ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: Πάει στον τελικό με εκείνους που τους κερδίζουν
Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει σε ματς χωρίς αύριο με τη Ριέκα και ο Λουτσέσκου θα στηριχθεί σε αυτούς που τα έχουν φάει με το κουτάλι και τα έχουν κερδίσει
Εν μέσω μεταγραφών (που μέχρι στιγμής μόνο συζητιούνται και θα πρέπει και να γίνουν), με το κλίμα να μην είναι και το καλύτερο δυνατό, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για έναν τελικό. Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι παίζεται η πρόκριση στους ομίλους του Conference League στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ριέκα.
Τα νέα δεδομένα, και η κατάργηση του κανόνα του εκτός έδρας γκολ, έχει δώσει άλλο νόημα στα δεύτερα παιχνίδια, σε νοκ άουτ φάσεις, όταν τα πρώτα είναι ισόπαλα.
Πλέον, αυτά έχουν μετατραπεί σε… τελικούς με πλεονέκτημα ή μειονέκτημα έδρας. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα που θα πρέπει να ανατρέψει ή να υπερασπιστεί κάποια ομάδα. Για να προκριθείς πρέπει να νικήσεις. Πρέπει να βάλεις ένα γκολ παραπάνω, είτε στα 90 λεπτά, είτε στα 30 επιπλέον, είτε να βάλεις ένα παραπάνω πέναλτι. Να νικήσεις.
Σε αυτή τη διαδικασία αγώνων, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε πως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα δικά του «παιδιά». Σε εκείνους που βρήκε επιστρέφοντας στην Τούμπα, με τους οποίους έδωσε τελικούς, εντός ή εκτός εισαγωγικών, και τους κέρδισε σχεδόν όλους.
Στην πρώτη αναμέτρηση, απέναντι στη Μποέμιαν, στο Δουβλίνο, στην αρχική 11άδα βρέθηκαν ο Πασχαλάκης, ο Βαρέλα, ο Βιεϊρίνια και ο Καντουρί. Στην δεύτερη αναμέτρηση με τους Ιρλανδούς, στο αρχικό σχήμα προστέθηκε ο Μπίσεσβαρ, και στο πρώτο παιχνίδι με τη Ριέκα, ο Κρέσπο. Έξι «παιδιά» του Λουτσέσκου, έξι… στρατιώτες του, με τους οποίους έχει κερδίσει πολλές μάχες. Πολλά ματς χωρίς αύριο, ματς με δυσκολίες, ματς με μεγάλη πίεση, ματς που ο ΠΑΟΚ ήθελε νίκη.
Βέβαια, από την άλλη πλευρά, μπορεί κάποιος να πει το «γιατί, είχε άλλους και δεν τους έβαλε; του πήρανε κανέναν;». Και αυτή είναι μια ατάκα με την οποία θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο (δεν) έχει κινηθεί ο ΠΑΟΚ στη μεταγραφική περίοδο εδώ και 55 ημέρες. Υπάρχει όμως απάντηση σε αυτό.
Υπάρχουν θέσεις στις οποίες ο Ρουμάνος τεχνικός είτε δεν έψαξε για παίκτη, είτε το έκανε με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό να μην είναι άμεσα αναγκαίο, όπως έγινε στις περιπτώσεις του δεξιού μπακ, του εσωτερικού μέσου και του επιθετικού, εκεί που αποκτήθηκαν οι Τέιλορ, Κούρτιτς, Ολιβέιρα. Ουσιαστικά, ο Λουτσέσκου είχε αποφασίσει πως στις πρώτες μάχες, αυτές της Ευρώπης, θα πήγαινε στηριζόμενος στη δική του «φουρνιά».
Μια φουρνιά παικτών που πήραν ένα κύπελλο πριν από αυτόν, ένα μετά από αυτόν, και μαζί άφησαν το στίγμα τους τη διετία 2017-19.
Ναι, τώρα έχουμε 2021. Ναι, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να βγει η σεζόν 2021-22, αλλά αυτό θα είναι το Νο.1 θέμα συζήτησης από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά, σε μια αλλόκοτη για τον ΠΑΟΚ μεταγραφική περίοδο και ένα αλλόκοτο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει με τον σχολικό αγιασμό.
Το κακό είναι πως ούτε ο ΠΑΟΚ περνάει για πρώτη φορά αλλόκοτη μεταγραφική περίοδο, ούτε το πρωτάθλημα μας είναι για πρώτη φορά αλλόκοτο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Γιουρτσεβέν: «Στην έδρα μας θα τους κάνουμε ένα κατάλληλο καλωσόρισμα»
- Τζίμας: Σκόραρε και πάλι με πανέμορφο τελείωμα (video)
- Ολυμπιακός: Κορυφαίος στον πλανήτη ο Χρήστος Μουζακίτης!
- Ολυμπιακός: Η απίθανη στιχομυθία του Ρόντινεϊ με τον Φορτούνη!
- Καλλιθέα-Πανσερραϊκός 1-2: Ο Μπετανκόρ ξέρανε τους γηπεδούχους στο 92'