Παναθηναϊκός: Τι ισχύει με Ιωαννίδη και το ενδεχόμενο πώλησης!

Άλλο ένα τέτοιο ματς σαν αυτό με τη Γαλλία να κάνει ο Ιωαννίδης και θα… γκρεμιστούν όλα τα ρεκόρ, σε ενδεχόμενη πώλησή του. Τα δεδομένα για το καλοκαίρι. Γράφει στη SportDay o Κώστας Γουλής.

Χθεσινό (21/11) δημοσίευμα του γερμανικού «Sky» περί… έναρξης συζητήσεων του Παναθηναϊκού με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την πώληση του Φώτη Ιωαννίδη, με τιμή εκκίνησης 7-8 εκατ. ευρώ, προκάλεσε το λιγότερο μειδιάματα στον οργανισμό του «τριφυλλιού». Πρώτα και πάνω απ’ όλα διότι δεν έχει την παραμικρή δόση αλήθειας σε κανένα απ’ τα στοιχεία που κατατέθηκαν απ’ το γερμανικό Μέσο.

«Οι φήμες για τον Σερλάντο Μπέκερ της Ουνιόν Βερολίνου δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο Φώτης Ιωαννίδης φαίνεται να είναι πιο πιθανός υποψήφιος. Ο Έλληνας διεθνής αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό και θα μπορούσε να κοστίσει 7-8 εκατ. ευρώ συν μπόνους η μεταγραφή του. Οι συζητήσεις με τον Ιωαννίδη φέρεται επίσης να έχουν ξεκινήσει», ανέφερε το ρεπορτάζ της γερμανικής ιστοσελίδας, όμως όλο αυτό δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, αλλά και με τα δεδομένα που ορίζει ο ίδιος ο Παναθηναϊκός για ένα απ’ τα πλέον πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του

Αυτά που είναι ξεκάθαρα απ’ την πλευρά των ανθρώπων του «τριφυλλιού» είναι πως: Δεν έχει γίνει η παραμικρή επαφή με την Άιντραχτ ή κάποια άλλη ομάδα, πόσω μάλλον δε… προχωρημένη όπως ανέφεραν οι Γερμανοί. Η θέση του Παναθηναϊκού είναι ξεκάθαρη, δεδομένη και δεν αλλάζει. «Ο Ιωαννίδης δεν πωλείται». Πολύ περισσότερο δε στα μέσα της περιόδου, αφενός διότι οι «πράσινοι» διεκδικούν τον τίτλο και δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να αποδυναμώσουν το ρόστερ τους, χάνοντας τον Ιωαννίδη κι αφετέρου διότι θεωρούν πως ακόμη δεν έχει πιάσει ούτε κατά διάνοια το «πικ» της αγοραστικής αξίας του.

Το ποσό που αναφέρεται ως «τιμή εκκίνησης», δηλαδή τα 7-8 εκατ. ευρώ, είναι χρήματα που θα αξίωνε ο Παναθηναϊκός για τον Ιωαννίδη πριν από μία διετία, όταν ήρθε η πρόταση των 2,7 εκατ. ευρώ απ’ τη Σάρλοτ του MLS. Τώρα, εάν κι εφόσον τεθεί απ’ το καλοκαίρι κι έπειτα θέμα πώλησής του, το μίνιμουμ είναι τα 15 εκατ. ευρώ.

(Διαβάστε εδώ την αποκλειστική συνέντευξη του Βασίλη Ιωαννίδη, πατέρα του Φώτη στο Sportday.gr)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News