ΑΕΚ: Με παρέμβαση Μελισσανίδη το deal με Τσούμπερ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με διπλή καθοριστική παρέμβαση έκαμψε τις όποιες δεύτερες σκέψεις του Στίβεν Τσούμπερ και ο Ελβετός έκλεισε στην ΑΕΚ.

Ο Στίβεν Τσούμπερ έκλεισε στην ΑΕΚ!

Ο Ελβετός ποδοσφαιριστής αναμένεται νωρίς το απόγευμα στην Αθήνα για να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και να ανακοινωθεί από την Ένωση, η οποία ολοκληρώνει μια σπουδαία μεταγραφή.

Πριν όμως το τελικό deal με τον Τσούμπερ, η μεταγραφή λίγο έλειψε να χαλάσει, κυρίως εξαιτίας του ενδιαφέροντος από ομάδες της Serie A.

Η συμφωνία της ΑΕΚ με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήταν σε ισχύ από το βράδυ της Πέμπτης.

Το πρωί της Παρασκευής όμως εμφανίστηκε η Βενέτσια και το ενδιαφέρον που έδειξε για να πάρει τον παίκτη. Η πλευρά του Τσούμπερ ζήτησε λίγο χρόνο καθώς εκτός από το δεδομένο ενδιαφέρον τη Βενέτσια είχε την πληροφορία ότι μπορεί να κάνει κίνηση προς την Άιντραχτ και η Τορινο.

Εκεί είχαμε δυο καθοριστικές αντιδράσεις από την πλευρά της Ένωσης. Οι Κονέ-Παπαδημητρίου ταξίδεψαν για Γερμανία και το βράδυ της Παρασκευής συναντήθηκε με τον Τσούμπερ. Γνώριζαν ότι ο παίκτης ήθελα να πάει στην Αγγλία ή την Ιταλία. Μετά το πολύ καλό Euroπου είχε κάνει με την εθνική της Ελβετίας είχε πει χαρακτηριστικά στον μάνατζερ του πως θέλει να φύγει από την Άιντραχτ.  «Όνειρο μου η Seria A και η Premier, σε αυτά τα δύο πρωταθλήματα θέλω να μου βρεις ομάδα» του είχε τονίσει. Είναι λογικό λοιπόν το ξαφνικό ενδιαφέρον από Ιταλία να τον προβληματίσει.

Αυτό άλλωστε τόνισε και στους ανθρώπους της ΑΕΚ στην πρώτη συνάντηση που είχαν (το βράδυ της Παρασκευής). Φανερά προβληματισμένος τους ανέφερε:  «Γνωρίζω πολύ καλά πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ, γνωρίζω ότι στην ΑΕΚ θα παίζω για τίτλους και έχω την προοπτική του νέου γηπέδου, αλλά το ιταλικό πρωτάθλημα είναι το όνειρό μου και είμαι σίγουρος ότι σε όποια ομάδα και αν πάω θα καταφέρω σύντομα να συνεχίσω σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ».

Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Έμαθε ότι ο παίκτης είναι προβληματισμένος και δεν έχει πάρει οριστική απόφαση. 

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ παρενέβη προσωπικά με μήνυμα που έστειλε προς τον μάνατζερ του Τσούμπερ, Μίλος Μαλένοβιτς. «Ο παίκτης αυτός θα έρθει στην ΑΕΚ, δεν κάνω πίσω, αλλά βασική προϋπόθεση είναι ότι αυτό θα τελειώσει απόψε» του τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης άναψε το«πράσινο φως» ώστε να γίνει ό,τι χρειαστεί για να κλείσει ο παίκτης. Τόνισε σε Κονέ και Παπαδημητρίου να κάνουν ό,τι πρέπει για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και ο Τσούμπερ να υπογράψει. Μάλιστα στις τρεις το πρωί (ώρα Ελλάδας) οι δύο άνθρωποι της ΑΕΚ πήγαν στο σπίτι του Τσούμπερ (με εντολή του μάνατζερ του ο παίκτης τους έστειλε τη διεύθυνση). Εκεί έγινε διαπραγμάτευση και ο παίκτης στις τέσσερις το πρωί ώρα Ελλάδας πείστηκε οριστικά. Η πλάστιγγα έγειρε και πάλι προς την πλευρά της ΑΕΚ η οποία έκανε αυτό που έπρεπε για να κλείσει τη μεταγραφή. 

Ο ίδιος ο Τσούμπερ ήταν τρελαμένος από τη στάση της Ένωσης και το τρόπο που εξέφρασε το ενδιαφέρον της. «Οι άνθρωποι της ΑΕΚ με τρέλαναν. Πρώτη φορά μια ομάδα μου δείχνει με τέτοιο τρόπο ότι με θέλει. Δεν έχω εισπράξει ποτέ τόσο σεβασμό και τέτοια αγάπη στο πρόσωπό μου» είπε χαρακτηριστικά στον μάνατζερ του. 

Από τη μεριά τους Κονέ και Παπαδημητρίου πήγαν στη Γερμανία αποφασισμένοι να κλείσουν τη μεταγραφή. «Εμείς εισιτήριο επιστροφής δεν έχουμε, θα μείνουμε εδώ μέχρι να σε πάρουμε μαζί μας στην Αθήνα» έλεγαν χαρακτηριστικά. Ο μάνατζέρ του Τσούμπερ  εκτίμησε ότι ήταν καθοριστική η παρουσία των ανθρώπων της ΑΕΚ στη Φρανκφούρτη, αλλιώς ίσως να είχε πάρει μέσα στην Παρασκευή απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στη Βενέτσια. 

«Το ζήτημα για το παιδί δεν είναι οικονομικό, ξέρει πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ και ότι δεν έχει σχέση με τη Βενέτσια σαν ομάδες, το ζήτημα για το παιδί είναι το πρωτάθλημα» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του μάνατζερ του Τσούμπερ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News