ΑΕΚ: Η παραδοχή του Αλμέιδα και η σίγουρη λύση με Κάλενς

Ο Αλμέιδα κατάλαβε πως η σεζόν για την ΑΕΚ δεν κυλά όπως την είχε σχεδιάσει και έτσι επιστράτευσε τη λογική με την απόκτηση του Αλεξάντερ Κάλενς.

Η ΑΕΚ τελικά λίγες ημέρες πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου, απέκτησε τον ποδοσφαιριστή που βάση της εικόνας της χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο.

Ο Αλεξάντερ Κάλενς είναι το νέο απόκτημα της «Ένωσης», που έρχεται με σκοπό να δώσει την απαιτούμενη σκληράδα σε μία ταλαιπωρημένη αμυντική λειτουργία.

Ο Ματίας Αλμέιδα διαπίστωσε έστω και καθυστερημένα, πως τα… κουκιά με τρεις αμυντικούς πρώτης γραμμής δεν βγαίνουν, αφού φέτος θα έχει να διαχειριστεί τρεις διοργανώσεις και μάλιστα σε έναν όμιλο «φωτιά» με Μπράιτον, Άγιαξ και Μαρσέιγ για το Europa League.

Ο 49χρονος τεχνικός στη συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε πως η ΑΕΚ εξέτασε αρκετές επιλογές κεντρικών αμυντικών το καλοκαίρι, χωρίς όμως να προχωρήσει κάποια περίπτωση παίκτη.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως ίσως και εκείνος να επηρεάστηκε όσον αφορά την ενίσχυση, όμως γρήγορα κατάλαβε πως στην Ελλάδα, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Ο Αλμέιδα είχε στο μυαλό του να δώσει χρόνο σε νέους ποδοσφαιριστές με το… καλημέρα, όμως είδε πως μια τέτοια απόφαση μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ.

Έτσι έδωσε το «πράσινο φως» έτσι ώστε να προχωρήσει το θέμα του στόπερ και επέλεξε έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει καλά και έχει σε εκτίμηση.

Τα χαρακτηριστικά του Κάλενς, έκαναν τον Αλμέιδα να πει το «ναι»

Μπορεί να μην είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, όμως ο Κάλενς είναι παίκτης Αλμέιδα. Ο ίδιος τον γνωρίζει καλά από τη θητεία του στο MLS, όμως και πάλι αυτό δεν θα έφτανε.

Ο «Πελάδο» έδωσε τη συγκατάθεσή του, καθώς γνωρίζει πως ο 31χρονος μπορεί να δώσει αυτό που λείπει από την άμυνα της ΑΕΚ. Βγάζει ένταση στο παιχνίδι του, με δυναμικές παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται.

Η ταχύτητά του ξεχωρίζει, κάτι που δεν διαθέτει το βασικό αμυντικό δίδυμο των Βίντα – Μουκουντί αλλά ούτε ο Μήτογλου. Ένα ακόμη στοιχείο, το γεγονός πως είναι αριστεροπόδαρος, κάτι που δεν είχε η «Ένωση» στην άμυνα, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στο αριστερό άκρο της άμυνας, εάν και εφόσον χρειαστεί.

Καθρέφτης όλων των ποδοσφαιριστών είναι το χορτάρι, όμως η κίνηση με τον Περουβιανό, τουλάχιστον στο θεωρητικό κομμάτι, δείχνει να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News