Ολυμπιακός μεταγραφές: Το κλάμα του Ποντένσε κι ο νέος Κοβάτσεβιτς

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος θυμάται τη μέρα που ο Ντανιέλ Ποντένσε δάκρυσε στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς που κάποιοι υποδέχθηκαν με μισό… μάτι όπως τώρα τον Στέβαν Γιόβετιτς, αλλά τελικά έμειναν με ανοικτό το στόμα.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε πρόσθεσε το όνομά του στη μεγάλη και «βαριά» λίστα των ξένων ποδοσφαιριστών που έφυγαν από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν έβλεπαν την ώρα να ξαναγυρίσουν! Για να το πετύχει, μάλιστα, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, απορρίπτοντας προτάσεις που θα φούσκωναν με αρκετά εκατομμύρια τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Μόλις στα 27 του, άντεξε τρία και κάτι χρόνια μακριά από τον Πειραιά, το «Καραϊσκάκη» και την ερυθρόλευκη φανέλα. Στην πιο παραγωγική ηλικία της καριέρας του, χρήματα έχει κερδίσει και μάλιστα πολλά για τον ίδιο τα παιδιά και τα εγγόνια του. Έπαιξε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά όταν του ζητήθηκε να αλλάξει φανέλα, το μόνο που είχε στο μυαλό του ήταν η μεγάλη επιστροφή. Και το πέτυχε χάρη στη δική του επιθυμία, αλλά και την επιμονή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» εκμεταλλεύθηκε την ανάγκη της Γουλβς να ξεφορτώσει το μπάτζετ λόγω του FFP της ΟΥΕΦΑ. Αξιοποίησε τη σχέση που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με τον κορυφαίο μάνατζερ του πλανήτη, τον Ζόρζε Μέντες που λύνει και δένει στον αγγλικό σύλλογο και μέσα σε μια νύχτα ενίσχυσε το ρόστερ του Ολυμπιακού με έναν παίκτη αξίας 20 εκατ. €.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Ποντένσε έβαλε τα κλάματα όταν επέστρεψε ως αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» στο Φάληρο για τα παιχνίδια με τη Γουλβς. Δεν συγκράτησε τη συγκίνησή του, όταν τον ξενάγησε στα νέα αποδυτήρια ο Νίκος Γαβαλάς. «Εδώ νιώθω σαν στο σπίτι μου», μονολογούσε κι όταν ήρθε η κατάλληλη ευκαιρία την άρπαξε από τα μαλλιά. Γιατί; Επειδή πολύ απλά ο Ολυμπιακός, η διοίκησή του και ο κόσμος του, ξέρουν να δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να νιώθει ο κάθε αθλητής ξεχωριστός και μοναδικός.

Δεν γύρισε με Μαρτίνς

Για την επιστροφή του Ντανιέλ Ποντένσε στον Ολυμπιακό δεν ήταν προαπαιτούμενο να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας ο Πέδρο Μαρτίνς. Μπορεί ο Πορτογάλος κόουτς να τον εντόπισε αρχικά και να ενημέρωσε την ΠΑΕ για τα θέματα που είχε ο «Superman» με τη διοίκηση της Σπόρτινγκ, ωστόσο, στο διάστημα που έμεινε στην Ελλάδα δέθηκε τόσο πολύ που δεν έβλεπε την ώρα για να ξαναγυρίσει.

Το καλοκαίρι είχε έρθει ξανά για διακοπές στα μέρη μας, δεν είχε σταματήσει να ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο από τα ελληνικά νησιά, αλλά και εντυπώσεις από τα φαγητά που δοκίμασε. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι πως γύρισε τρελαμένος στον Ολυμπιακό. Δεν κρατιέται. Και κάποιοι ήδη τον… βλέπουν στη θέση του αριστερού εξτρέμ με τον Φορτούνη και τον Σολμπάκεν δίπλα του και ανυπομονούν για το επόμενο παιχνίδι…

Η συμφωνία της επιστροφής

Το SportDay.gr αποκάλυψε από το βράδυ της Δευτέρας όλες τις λεπτομέρειες για την επιστροφή του «κοντορεβυθούλη» στον Ολυμπιακό. Για την επέκταση συμβολαίου που υπέγραψε με τη Γουλβς για να έρθει ως δανεικός με οψιόν στον Πειραιά, για την υποχρέωση των «ερυθρολεύκων» να του καλύψουν όλο το συμβόλαιο, για τα περίπου πέντε εκατομμύρια € που θα χρειαστεί να πληρώσουν αν θελήσουν να τον κρατήσουν και τα επόμενα χρόνια.

