Ολυμπιακός - Μακάμπι Τ.Α. 1-4: Ο Θεός... κοιμήθηκε στο Φάληρο και ο Θρύλος την πάτησε σαν πρωτάρης!

Απίθανα πράγματα στο «Καραϊσκάκη»! Ο Ολυμπιακός έκανε παιχνίδι, η Μακάμπι έβαζε τα γκολ! Ό,τι πήγαινε μέσα, έγραφε για τους Ισραηλινούς σε μια νύχτα που οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν πολύ ακριβά το κάθε λάθος! Απίθανη ευκαιρία από τον σκόρερ Ελ Καμπί (52′), δοκάρι ο Καρβάλιο στο 89′!

Ηταν πολύ σκληρή η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του, στο 7ο κατά σειρά παιχνίδι. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που ό,τι έκανε του έπιανε, οι «ερυθρόλευκοι» βίωσαν το απόλυτο μπλακ άουτ καιμια οδυνηρό αιφνιδιασμό. Με τον δαιμόνιο Ζαχάβι να βρίσκεται εκεί που πρέπει κάθε στιγμή, να πετυχαίνει δύο γκολ και να είναι κίνδυνος-θάνατος, η ομάδα του Ρόμπι Κιν, παρέδωσε μαθήματα αποτελεσματικότητας στο Φάληρο.

Απέναντι σε μια ομάδα που μπήκε χωρίς συγκέντρωση στο γήπεδο και με το μυαλό στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν το κάθε λάθος, πέτυχαν 4 γκολ, τα δύο στο πρώτο 10λεπτο και απέκτησαν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης. Από την άλλη πλευρά, και η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Πειραιά που είχε κατοχή μπάλας στο 62%, περισσότερες τελικές εντός κι εκτός εστίας, αλλά δεν είχε ουσία για να πετύχει τα γκολ που έπρεπε, παρότι ο κόσμος της δεν σταμάτησε λεπτό να την ενισχύει και μετά από 6 νίκες προσγειώθηκε ανώμαλα!

Την ενδεκάδα του επαναληπτικού με τη Φερεντσβάρος στη Βουλιαγμένη εμπιστεύθηκε ξανά όπως αναμενόταν η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ο Μεντιλίμπαρ ζήτησε από τους παίκτες του να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και να κυνηγήσουν ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο, μόλις στο 5ο λεπτό, δέχθηκαν την ψυχρολουσία από μία φάση που δεν μύριζε τίποτα επικίνδυνο.

Ο Μίλσον από αριστερά έκανε μια διαγώνια πάσα, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Εσε, ο Ρέτσος μπερδεύτηκε, με αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης ο Ζαχάβι εντός περιοχής για να πετύχει ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του μόλις στο 5′, με πλασέ στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη.

Σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα η ομάδα από το Ισραήλ χτύπησε ξανά. Αυτή τη φορά η κατεβασιά έγινε από δεξιά, ο Ντάβιντα ταλαιπώρησε τον Ορτέγκα, τροφοδότησε τον Πέρετζ που σούταρε δυνατά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, ωστόσο, το ριμπάουντ πήρε ο δεξιός μπακ Σαχάρ που είχε ακολουθήσει τη φάση. Απέφυγε όμορφα τον Κάρμο για να ελευθερωθεί και στη συνέχεια να σκοράρει με άνεση για το 0-2 μόλις στο 9ο λεπτό.

Το νωθρό ξεκίνημα και τα ερασιτεχνικά λάθη προκάλεσαν την έκρηξη του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα το ξύπνημα να είναι απότομο. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κώστας Φορτούνης με μπαλιά-διαβήτη στο δεύτερο δοκάρι, σημάδεψε τον Ελ Καμπί, ο οποίος έπιασε την υπέροχη κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα στην απέναντι πλευρά της εστίας για να γράψει το… λυτρωτικό 1-2, μόλις στο 12′.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα πολύ φθηνά αμυντικά λάθη, αλλά και το πολύ αργό τρανζίσιον από την επίθεση στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κάνουν δύο επιθέσεις και να πετύχουν ισάριθμα γκολ. Μετά τη γρήγορη μείωση του σκορ, ωστόσο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, έβαλαν ένταση στο παιχνίδι τους κι άρχισε να σφυροκόπημα.

