Γκουστάβο Πογέτ: «Μιλάω για να γίνουν κάποια πράγματα καλύτερα»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γουστάβο Πογέτ, μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ενόψει της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Γαλλία και αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του, τονίζοντας ότι δεν θέλει να φύγει από την χώρα μας, αλλά και πως ό,τι λέει, το λέει για να βελτιωθούν οι συνθήκες.

Ο Γκουστάβο Πογέτ, σήκωσε «αρκετή σκόνη» με τις δηλώσεις του πριν από λίγες ημέρες, σχετικά με την μη πληρωμή του βοηθού του από την ΕΠΟ επί οκτώ μήνες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επανήλθε τη Δευτέρα, έστω και μέσω του γαλλικού πρακτορείου και αναφερόμενος στο παιχνίδι με τη Γαλλία, ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις που είχε κάνει.

«Δεν θέλω  σίγουρα να φύγω από εδώ. Αν μιλάω, είναι για να γίνουν τα πράγματα. Χρειαζόμαστε συνέχεια και συνέπεια. Αυτό που ζητάω από τους παίκτες μου, ζητάω και από τους παράγοντες. Θέλω περισσότερα, πιο γρήγορα. Έτσι κερδίζουμε όλοι μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ματς με τη Γαλλία και τον πρώην συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Ντιντιέ Ντεσάμπ: «Είναι η καλύτερη στον κόσμο μαζί με την Αργεντινή. Προσπαθώ να παρακολουθώ πάντα και να μαθαίνω. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είναι ένα παράδειγμα της ικανότητάς που έχει κάποιος να παίρνει τις σωστές αποφάσεις κάθε στιγμή. Είχε ήδη αυτή την ποιότητα και αυτή την ευφυΐα ως παίκτης, την ανέπτυξε ως προπονητής. Καταφέρνει να επανεφεύρει τον εαυτό του, να ενσωματώνει νέους παίκτες σταδιακά, με μεγάλη επιτυχία».

Για την παρουσία του στον πάγκο της Ελλάδας, ανέφερε ότι: «Όταν έφτασα, είχαμε τρεις στόχους: να αρχίσουμε να κερδίζουμε ξανά, να φέρουμε κόσμο πίσω στο γήπεδο και να προκριθούμε στο Euro 2024», περιγράφει. Ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Ελλάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της στο Nations League, οι φίλαθλοι επέστρεψαν και η εθνική παραμένει στην προσπάθειά της για την πρόκριση στο Euro-2024».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News