Γιώργος Χελάκης: Στο ντέρμπι υπήρξε μία ομάδα που «έχασε»

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό ήταν μοιρασμένο, μέχρι τη στιγμή που ο Μαρτίνεθ άρχισε τις αλλαγές. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay της Δευτέρας (18/09).

Tο ισόπαλο αποτέλεσμα στο ντέρμπι δεν είναι σε καμιά περίπτωση ικανοποιητικό για την «Ενωση». Επαιξε για να πάρει το ματς και δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός με τις αλλαγές που έκανε ο Μαρτίνεθ στο τελευταίο 20λεπτο έδινε την εντύπωση ότι δεν θα του κακόπεφτε κι η ισοπαλία.

Aς μη διαφύγει της προσοχής ότι μετά την αλλαγή του Φορτούνη οι «ερυθρόλευκοι» δεν διατύπωσαν κάποια επιθετική φιλοδοξία. Ο Σκάρπα, που μπήκε στη θέση του, ήταν φιλότιμος, αλλά μέχρι εκεί. Ο νεαρός Ζίνι είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει πολύ σύντομα με τον εντυπωσιακό διασκελισμό του και τις γρήγορες αποφάσεις του. Η «Ενωση» είναι που βγαίνει τραυματισμένη απ’ το ισόπαλο αποτέλεσμα. Στα 20 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ ήταν απόλυτη κυρίαρχη στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του, αλλά φαινόταν ότι οι περισσότεροι παίκτες του δεν είχαν μπει στο κλίμα του παιχνιδιού. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Κίνι, που αποτύγχανε σε κάθε αμυντική του προσπάθεια κι ο Μαρτίνεθ δεν είχε απάντηση στην πρόθεση του Αλμέιδα να φορτώσει αυτή την πλευρά.

Σε μία τέτοια υπερφόρτωση ο Πόνσε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα κι άνοιξε το σκορ. Θα είχε γίνει νωρίτερα κάτι τέτοιο, αλλά ο Πασχαλάκης με δύο σωτήριες επεμβάσεις δεν άφησε τους παίκτες της ΑΕΚ και συγκεκριμένα τον Τσούμπερ και τον Μοχαμαντί να πανηγυρίσουν. Κάπου εκεί, φάνηκε και δεύτερη ομάδα στο γήπεδο. Ο Φορτούνης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και συνεπικουρούμενος απ’ τον Ροντινέι έβγαλε την ομάδα του μπροστά. Στην αρχή οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν και στη συνέχεια άρχισαν να επισκέπτονται την περιοχή του Στάνκοβιτς.

Αυτό έγινε όταν στην εξίσωση μπήκε κι ο άφαντος μέχρι τότε Ποντένσε. Ο Ολυμπιακός απάντησε με πρέσινγκ στο πρέσινγκ της ΑΕΚ κι ο Φορτούνης με τον Ροντινέι και τον Ποντένσε συνεργάστηκαν πριν ο Πορτογάλος στείλει την μπάλα εκεί που καραδοκούσε ο Ελ Καμπί για να ισοφαρίσει. Είναι αδιευκρίνιστο αν οι παίκτες της «Ενωσης» κουράστηκαν μετά το φοβερό πρώτο 20λεπτο ή οι παίκτες του Ολυμπιακού βρήκαν τα πατήματά τους κι έβγαλαν αντίδραση ανάλογη της ονομαστικής τους αξίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν μοιρασμένο μέχρι τη στιγμή που ο Μαρτίνεθ άρχισε τις αλλαγές κι η ομάδα του μην μπορώντας να κρατήσει την μπάλα φάνηκε να οπισθοχωρεί. Κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» ο Ρέτσος και της «Ενωσης» ο Τσούμπερ. Η ΑΕΚ φάνηκε να είναι κατά διαστήματα καλύτερη απ’ τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό ούτε τη νίκη τής εξασφάλισε, ούτε έπεισε ότι θα συνεχίσει να είναι όταν οι αντίπαλοί της μονταριστούν και μάθει ο ένας παίκτης το παιχνίδι του άλλου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News