Παναθηναϊκός Aktor: Να γίνει… βασιλιάς κόντρα στο δημιούργημα του!

EUROLEAGUE

Οι «πράσινοι» έχουν μια σημαντική αποστολή στην Πόλη. Να δείξουν τα όσα παρουσίασαν στο Βελιγράδι με πρόσωπο του αγώνα τον Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος κόουτς επιστρέφει και ξέρει το… DNA. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Για 38’ ο Παναθηναϊκός Aktor ήταν σούπερ, αλλά για ένα δίλεπτο έχασε τα πάντα στο Βελιγράδι. Όμως η εικόνα που έδειξε ήταν εικόνα νικητή. Η ομάδα έχει ήδη διαγράψει αυτό το ματς και σκέφτεται το σημαντικό παιχνίδι με την Εφές στην Πόλη το βράδυ της Τρίτης (19.30). Ο Εργκίν Αταμάν επιστρέφει στο πρώην… βασίλειό του με στόχο να κάνει τον Παναθηναϊκό «βασιλιά» στο Σινάν Ερντέμ και να «πληγώσει» τους οπαδούς που τον λάτρεψαν. Η συναισθηματική φόρτιση θα υπάρχει, αλλά υπάρχει και ο επαγγελματισμός μόλις αρχίσει το ματς. Αλήθεια έχει πλεονέκτημα ο Αταμάν με δεδομένο πως η Εφές είναι δικό του δημιούργημα; Υπάρχουν απαντήσεις.

Η Εφές έχει μπολιαστεί με την φιλοσοφία του Εργκίν Αταμάν. Δηλαδή με γρήγορο τέμπο, πολλές πάσες, καλές αποστάσεις στην επίθεση και φυσικά αρκετό τρίποντο. Είναι πλέον στο… αίμα της. Ναι μεν να μην υπάρχουν μονάδες όπως ο Μίτσιτς, ναι μεν να μην αγωνιστούν μονάδες όπως ο Μπράιαντ, ο Μπομπουά, ο Κλάιμπερν και ο Πλάις, ναι μεν ο Τσαν επιχειρεί να βάλει τη δική του «σφραγίδα», αλλά υπάρχουν και παίκτες-κλειδιά που του ξέρει καλά ο κόουτς Αταμάν σαν την παλάμη του. Όπως ο Σέιν Λάρκιν. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο «εγκέφαλος» της Εφές. Εχει περισσότερες αρμοδιότητες από τη στιγμή που έφυγε ο Μίτσιτς και είναι ο κορυφαίος της ομάδας του (16,2 πόντους και 5,8 ασίστ ανά ματς) και σίγουρα το «κλείδωμα» σε αυτόν θα είναι ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουν οι «πράσινοι» να χαμογελάσουν.

Στην εξίσωση υπάρχει και ο Ντάριους Τόμσον με 12,8 πόντους και 40% στο τρίποντο. Ο κορυφαίος ρούκι της περσινής σεζόν με την Μπασκόνια έχει μάθει τα… κατατόπια και μαζί με τον Λάρκιν συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο στην περιφέρεια. Διότι έχουν την ποιότητα και την σπιρτάδα για να προσφέρουν το 50% των πόντων της Εφές. Να δημιουργήσουν για τους εαυτούς τους και για τους συμπαίκτες τους. Η απουσία του Πλάις αποδυναμώνει το pick and pop των Τούρκων και το five-out που είχε ο Αταμάν στην ομάδα, αλλά υπάρχει ο Τζόουνς ο οποίος προσπαθεί να μπει στα… παπούτσια του Ντάνστον (δεν είναι εύκολο) και να «χτυπήσει» στο πικ εν ρολ ή με προσωπικές φάσεις. Εδώ μπαίνει και η παρουσία του Λεσόρ που υπερτερεί σε εμπειρία και σε ποιότητα.

Εν ολίγοις ναι μεν η Εφές να έχει αλλάξει πρόσωπα, να έχει απουσίες και να έχει αλλάξει κάπως τις καταστάσεις (στο αγωνιστικό κομμάτι), αλλά δεν παύει να δίνει μια συνέχεια της τρομερής και επιτυχημένης συνταγής που είχε ακολουθήσει ο Εργκίν Αταμάν. Με την διαφορά πως πάντα παραμένει επικίνδυνη, αλλά δεν μοιάζει και άτρωτη. Στο χέρι είναι του Παναθηναϊκού να πάρει αυτό που θέλει αρκεί να μην κάνει λάθη που θα στοιχίσουν. Διότι η τετράδα περνάει και από την Πόλη.

Στην εξίσωση υπάρχει και ο Ντάριους Τόμσον με 12,8 πόντους και 40% στο τρίποντο. Ο κορυφαίος ρούκι της περσινής σεζόν με την Μπασκόνια έχει μάθει τα… κατατόπια και μαζί με τον Λάρκιν συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο στην περιφέρεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News