Ολυμπιακός: Μετέτρεψε την οργή σε δύναμη!

Ολυμπιακός: Τον Θρύλο θα τον σέβεστε!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά την εποχή Κάρλος Καρβαλιάλ στην τεχνική του ηγεσία, με μια ευρωπαϊκή πρόκριση, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για την αντεπίθεση του. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη και θα είναι μαζί με τον ΠΑΟΚ, οι δύο ομάδες που θα συνεχίσουν φέτος να προσφέρουν βαθμούς στην Ελλάδα.

Δεν ήταν απλό αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα. Το έκανε εκείνος να μοιάζει απλό με το 5-2, καθώς ο Κάρλος Καρβαλιάλ πρόλαβε να πάρει τα μέτρα του στο ντεμπούτο του στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Ο Πορτογάλος μετέτρεψε σε δύναμη τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Καθώς ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική ομάδα που έπαιξε χωρίς κόσμο το κομβικό του ευρωπαϊκό ματς. Με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για τους παίκτες.

Ωστόσο με τις ομιλίες του Καρβαλιάλ και τη δουλειά που έγινε γενικά στο κομμάτι της ψυχολογίας στο Ρέντη, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ανεπηρέαστος.

Από εκεί και πέρα, αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πιο μαζεμένοι, απ’ ό,τι ήταν με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Οι ρόλοι τους ήταν ξεκάθαροι, με βάση της αλληλοκαλύψεις και τις γραμμές να ήταν κοντά.

Ο Ρόντινεϊ έγινε περισσότερο αμυντικός, απ’ ό,τι ήταν, ενώ δεν υπήρξαν παραφωνίες στην  λειτουργία στα μετόπισθεν, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Όπως αυτή του δευτέρου γκολ που έβαλε η Μπάτσκα Τόπολα.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός αποκτά και συνεργασίες, περισσότερων παικτών στην επίθεση. Δεν τα περιμένει όλα από τον Κώστα Φορτούνη, που πραγματοποίησε μια ακόμα δυνατή εμφάνιση.

Η μπάλα κυκλοφορούσε και σε άλλα πόδια, τις κρίσιμες στιγμές, με αποτέλεσμα να υπήρχαν περισσότεροι χώροι για τον «Φόρτου» αλλά και τον Ντάνιελ Ποντένσε. Με αποτέλεσμα να βάλει ο Πορτογάλος και δύο όμορφα γκολ, δείγμα και της ποιότητας του.

Γενικά ο Ολυμπιακός δεν είχε ανορθογραφίες! Είναι δεδομένο πως στην πορεία θα αποκτά και την χημεία που θέλει για να δείξει ένα πιο δεμένο σύνολο.

Όπου όλοι θα παίζουν με γνώμονα τον διπλανό τους, την κάλυψη του αμυντικά, αλλά και τις συνεργασίες επιθετικά. Σίγουρα θέλει δουλειά για να αλλάξει και η λειτουργία στα μετόπισθεν, για να σταματήσει ο Ολυμπιακός να δίνει εύκολες φάσεις στους αντιπάλους του.

Η αρχή έγινε και πλέον μόνο καλύτερα μπορεί να πάει ο Ολυμπιακός από εδώ και στο εξής. Και το κυριότερο από όλα ήταν πως το χαμόγελο επέστρεψε στα πρόσωπα των παικτών και γενικότερα σε όλους του «ερυθρόλευκους». Ήταν διακριτό αυτό σε όλους μεταξύ των παικτών στη διάρκεια της αναμέτρησης…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News