Με τον ξεκούραστο Φορτούνη σε μεγάλα κέφια, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, ωστόσο, αναλώθηκαν σε πολλές ανούσιες σέντρες από δεξιά, ενώ από αριστερά ο Ποντένσε άργησε να μπει στο παιχνίδι. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, με τον Μίλσον να ξεφεύγει από τον Ροντινέι, να φτάνει ως τη γραμμή του άουτ, για να τη γυρίσει την κατάλληλη στιγμή στο σημείο του πέναλτι όπου ο δαιμόνιος Ζαχάρι έγραψε ξανά κόντρα στη ροή του αγώνα το 1-3.

Μεσολάβησε ένα επικίνδυνο σουτ του Φορτούνη, για να δημιουργηθεί ξανά κίνδυνος στα μετόπισθεν με τον Ζαχάβι ξανά σε πλεονεκτική θέση να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ηταν ξεκάθαρο ότι ο Ρόμπι Κιν είχε διαβάσει πολύ καλά την αδυναμία του Ολυμπιακού στην αμυντική μετάβαση, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν σε αυτό το σημείο και να πετύχουν τρία γκολ σε μισή ώρα. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε αντιμετωπίσει προβλήματα και στα ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιτωλικό, στα οποία επίσης βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ από αντεπιθέσεις, ωστόσο, κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή στη διάρκεια του β’ μέρους.

Η μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι των δύο ομάδων που επηρέασε ασφαλώς και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους ήταν ότι οι παίκτες της Μακάμπι δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να κάνει παιχνίδι. Κάθε φορά που οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να γυρίσουν τη μπάλα, δέχονταν πολύ δυνατά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα είτε να την χάνουν, είτε να σταματάει ο ρυθμός με φάουλ, τα οποία, ωστόσο, δεν έφεραν κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα.

Γκάζια υπήρξαν στο ημίχρονο, νέες εντολές δόθηκαν, ωστόσο, ο Βάσκος κόουτς δεν βιάστηκε να κάνει αλλαγή. Πράγματι, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να γίνονται πιο πιεστικοί στη μπάλα, άρχισαν να βελτιώνονται στην άμεση ανάκτηση και στο 51′ άγγιξαν το 2-3 με τον Ελ Καμπί να μην μπορεί να νικήσει τελευταία στιγμή τον αντίπαλο κίπερ, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Ορτα.

Το έντονο πρέσινγκ των γηπεδούχων δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ομάδα του Ρόμπι Κιν, με τις επιθέσεις να γίνονται ανά κύματα και στόχο ένα ακόμη γκολ που θα δώσει νέο ενδιαφέρον. Η εικόνα στο β’ μέρος ήταν πολύ διαφορετική από του πρώτου, για τον απλούστατο λόγο ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν πολύ πιο σοβαροί, αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι στο τερέν.

Με κατοχή μπάλας στο 61%, μια τελική λιγότερη στο πρώτο μέρος (7 με 8), η ομάδα του Πειραιά έφτασε ν χάνει με 1-3. Στο 66ο λεπτό, ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε από το γήπεδο τον αρνητικό Τσικίνιο και πέρασε στη θέση του τον Γιώργο Μασούρα για να κάνει καθαρό το 4-2-3-1 με τον Φορτούνη πίσω από τον σέντερ φορ. Ολα για όλα από τον Βάσκο τεχνικό που θέλησε να εκμεταλλευθεί το ανέβασμα της ομάδας του, χωρίς, όμως, να έχουν βρεθεί οι σωστές επιθετικές συνεργασίες.

Σε μια βραδιά που τίποτα δεν πήγε σωστά, μία αντεπίθεση των Ισραηλινών ήταν αρκετή για να βρουν κι άλλο γκολ! Αν έχεις τύχη, διάβαινε! Ο Κανισόβσκι ελίχθηκε από δεξιά, βρήκε όσο χώρο χρειαζόταν για να πασάρει στη κεφάλι του Πέρετζ, ο οποίος σαν σε προπόνηση έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη για το 1-4 στο 73′.

Η προσθήκη του Γιόβετιτς και του Καρβάλιο δεν άλλαξε πολλά, παρότι ο Πορτογάλος χαφ άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 89′ με τη μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι! Όλα στραβά κι ανάποδα για τους «ερυθρόλευκους», όλα καλώς καμωμένα για τη Μακάμπι.

Νέα κεφαλιά του Καρβάλιο στις καθυστερήσεις, η μπάλα ούτε αυτή τη φορά έκανε το χατίρι στους γηπεδούχους…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News