βάση το πλάνο και με απώτερο στόχο τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας. Απ’ τις 14 μεταγραφές που έγιναν ως τώρα, άνω των 30 είναι οι Ιμπόρα (35), Κίνι (33), Ελ Καμπί (31).

Ολοι οι άλλοι δεν έχουν τοποθετήσει ακόμη τον αριθμό 3 μπροστά απ’ τα κεράκια της τούρτας. Αντίθετα, οι περισσότεροι είναι σε εξαιρετική ηλικία. Ο Εσε στα 21, ο Αλεξανδρόπουλος 22, ο  Ποντένσε 27, ο Σολμπάκεν με τον Ομάρ Ρίτσαρντς 25, ο Ορτέγκα 24, ο Φρέιρε με τον Σκάρπα 29, ο Πορόσο 23.

Δύο σούπερ ενδεκάδες!

Αν τους τοποθετήσουμε σε ζευγάρια, ο Ολυμπιακός έχει δύο σούπερ ενδεκάδες ικανές να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη… ντριμ τιμ.

Ας το δούμε αναλυτικά:

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Πασχαλάκης με τον Τζολάκη. Δεξιά στην άμυνα ο Ροντινέι με τον Κίνι, αριστερά ο Ορτέγκα με τον Ρίτσαρντς. Στις θέσεις των στόπερ Φρέιρε, Ρέτσος, Ντόη, Πορόσο. Για τον άξονα, Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλος, Εσε, Καμαρά, Καρβάλιο. Για την τριάδα πίσω από τον φορ, Φορτούνης, Ποντένσε, Σκάρπα, Μπιέλ, Μασούρας, Σολμπάκεν, Μπρίνιτς, ενώ για την κορυφή πλάι στους δύο Μαροκινούς προστέθηκε ο Γιόβετιτς, ενώ… έρχεται κι ο πιτσιτικάς Αλγκασίμ Μπα, χωρίς να ξεχνάμε και τους πάντα πολύτιμους Βρουσάι και Ανδρούτσο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News