Παναθηναϊκός μεταγραφές: Αυτός είναι ο φάκελος Ντραγκόφσκι

ΝΤΡΑΓΚΟΦΣΚΙ

Η Σπέτσια που έμεινε στη Serie B, τα χρήματα που αναμένεται να αξιώσουν οι Ιταλοί και ο Ντραγκόφσκι που «ψήνεται» να μείνει. Ολα τα δεδομένα και το ρεπορτάζ.

Στον Παναθηναϊκό περίμεναν να οριστικοποιηθεί πρώτα το αγωνιστικό μέλλον της ιταλικής Σπέτσια και το πού θα αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική περίοδο, προτού εκκινήσουν τις διαδικασίες για τη μονιμοποίηση του Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι στο Κορωπί τα επόμενα χρόνια.

Η ομάδα της Λιγουρίας ακροβατούσε επί μήνες στο όριο του υποβιβασμού απ’ τη Σέριε B στη Σέριε C, ωστόσο με ένα εξαιρετικό φίνις, συγκέντρωσε 17 βαθμούς στις τελευταίες 10 αγωνιστικές (4 νίκες, 5 ισοπαλίες, μία ήττα) και κατάφερε να τερματίσει στη 15η θέση αποφεύγοντας ακόμη και τα μπαράζ παραμονής.

Το τελευταίο μάλιστα το πέτυχε μόλις στην 38η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όταν νίκησε 2-1 με ανατροπή (!) τη Βενέτσια, στερώντας απ’ την ομάδα της Βενετίας την απευθείας άνοδο και ρίχνοντας στα μπαράζ την Τερνάνα.

Αν η Σπέτσια έπεφτε κατηγορία, το συμβόλαιο του διεθνούς Πολωνού γκολκίπερ (με τον οποίο δεσμεύεται έως το καλοκαίρι του 2025) θα έπαυε να ισχύει -υπάρχει σχετικός όρος- κι όλα θα ήταν πιο εύκολα για τον Παναθηναϊκό, για να τον κάνει δικό του χωρίς κόστος. Απ’ τη στιγμή, όμως, που η ιταλική ομάδα παρέμεινε σε επαγγελματική κατηγορία (και δεν έπεσε στην ημιεπαγγελματική Σέριε C) τα δεδομένα είναι πλέον πολύ συγκεκριμένα.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του δύο δρόμους για να κρατήσει μόνιμα τον «Ντράγκο». Ο πρώτος δρόμος -με βάση τη συμφωνία της 19ης Ιανουαρίου- είναι να καταβάλει στη Σπέτσια έως τις 15 Ιουνίου την οψιόν αγοράς του η οποία φτάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα υπάρχει κι ένα μπόνους 500.000 ευρώ, εάν (μετά από οριστική μεταγραφή στον Παναθηναϊκό) ο Ντραγκόφσκι φτάσει έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών.

Ο δεύτερος δρόμος είναι να επαναδιαπραγματευτεί με την ιταλική ομάδα τα οικονομικά δεδομένα μίας μόνιμης μεταγραφής του.

Στην όλη υπόθεση θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν και δύο πολύ σημαντικές παράμετροι: η πρώτη είναι πως ο Ντραγκόφσκι έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό πως δεν θέλει να επιστρέψει στη Σπέτσια και στη Σέριε B. Η επιθυμία του είναι να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, σε μία ομάδα που είναι πρωταγωνίστρια, του δίνει βασικό ρόλο και θα του προσφέρει την ευκαιρία να επιστρέψει σε πιο υψηλό επίπεδο και (μόνιμα) στην εθνική Πολωνίας.

Γι’ αυτό, απ’ τον Ιανουάριο κιόλας, όταν έγινε το πρώτο deal του δανεισμού του απ’ το ιταλικό κλαμπ προς τον Παναθηναϊκό, ο 26χρονος γκολκίπερ έχει υπογράψει ήδη προσύμφωνο για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τους «πράσινους», το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα, με το που υπάρξει -οποιασδήποτε μορφής- τελική συμφωνία ανάμεσα στο «τριφύλλι» και τη Σπέτσια. Η δεύτερη παράμετρος έχει να κάνει με το οικονομικό στάτους της Σπέτσια.

Η ιταλική ομάδα δεν είναι και στην καλύτερή της κατάσταση οικονομικά κι όπως αναφέρουν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, την επόμενη σεζόν θα αναπροσαρμόσει προς τα κάτω το μπάτζετ της. Ως εκ τούτου, σαφώς και δεν έχει διάθεση να καλύψει το συμβόλαιο του «Ντράγκο» που αγγίζει τις 900.000 ευρώ (ειδικά για έναν παίκτη που δεν τον υπολογίζει) κι είναι δεδομένο πως θα ψάξει κι η ίδια να βρει μία λύση.

Οι πληροφορίες της SportDay αναφέρουν πως από βδομάδα ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τις επαφές με τη Σπέτσια για να προχωρήσει την υπόθεση του Ντραγκόφσκι. Πολύ πιο επίσημα πλέον, μετά από κάποιες διερευνητικές συζητήσεις που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα με την ιταλική ομάδα, αλλά και τον ατζέντη του Πολωνού γκολκίπερ, ο οποίος έχει δώσει ξεκάθαρη προτεραιότητα στο «τριφύλλι».

Απ’ τη στιγμή λοιπόν που κι ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να κρατήσει και να επενδύσει στον Ντραγκόφσκι και να μην ξαναμπεί σε διαδικασία αναζήτησης γκολκίπερ από μηδενική βάση, θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι για μία πιθανή συμφωνία με μικρότερο ποσό απ’ αυτό της οψιόν και πιθανό ποσοστό μεταπώλησης. Με την υπόθεση να περνάει πλέον στο επόμενο στάδιό της..

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News