Παναθηναϊκός Αktor: Οι υπερωρίες και τα… γαλλικά κλειδιά!

Μήτογλου
eurokinisi

Το «διπλό» στοίχημα του Εργκίν Αταμάν μέχρι να επιστρέψουν οι Χουάντσο-Παπαπέτρου και τα απαραίτητα στηρίγματα που θα χρειαστεί προσεχώς ο επιδραστικός ψηλός του Παναθηναϊκού Aktor. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ο Παναθηναϊκός Αktor εντυπωσίασε με την εμφάνισή του κόντρα στην Παρτιζάν, αλλά ένα δίλεπτο… πανικού του στέρησε να αποδράσει από το Βελιγράδι. Αν δούμε το δέντρο, σίγουρα η ήττα πειράζει, αν δούμε το δάσος, οι «πράσινοι» έχουν αποδείξει πως έχουν αλλάξει για τα καλά τη νοοτροπία τους ενόψει της συνέχειας. Μιας συνέχειας που έχει φουλ τα… γκάζια διότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα στα οποία απαιτείται «φρεσκάδα».

Ο Παναθηναϊκός Aktor περιμένει στα τέλη Δεκέμβρη την επιστροφή του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ώστε να μπορέσει να τον βάλει ξανά στην αγωνιστική εξίσωση και κατά συνέπεια να έχει +1 λύση στο «3» και στο «4» ενώ στις αρχές Γενάρη θα βάζει σταδιακά και τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Μέχρι τότε υπάρχει ένα σημαντικό «διπλό» στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Να γίνεται σωστή διαχείριση σε δύο πρόσωπα. Στον Μάριους Γκριγκόνις και στον Ντίνο Μήτογλου. Σε δύο παίκτες που έχουν πάρει τα πάνω τους, αλλά χρειάζονται και ανάσες.

Για να τα δούμε με αριθμούς. Ο σούπερ Μάριους (Γκριγκόνις) ο οποίος έχει «αγκυροβολήσει» στο «3» και τα πάει περίφημα θυμίζοντας τον Λιθουανό «μπόμπερ» της σεζόν 2021-2022 στην Ζαλγκίρις, στα πέντε τελευταία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, δηλαδή με Αλμπα, με Ζαλγκίρις, με Βίρτους, με Βαλένθια και με Παρτιζάν, έχει αγωνιστεί συνολικά 164 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα. Για να το κάνουμε πιο… λιανά, ο Μάριους Γκριγκόνις αγωνίζεται 32,8 λεπτά κατά μέσο όρο σε αυτή την πεντάδα. Να το κάνουμε ακόμα πιο λιανά; Στα πρώτα έξι παιχνίδια της Ευρωλίγκας αγωνιζόταν 27,8 λεπτά κατά μέσο όρο. Κατά συνέπεια από τη στιγμή που υπάρχει «διπλή» απουσία, αγωνίζεται 5’ παραπάνω.

Πάμε και στο κεφάλαιο Ντίνος Μήτογλου. Ο Ελληνας πάουερ φόργουορντ είναι ξεκάθαρα το καλύτερο 4άρι της Ευρώπης και το δείχνει συνεχώς. Διότι έχει όλο το… πακέτο και έχει αριθμούς MVP. Είναι σαφές πως μέχρι να επιστρέψει ο Χουάντσο έχει τραβήξει περισσότερο κουπί στο παρκέ, όντας και βιονικός. Για να το κάνουμε πιο… λιανά, ο Ντίνος Μήτογλου έχει αγωνιστεί 181 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα σε αυτή την πεντάδα αγώνων στην Ευρωλίγκα ή αν προτιμάτε παίζει 36,2 λεπτά ανά αγώνα. Εν αντιθέσει με τα 3 πρώτα παιχνίδια που αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα (δεν ήταν από την εκκίνηση λόγω του τραυματισμού) στα οποία έπαιζε 28,6 λεπτά κατά μέσο όρο. Κατά συνέπεια ο Μήτογλου αγωνίζεται 7,6 λεπτά περισσότερα σε κάθε ματς.

Ο Μάριους Γκριγκόνις αγωνίζεται 32,8 λεπτά κατά μέσο όρο σε αυτή την πεντάδα. Ο Ντίνος Μήτογλου παίζει 36,2 λεπτά ανά αγώνα στα πέντε τελευταία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα.

Εν αντιθέσει με τους δύο προαναφερθέντες, ο Ματίας Λεσόρ (και λόγω των πολλών φάουλ που κάνει και αποσύρεται στον πάγκο) έχει αγωνιστεί 132 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα σε αυτή την πεντάδα αγώνων (με απολογισμό 4 νίκες και 1 ήττα). Εν ολίγοις ο Γάλλος σέντερ αγωνίζεται 26,4 λεπτά κατά μέσο όρο. Κόντρα στην Παρτιζάν δεν βγήκε δευτερόλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό γιατί το ζήτησε ο ίδιος. Εκείνος ανέφερε πως έχει το κίνητρο και νιώθει καλά. Ετσι και παρέμεινε, αλλά ξέμεινε από ενέργεια.

Ο Ματίας Λεσόρ είναι επιδραστικός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού Aktor γιατί πολλές φορές η μπάλα περνάει από τα χέρια του ενώ ταυτόχρονα τρώει αρκετό μπασκετικό ξύλο διότι οι αντίπαλοι τον σημαδεύουν για να τον φθείρουν. Κατά συνέπεια ένα ακόμα στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί θα είναι να βγει περισσότερο μπροστά ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι ο οποίος δεν ήταν τόσο κακός κόντρα στην Παρτιζάν, αλλά υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσε να ματσάρει την αθλητικότητα των αντίπαλων ψηλών. Με ομάδες όπως η Ρεάλ των Ταβάρες-Πουαριέ και με ομάδες όπως η Μονακό του Μπράουν και του Χολ και η Βιλερμπάν του Λοβέρν και του Φαλ, ο Λεσόρ θα χρειαστεί τα απαραίτητα στηρίγματα για να μπορέσει να ματσάρει τους αντίπαλους ψηλούς όσο πιο «φρέσκος» γίνεται.

Με ομάδες όπως η Ρεάλ των Ταβάρες-Πουαριέ και με ομάδες όπως η Μονακό του Μπράουν και του Χολ και η Βιλερμπάν του Λοβέρν και του Φαλ, ο Λεσόρ θα χρειαστεί τα απαραίτητα στηρίγματα για να μπορέσει να ματσάρει τους αντίπαλους ψηλούς όσο πιο «φρέσκος» γίνεται.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News