Μπαρτζώκας: Zήτησε ευχέλαιο - «Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε φοβερό παπά, δεν βγάλαμε τραυματισμό όλη τη χρονιά»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στην media day της ομάδας, ενόψει του παιχνιδιού με τον Ερυθρό Αστέρα, για το διπλό του Ολυμπιακού στην Μακάμπι, το αυριανό παιχνίδι αλλά και την «Ευρωλίγκα…των τραυματισμών» ,όπως είπε χαρακτηριστικά. Τι είπε και για το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να κάνει ένα… ευχέλαιο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη media day του Ολυμπιακού, που γίνεται πάντα παραμονές εντός έδρας παιχνιδιών και αναφέρθηκε στο μεγάλο διπλό της ομάδας του απέναντι στη Μακάμπι, για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και για το ενδεχόμενο η ομάδα να κάνει κάποιο ευχέλαιο για τους τραυματισμούς που την ταλαιπωρούν φέτος, στην Ευρωλίγκα των τραυματισμών όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Για την επιστροφή του Σίκμα και τους πολλαπλούς φετινούς τραυματισμούς:

«Κοιτάξτε  η Ευρωλίγκα αυτή, μετά και το Παγκόσμιο είναι η Ευρωλίγκα των τραυματισμών, είναι πολλά τα συνεχόμενα και σκληρά παιχνίδια και εμείς το έχουμε πληρώσει αυτό με απώλειες. Δεν είμαστε μόνο εμείς και ο Ερυθρός έμαθα θα έχει απουσίες από το αυριανό παιχνίδι.

Ο Σίκμα επέστρεψε και βοήθησε, έδωσε 11 ποιοτικά λεπτά, παρότι δεν ήταν στο πρόγραμμα, γιατί είχε κάνει μόνο μια ομαδική προπόνηση. Κανείς που ξέρει μπάσκετ δεν αμφισβητεί ότι έχει ποιότητα το θέμα είναι να έρθει σε καλή κατάσταση να βοηθήσει την ομάδα και να βρει ρυθμό, που αυτό δεν γίνεται σε καμία περίπτωση σε μια μέρα ή δύο, θέλει χρόνο.

Για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα και τον Γκος:

«Πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση αυτή, ο Νάιτζελ θα φανεί σήμερα το μέγεθος του τραυματισμού του, έκανε μαγνητική το πρωί και δεν μένει να κάνουμε τίποτα άλλο από το να μπούμε και να παλέψουμε το παιχνίδι όσο μπορούμε καλύτερα. Το ίδιο και ο Ερυθρός Αστέρας που διάβασα ότι έχει προβλήματα τραυματισμών, ο Νέιπιερ έσπασε τη μύτη του, ο Ντος Σάντος δεν ξέρω αν θα παίξει, αλλά σε κάθε περίπτωση το να στεκόμαστε σε αυτά σε κάνει να φεύγεις από την ουσία του πράγματος που είναι να κερδίζεις ματς. Το παιχνίδι ήταν εξαρχής πολύ δύσκολο, έχει πάει ο Γιάννης(σ.σ Σφαιρόπουλος) και έχει μεταδώσει κάποια πράγματα από τη φιλοσοφία του, να είναι πιο σκληροί στην άμυνα ας πούμε, βλέπουμε ότι έχουν ψυχολογία και βελτιώνονται, μετά τις δύο πρώτες ήττες, έχασαν δύσκολα στη Βαρκελώνη και μετά έχουν κάνει καλά ματς.

Για την επιστροφή των ΜακΚίσικ και Μιλουτίνοφ:

«Ο ΜακΚίσικ κάνει κανονικά ατομικές προπονήσεις και τη Δευτέρα θα μπει στο ομαδικό πρόγραμμα, για τον Μιλουτίνοφ, υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα να μπει και αυτός την Τρίτη, αλλά για αυτό δεν είμαι σίγουρος πρέπει να το επανεξετάσουμε.

Για την πιθανότητα ο Ολυμπιακός να κάνει κάποιο ευχέλαιο για να αποτινάξει την κακοδαιμονία των τραυματισμών:

«Το είπα, έπρεπε να το κάνουμε στην αρχή της χρονιάς και τώρα πρέπει να γίνει εσπευσμένα. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ένα φοβερό παπά και δεν κάναμε τραυματισμό όλη τη χρονιά( σ.σ γέλια), για αυτό ήμασταν και πετυχημένοι. Φέτος δεν έγινε, δεν ξέρω για ποιο λόγο και είμαστε όλο τραυματίες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News