ΠΑΟΚ: Έτσι θα πορευτεί για τους επόμενους 20 αγώνες

Η αντίδραση του Λουτσέσκου στην ερώτηση για τις μεταγραφές και το ξεκίνημα με… μείον δυο.

Ο κάθε προπονητής έχει τον δικό του τρόπο να εκφράζεται, να επικοινωνεί με τα Μέσα και κατ’ επέκταση με τους φιλάθλους. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είναι ο πρώτος  προπονητής του ΠΑΟΚ που βλέπει μια μεταγραφική περίοδο να ολοκληρώνεται χωρίς να έχουν καλυφθεί όλες του οι ανάγκες. Στο παρελθόν υπήρχαν προκάτοχοί του που απλά απέφευγαν να λένε πολλά, υπήρχαν άλλοι που προσπαθούσαν με τον τρόπο τους να πούνε το παράπονό τους, υπήρχαν και εκείνοι που το έλεγαν με χιουμοριστικό αλλά ξεκάθαρο τρόπο.

«Και, τι θέλετε να απαντήσω εγώ τώρα σε αυτό που με ρωτάτε; Ότι, τι;» Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Λουτσέσκου όταν, μετά τη φιλική αναμέτρηση με τη Βέροια, ρωτήθηκε για την αυλαία των μεταγραφών που έπεσε χωρίς ο ΠΑΟΚ να προσθέσει έναν επιτελικό μέσο. Ο Λουτσέσκου, το επικοινωνιακό, το «έχει». Και σε αυτόν τον τομέα, έχει αφήσει το στίγμα του. «Είμαστε πολύ καλά και θα πάμε να παλέψουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι για να παλέψουμε. Κάποιες φορές θα κερδίζουμε παίζοντας καλά, κάποιες φορές θα παίρνουμε το αποτέλεσμα. Οι παίκτες πρέπει να το γνωρίζουν αυτό».

Βέβαια, στην όλη ιστορία, έκανε και η «κέντα» με τον ΠΑΟΚ όχι μόνο να μην κάνει μεταγραφή μεσοεπιθετικά, αλλά το διάστημα πριν το φινάλε των μεταγραφών να τραυματίζεται ο Ομάρ Ελ Καντουρί και να βγαίνει θετικός στον κορωνοϊό ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο ορισμός του «τα είχε χύμα, του ήρθαν και τσουβαλάτα». Ο Λουτσέσκου ξέρει πως ο,τι έγινε, έγινε. Και προετοιμάζεται με φόντο τα σχεδόν 20 επίσημα παιχνίδια που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ μέχρι την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου, όταν και την επόμενη θα ανοίξει η μεταγραφική αγορά.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τόμας Μουργκ είναι οι δυο που υπολογίζονται για το δεξί άκρο της επίθεσης. Οι Αλεξάντρου Μιτρίτσα, Ομάρ Ελ Καντουρί και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι τρεις «διπλοθεσίτες». Όποτε θα αγωνίζονται οι δυο εκ των τριών, θα αλλάζουν θέση ανάμεσα στο «10» και το αριστερό άκρο. Ο Σίντζι Καγκάβα υπολογίζεται για τη θέση «10» αλλά μόνο στα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ καθώς έμεινε εκτός Ευρωπαϊκής λίστας και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας συμπληρώνει το παζλ ως ο «βενιαμίν» της παρέας.

Το να βγει στην επιφάνεια η λίστα με τους ποδοσφαιριστές που απασχόλησαν τον Δικέφαλο, μάλλον έχει τη μικρότερη σημασία. Και το ζητούμενο δεν είναι το αν ο ΠΑΟΚ είναι καλυμμένος ποσοτικά αλλά ποιοτικά. Και σε αυτή την ερώτηση, η απάντηση θα δοθεί μόνο μέσα από τους διαδοχικούς αγώνες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News