ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ 99-64: Πιέζει, τρέχει και αρέσει η νέα έκδοση του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του και με το τρίπτυχο πίεση στην μπάλα, τρανζίσιον και δημιουργία από το ποστ, επιβλήθηκε του Λαυρίου με το εμφατικό 99-64

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του στο ΣΕΦ, μετά από έναν και πλέον χρόνο απουσίας και επικράτησε του Λαυρίου με 99-64 στο πλαίσιο του «Bwin TOURNAMENT AGAINST COVID-19». Ένα παιχνίδι που έμοιαζε με πρόβα… επιστροφής στην Basket League, όμως το Λαύριο δεν κατάφερε να τιθασεύσει την ορμητικότητα των «ερυθρολεύκων» που με κορυφαίους τους Βεζένκοφ και Λαρεντζάκη και βασικούς άξονες την πίεση πάνω στην μπάλα και το τρανζίσιον παιχνίδι έστειλε θετικά μηνύματα ενόψει της νέας σεζόν.

Διάθεση για τρέξιμο και δημιουργία από χαμηλά

Η απουσία του Παπανικολάου κατέδειξε αμέσως το πρόβλημα όσον αφορά το βάθος στη θέση «3». Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τριάδα Ντόρσεϊ, Γουόκαπ, ΜακΚίσικ, ενώ αργότερα κατέβηκε ο Βεζένκοφ χαμηλότερα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διάθεση για να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, κάτι που μπορούν να πετύχουν αφού οι Ντόρσεϊ και Γουόκαπ πηγαίνουν στο ριμπάουντ και τρέχουν γρήγορα την επίθεση.

Με τον Φαλ στην πεντάδα, βέβαια, το κέντρο βάρους του Ολυμπιακού ήταν στη ρακέτα. Με τις καίριες θέσεις στο ποστ είτε πήγαινε σε εκτέλεση, είτε σε δημιουργία, ταλαιπωρώντας τον Κακλαμανάκη.

Ο Βεζένκοφ ήταν «καυτός» στο ξεκίνημα, με 14 από τους 21 πόντους. Το Λαύριο εξέθεσε με τους Μουράτο και Λιούις την περιφερειακή άμυνα των «ερυθρολεύκων», αφού οι δυο τους βρήκαν διαδρόμους προς τη ρακέτα, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο +12 (27-15).

Τα τρία… χαρτιά της περιφέρειας

Με τις δύο second unit να πατάνε παρκέ τα λάθη διαδέχτηκαν το ένα το άλλο και η παραγωγικότητα του παιχνιδιού έπεσε κατά πολύ. Ο Μουράτος, με την επιστροφή του, αποφάσισε να χτυπήσει πάνω στον Φαλ, που όπως είναι λογικό έμενε μέσα στη ρακέτα μετά το σκριν.

Ο Μπαρτζώκας δεν ήθελε να δει άλλα λάθη και αποφάσισε να ρίξει και τα τρία χαρτιά της περιφέρειάς του στο παρκέ. Σλούκας, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ συνυπήρξαν στο παρκέ και ο Ολυμπιακός εξαφανίστηκε στον ορίζοντα, με καλή κυκλοφορία μπάλας και πόντους στο τρανζίσιον, κλείνοντας το ημίχρονο με διαφορά 23 πόντων, στο 50-27.

Σταθερά Βεζένκοφ, Λαρεντζάκης «παρών»

Δεν άλλαξαν πολλά με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ. Ο Λιούις ήταν ξανά αυτός με την περισσότερη διάθεση και ικανότητα να εκτελέσει για το Λαύριο, βρίσκοντας συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Αμίνου, που κέρδισε μερικές μάχες στο χαμηλό ποστ.

Όμως το δίδυμο Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη έμοιαζε ασυναγώνιστο. Οι δυο τους βομβάρδιζαν το αντίπαλο καλάθι από την περιφέρεια (έφτασαν να έχουν 7/7 τρίποντα αθροιστικά), με τον Λάρι να διαχειρίζεται αρκετές κατοχές ακόμα και ως τρίτος γκαρντ, κοιτώντας πότε την εκτέλεση και πότε τη δημιουργία. Άλλωστε αυτός με τον ΜακΚίσικ -και ολίγον Βεζένκοφ- μοιράστηκαν τα λεπτά που άφησε «ορφανά» με την απουσία του ο Παπανικολάου.

Όσο και αν προσπάθησε το Λαύριο να επιστρέψει στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός δεν το επέτρεψε, κυρίως λόγο του πολύ καλού ποσοστού από την περιφέρεια. Η ομάδα του Σερέλη προσπάθησε να σημαδέψει τον Φαλ που έμενε στη ρακέτα, είτε με τις διεισδύσεις των περιφερειακών, είτε με την ικανότητα του Κακλαμανάκη να βάλει την μπάλα στο παρκέ. Παρόλα αυτά η διαφορές παρέμειναν πάνω από τους 20, αφού οι γκαρντ των Πειραιωτών και ειδικότερα ο Σλούκας δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, με τον Λιβιό να γίνεται αποδέκτης πολλών «πάρε-βάλε» στο φινάλε.

Έτσι, με αυτό το 99-64 το Λαύριο θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι στον μικρό τελικό του τουρνουά, ενώ ο Ολυμπιακός σε παιχνίδι βγαλμένο από την Euroleague της ερχόμενης περιόδου τη Μονακό.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 50-27, 73-51, 99-64

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 12 (3/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ντόρσεϊ 2 (1/1 δίποντο, 0/4 τρίποντα), Λούντζης 7 (5/6 βολές), Λαρεντζάκης 14 (1/1 δίποντο, 4/5 τρίποντα), Μουόσα, Φαλ 5 (1/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 ασίστ), Σλούκας 10 (2/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7 ασίστ), Μάρτιν 8 (4/6 δίποντα), Βεζένκοβ 20 (4/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ), Ζαν-Σαρλ 16 (7/8 δίποντα, 2/3 βολές, 11 ριμπάουντ), Χρηστίδης 2, ΜακΚίσικ 3 (1/4 τρίποντα)

Λαύριο (Σερέλης): Λούις 10 (2), Κάρτερ 2 (1/2 δίποντα, 0/4 τρίποντα), Μπλερ 8 (2), Νικολαΐδης (0/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 λάθηξ), Σμιθ 4 (1), Μουράτος 6 (2/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/6 βολές), Αμινού 11 (1), Πιλάβιος 3, Κακλαμανάκης 6, Γκόινς 7 (1), Γερομιχαλός, Βουλγαρόπουλος 5

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News