Στ. Γεωργακόπουλος: O πιο δύσκολος στόχος του Κάρλος Καρβαλιάλ

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ που κέρδισε το πρώτο στοίχημα στον Ολυμπιακό, τα δύο παιχνίδια με Πανσερραϊκό και Ατρόμητο που ακολουθούν και ο επόμενος στόχος των «ερυθρόλευκων» εν όψει της συνέχειας. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Ο Ολυμπιακός με άνεση και στιλ έφτασε στον στόχο της πρόκρισης σε βάρος της Μπάτσκα Τόπολα. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ κατάφερε να κερδίσει το πρώτο στοίχημα από την ώρα που επιλέχθηκε να καθίσει στον πάγκο της ομάδας.

Πλέον το επόμενο βήμα στην Ευρώπη και το Conference είναι μακριά. Οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να συγκεντρωθούν πάσει δυνάμει στο εγχώριο πρωτάθλημα, με στόχο να καλύψουν το χαμένο έδαφος κόντρα σε όλους και σε όλα. Ο 58χρονος τεχνικός, ο οποίος σχεδιάζει μία συμπαγή ομάδα σε άμυνα κι επίθεση, ένα σύνολο που θα δουλεύει το ίδιο καλά και με την ίδια… συμμετοχή μπροστά στις δύο εστίες, οφείλει να της περάσει άμεσα ένα ακόμη στοιχείο, το οποίο θα της χρειαστεί στα επόμενα παιχνίδια.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει αύριο Δευτέρα στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία, ενώ τρεις ημέρες αργότερα την περιμένει ο Ατρόμητος στο Περιστέρι. Πως πιστεύετε ότι θα περιμένουν αυτοί οι δύο αντίπαλοι τον Ολυμπιακό στις έδρες τους; Με ανθοδέσμες; Μάλλον όχι.

Για να μην πάμε μακριά τη βαλίτσα, αν οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν την υπέρβαση και να βγουν μπροστά, θα πρέπει να αποκτήσουν την ανάλογη σκληράδα στο παιχνίδι τους. Να είναι έτοιμοι για πόλεμο, για σκληρή μάχη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Είναι λογικό κι επόμενο ομάδες που δεν έχουν την ποιότητα της ομάδας του Καρβαλιάλ, να προσπαθήσουν να την οδηγήσουν σε μονοπάτια που μπορεί να σκοντάψει. Είναι δεδομένο, λοιπόν, η ατομική ποιότητα δεν αρκεί για να έρθουν οι νίκες σε τέτοια παιχνίδια.

Για τον Ολυμπιακό, όμως, σε αυτή τη φάση, τα τρίποντα είναι μονόδρομος. Κι επειδή ο Καρβαλιάλ είναι έξυπνος άνθρωπος θεωρώ πως δεν επανέφερε τυχαία από τη ναφθαλίνη τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός, παρότι τα χρόνια περνούν και διανύει ήδη το 36ο, είναι ο κορυφαίος σκόρερ στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας, έχει αφήσει το σημάδι του σε κάθε αντίπαλο εντός των συνόρων, άρα μπορεί σίγουρα να βοηθήσει τώρα που η μπάλα… καίει.

Ενα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο που θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός είναι η ασφάλεια στην άμυνα. Δεν θα είναι εύκολο, το είδαμε και στο παιχνίδι της Πέμπτης, ότι οι «ερυθρόλευκοι» στην άμυνα παραμένουν επιρρεπείς στο λάθος και μπορούν να δεχθούν γκολ από το πουθενά. Αίσθησή μου είναι ότι ο νέος κόουτς θα πάει στα σίγουρα και θα ποντάρει περισσότερο στην εμπειρία. Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε νέο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας αρχής δεδομένης από τη Δευτέρα, αποτελούμενο από τον Ιμπόρα και τον Μπιανκόν, όσο το βήμα του Ντόη παραμένει μετέωρο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News