ΕΟΚ: Ολοταχώς για 3η αναβολή της εκλογικής διαδικασίας!

Οι εκλογές της ΕΟΚ ενδέχεται να οδηγηθούν για τρίτη φορά σε αναβολή, μετά την προσφυγή 62 σωματείων στη Δικαιοσύνη για ασφαλιστικά μέτρα.

Τείνει να γίνει… ανέκδοτο.

Μετά τις δύο αναβολές τον περασμένο Μάρτιο και τον περασμένο Μάιο, οι προγραμματισμένες για τις 12 Σεπτεμβρίου αρχαιρεσίες της ΕΟΚ ενδέχεται να οδηγηθούν και σε τρίτη αναβολή!

Αυτό, διότι την Παρασκευή (27/08) κατατέθηκε διπλή προσφυγή για ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών, από 62 σωματεία, τα οποία αιτούνται την ένταξή τους στον εκλογικό κατάλογο για την απόκτηση δικαιώματος ψήφου (σ.σ. τα εν λόγω σωματεία είχαν απορριφθεί αρχικά).

Το Πρωτοδικείο όρισε δύο δικασίμους για την ερχόμενη Δευτέρα (30/08) και Τρίτη (31/08). Στην περίπτωση που δικαιώσει έστω και μία εκ των δύο προσφυγών, λόγω της μεταβολής στον εκλογικό κατάλογο, οι ηλεκτρονικές εκλογές της ΕΟΚ θα «τιναχτούν» για τρίτη φορά στον «αέρα».

Για να γίνουμε συγκεκριμένοι, πιθανή αποδοχή των προσφυγών συνεπάγεται πως η παρούσα προσωρινή Διοίκηση θα εκπέσει, προκειμένου το Πρωτοδικείο να ορίσει… νέα προσωρινή Διοίκηση, η οποία με τη σειρά της θα προκηρύξει εκ νέου τη διενέργεια εκλογών σ’ άλλη ημερομηνία.

Το βέβαιο, λοιπόν, είναι ότι η διαδικασία θα πάει πολλές ημέρες πίσω και το ελληνικό μπάσκετ θα παραμείνει κατ’ ουσίαν «ακέφαλο», δίχως σταθερή διοίκηση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News