Ολυμπιακός Καρβαλιάλ: Τι ζήτησε, τι είδε, τι θέλει να διορθώσει

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε το ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού, με την θριαμβευτική νίκη με 5-2 επί της Μπάτσκα Τόπολα, αλλά και την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής συνέχειας της ομάδας. Τι ζήτησε από τους παίκτες, τι είδε και τι τελικά θέλει να διορθώσει;

Πριν από την αναμέτρηση με την Μπάτσκα Τόπολα, ο Κάρλος Καρβαλιάλ είχε πει στις δηλώσεις του ότι επειδή δεν είχε την δυνατότητα να δει την ομάδα του αγωνιζόμενη σε κάποιο παιχνίδι, θα χρησιμοποιούσε το ματς για να ξεκινήσει να διορθώνει πράγματα. Βέβαια ο αντικειμενικός στόχος ήταν η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού, αλλά από τη στιγμή που αυτός επετεύχθη, ο Πορτογάλος τεχνικός σε δεύτερη φάση, ήθελε να δει από τους παίκτες του να εφαρμόζουν στο γήπεδο συγκεκριμένα πράγματα.

Πλέον και μετά το ματς ο ίδιος φρόντισε να κάνει έναν απολογισμό για την εικόνα της ομάδας του σε αυτό το πρώτο του παιχνίδι.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Καρβαλιάλ ουσιαστικά «διάβαζε» την ομάδα του. Ήθελε να διαπιστώσει αν όλα είναι όπως τα έχει σχεδιάσει, αλλά παράλληλα να δει και τον αντίπαλο για να καταλάβει την τακτική του.

Όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους, τότε άρχισε να φαίνεται και το πρώτο στοιχείο που θέλει να δει από την ομάδα του ο προπονητής της. Την πίεση ψηλά στον αντίπαλο, ειδικά όταν χάνεται η μπάλα. Με διαρκείς προτροπές προς τους παίκτες του, ο Κάρλος Καρβαλιάλ, όταν η Μπάτσκα έπαιρνε την μπάλα, ζητούσε ομαδική πίεση, προκειμένου αυτή να ανακτηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Μάλιστα στο πρέσινγκ ψηλά, εκτός από τον Ελ Κααμπί και τον Μασούρα, έπαιρνε μέρος και ο Φορτούνης, με περισσότερη ένταση από ό,τι τον είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα και διαρκώς ο Καρβαλιάλ τον επαινούσε. Παράλληλα, το ταλέντο του Ποντένσε και του Φορτούνη, έδιναν το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να αλλάζει την μπάλα με ταχύτητα, αλλά και με ακρίβεια και κάπως έτσι κατάφερε να διασπάσει την άμυνα πεντάδας του αντιπάλου του.

Από τις παρατηρήσεις του στο πρώτο ημίχρονο, αυτή που ξεχώρισε ήταν όταν μετά το 1-0 του Ελ Κααμπί και ενώ όλοι πανηγύριζαν, ο ίδιος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Ροντινέι για την σέντρα του, φώναξε αμέσως κοντά του τον Ρέτσο και τον Ντόη και τους έδωσε κατευθύνσεις για το πώς θέλει να βγάζουν την μπάλα από την άμυνα, αλλά και να «χτίζουν» τις επιθέσεις. Επίσης ζήτησε από τον Πασχαλάκη να μην βιάζεται στα βολέ του, ειδικά όταν διώχνει τους αμυντικούς από κοντά του, αλλά να περιμένει να πάρουν όλοι σωστές θέσεις στο γήπεδο.

Αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο, ο Καρβαλιάλ έμεινε ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των παικτών του και έδωσε την εντύπωση ότι έβλεπε αυτά ακριβώς που ήθελε στο γήπεδο. Γι’ αυτό και ήταν πολλές οι φορές που μετά από ενέργειες των παικτών του φώναζε: «good job guys» (σ.σ. «καλή δουλειά παιδιά») θέλοντας να τους επιβραβεύσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο και αφού αρχικά δεν έκανε κάποια αλλαγή, είδε τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει και 4ο γκολ, αλλά κυρίως τον είδε να δέχεται ένα ακόμα από αμυντικό λάθος. Το πρώτο γκολ της Τόπολα ήταν και αυτό που τον έκανε, έστω και προσωρινά να εκνευριστεί, αλλά ουσιαστικά ήταν και αυτό που σχολίασε στις δηλώσεις του μετά το ματς. «Θέλουμε δουλειά στον αμυντικό τομέα για να μην δεχόμαστε τέτοια γκολ», είπε και πρόσθεσε: «θετικό είναι ότι δεν δεχτήκαμε γκολ από στημένη φάση».

Προς το τέλος του αγώνα, ο Πορτογάλος τεχνικός, μιλούσε περισσότερο με τους συνεργάτες του, καθώς όλα είχαν κριθεί και είχε την ευκαιρία να σχολιάσει μαζί τους κάποιες φάσεις. Παράλληλα όμως έδωσε και την δυνατότητα στον Ρίτσαρντς να κάνει το ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα» σε μια κίνηση που χαροποίησε όλο τον πάγκο, αλλά και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ο Άγγλος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά πλέον είναι και αυτός έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του.

Στο ματς με την Μπάτσκα Τόπολα, ο Καρβαλιάλ δεν έκανε κάποια έκπληξη, είτε με τις επιλογές του, είτε με τις θέσεις των παικτών του. Ο ίδιος ήθελε να έχει ένα πρώτο δείγμα γραφής και πλέον από τη στιγμή που το απέκτησε θα έχει το χρόνο για να κάνει και τις παρεμβάσεις του πιο έντονες στην ομάδα.

Αυτό όμως που σίγουρα κατάφερε να διορθώσει στις 10 ημέρες που βρίσκεται στη χώρα μας, είναι η διάθεση των παικτών του. Σίγουρα έπαιξαν και για να τον κερδίσουν, αλλά ο ίδιος, ως πτυχιούχος και αθλητικής ψυχολογίας, κατάφερε να τους κερδίσει με τον τρόπο του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News