Ο Ποντένσε στο διάστημα της απουσίας του, έγινε ακόμη καλύτερος παίκτης στην Αγγλία. Έμαθε να αγωνίζεται σε πιο υψηλό ρυθμό, να παίζει ακόμη και σέντερ φορ, να τα βάζει με ορισμένους από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου. Πλέον θα παίξει ξανά με τον Ολυμπιακό έχοντας μια εμπειρία 105 αγώνων από την «Πρέμιερ Λιγκ», όπου έβαλε 16 γκολ, μοίρασε 9 ασίστ, ενώ χρίστηκε και διεθνής με την Ανδρών της Πορτογαλίας.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝ ΓΙΟΒΕΤΙΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Γιόβετιτς και ο… Κοβάσεβιτς

Όταν οριστικοποιήθηκε η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Στέβαν Γιόβετιτς, κάποιοι εξέφρασαν απορίες λόγω του ιστορικού τραυματισμών που επηρέασαν τη λαμπρή καριέρα του, ενώ κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς! Όταν οι «ερυθρόλευκοι» στην πρώτη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τεχνικό διευθυντή τον Ίλια Ίβιτς, είχαν αποκτήσει ως ελεύθερο τον σπουδαία Σέρβο στράικερ, ήταν ακριβώς στην ίδια ηλικία με τον Γιόβετιτς.

Ο Ντάρκο είχε προϋπηρεσία στον Ερυθρό Αστέρα, ένα πέρασμα από τη Σέφιλντ στην Αγγλία, αξιοπρόσεκτη παρουσία στη Γιουβέντους (71 ματς, 26 γκολ, 3 ασίστ) και τα… έσπασε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (284 ματς, 107 γκολ, 6 ασίστ). Ο Γιόβετιτς έχει προϋπηρεσία σε Ίντερ, Σίτι, Φιορεντίνα, Χέρτα, Μονακό και Σεβίλλη, ενώ πάτησε το πόδι του στον Πειραιά με 405 ματς, 114 γκολ και 55 ασίστ, νούμερα καλύτερα από τα αντίστοιχα του Κοβάτσεβιτς. Ίδωμεν…

Υ.Γ.1: Δεν έχετε παράπονο. Σε τούτη εδώ τη γωνιά της SportDay είχατε διαβάσει τουλάχιστον δύο φορές το τελευταίο διάστημα ότι ο Ολυμπιακός θέλει έναν εξτρέμ στο στιλ του Ποντένσε ή τον ίδιο τον Ντανιέλ

Υ.Γ.2: Ο Ινμπόμ Χουάνγκ «επέστρεψε», ζήτησε συγνώμη, έφερε 5,5 εκατ. ευρώ κι όχι τα τρία που έλεγε αρχικά και αποχώρησε με την ουρά στα σκέλια για τον Ερυθρό Αστέρα. Ποιος κέρδισε άραγε και ποιος έχασε από αυτή του την ανταρσία;

Υ.Γ.3: Δεν ξέρω πόσοι έχουν μπει στον κόπο να κάνουν τη… σούμα, αλλά ο Ολυμπιακός μετά και τις τελευταίες προσθήκες, έχει αποκτήσει μία από τις πιο γεμάτες και λαμπερές μεσοεπιθετικές γραμμές της Ευρώπης. Κι αν χρειαστεί επιπλέον προσθήκη πιο πίσω, είναι έτοιμος ο πολύπειρος Κουγιατέ (33) της Νότιγχαμ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως κόφτης, αλλά και ως στόπερ, έστω κι αν πλέον δεν έχει δικαίωμα να δηλωθεί στη λίστα για το Europa League. Με τη φανέλα της Σενεγάλης μετράει 86 συμμετοχές.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News