Παναθηναϊκός: Τα «cazzo» του Μπρινιόλι και η πρόβα για Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός που έπαιξε στο Ισραήλ για τον βαθμό, ο τρομερός Αλμπέρτο Μπρινιόλι που τον χάρισε στην ομάδα του και οι επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ίσως να έδειξαν στο βάθος… Ολυμπιακό.

Είχε καιρό να δούμε το σφιχτό 4-3-3 από τον Γιοβάνοβιτς, με τρία αμυντικά χαφ. Το σύστημα που πέρυσι χρησιμοποίησε σε μεγάλα ματς και τις περισσότερες φορές τον δικαίωσε.

Άγνωστο αν το χθεσινό ματς στο Ισραήλ το φοβήθηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και κατέβασε ενδεκάδα για… ισοπαλία. Ίσως, ξέροντας τις δυσκολίες του συγκεκριμένου αγώνα και έχοντας στο μυαλό του πως ο Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες που δεν θα ξεκουραστούν το σαββατοκύριακο (λόγω του χρωστούμενου αγώνα με τον Ατρόμητο) ήθελε να πάει να πάρει μία όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστη ισοπαλία με την Μακάμπι Χάιφα και στο φινάλε, με τις αλλαγές, προσπάθησε να «κλέψει» το διπλό.

Προβληματική εμφάνιση και «καμπανάκια»

Η εικόνα, πάντως, ήταν προβληματική. Λάθος επιλογές, λάθος τοποθετήσεις, μία ανησυχητική εικόνα στην άμυνα (και όταν λέμε άμυνα δεν εννοούμε μόνο τα στόπερ) και μία επίθεση που είχε ένα τεράστιο κενό: από την κεφαλιά του Ιωαννίδη στο πρώτο ημίχρονο έως τις φάσεις των τελευταίων λεπτών του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης στο κλίμα. Δεν είχε την απαιτούμενη ένταση, ακολούθησε τον ρυθμό της Μακάμπι, δεν είχε απάντηση στις μεγάλες μεταβιβάσεις των αντιπάλων και μόνο όταν μπήκαν ποδοσφαιριστές που έχουν την ατομική ενέργεια (Τζούρισιτς, Παλάσιος, Βαγιαννίδης) έδειξε παλμό το τριφύλλι. Η Μακάμπι δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Παναθηναϊκός την έκανε να μοιάζει ως τέτοια.

Μία λαμπάδα στον Μπρινιόλι

Κανονικά σήμερα κιόλας πρέπει άπαντες να ανάψουν μία λαμπάδα στον Μπρινιόλι. Ο Ιταλός γκολκίπερ έπιανε τα πάντα, ήταν εκεί όσες φορές χρειάστηκε και παρά το γεγονός ότι έχει αυτό το ήρεμο πρόσωπο με σήμα κατατεθέν τη τσίχλα, σίγουρα χθες θα του ξέφυγαν μπόλικα «cazzo».

Ο Μπρινιόλι έβγαζε ό,τι πήγαινε μέσα, αρκετές φορές χρειάστηκε να ενεργήσει σαν… λίμπερο και σε ακόμη ένα παιχνίδι πρόσθεσε μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Ως πότε, όμως; Το έχουμε τονίσει ξανά, ο εφετινός Παναθηναϊκός δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν, δέχεται τις εύκολες φάσεις, δεν έχει σιγουριά και όλο αυτό έρχεται σε μία περίοδο που πλησιάζει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ισως ο Γιοβάνοβιτς έβλεπε… Ολυμπιακό

Πού ξέρετε, μπορεί ο Γιοβάνοβιτς να είχε (και) αυτό το παιχνίδι στο μυαλό του και έκανε πρόβα ενδεκάδας (ή συστήματος) ενόψει Φαλήρου. Εξάλλου αυτό το σχήμα είναι λογικό για την κρισιμότητα του ντέρμπι με τους Πειραιώτες, ασχέτως αν λειτούργησε ή όχι το βράδυ της Πέμπτης.

Πριν τον Ολυμπιακό υπάρχει ο Ατρόμητος. Επιτακτική η ανάγκη για νίκη για να μειωθεί η διαφορά από την κορυφή και να πάει υπό… κανονικές συνθήκες να παίξει με τον Ολυμπιακό. Επιτακτική και η δουλειά από τον Γιοβάνοβιτς για να βελτιώσει τον ανασταλτικό χαρακτήρα της ομάδας του γιατί δεν θα υπάρχουν πάντα ο Μπρινιόλι και ο Γερεμέγεφ για να σώζουν την κατάσταση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News