Βάλουρ - Ολυμπιακός 30-26: Στην Ελλάδα δεν το χάνει!

O Oλυμπιακός λύγισε στον πρώτο τελικό, αλλά στην Ελλάδα δεν το χάνει!

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη Βάλουρ, στον πρώτο τελικό του EHF European Cup, ωστόσο ηττήθηκε με 30-26 στις λεπτομέρειες – Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι μπορούν να πάρουν τον τίτλο και θα παλέψουν για την ανατροπή στον δεύτερο τελικό που θα γίνει το επόμενο Σάββατο (25/5)!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά στο ματς, προηγήθηκε 0-2 με γκολ των Σλίσκοβιτς και Σάββα όμως η Βάλουρ είχε άμεση απάντηση και ισοφάρισε σε 2-2. Οι “ερυθρόλευκοι” που από νωρίς έδειχναν πολύ καλό πρόσωπο επιθετικά ανέκτησαν ξανά διαφορά δυο τερμάτων (2-4) με τους ίδιους σκόρερ και όσο κυλούσαν τα λεπτά διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα (5-6). Οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (7-6) με τον Όσκαρσον ωστόσο οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση και με δυο γκολ του… ασταμάτητου Σάββα πέρασαν ξανά μπροστά με 7-8.

Οι φιλοξενούμενοι στεκόντουσαν εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, είχαν το προβάδισμα (8-9), ενώ αν και η Βάλουρ αν και πέρασε μπροστά (10-9) είδε τον Σάββα να την… τιμωρεί ξανά και να ισοφαρίζει σε 10-10. Οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι… χέρι, η μία “απαντούσε” στην άλλη (13-13) και ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός. Ο Σάββας λίγο πριν την ανάπαυλα έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό 13-14 ωστόσο ο Πέτερσον έφερε στα ίσα το ματς (14-14) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Έβγαλε αντίδραση η Βάλουρ που πήρε τη νίκη με τέσσερα τέρματα διαφορά
Στο δεύτερο μέρος και αντιστράφηκαν οι… ρόλοι. Η Βάλουρ πήρε τα ηνία και είχε το προβάδισμα (17-16), ενώ ο Ολυμπιακός κυνηγούσε το σκορόμως έμενε αρκετά κοντά (19-18). Για πρώτη φορά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεφύγουν στο +3 (21-18) σ’ ένα σημείο που οι Πειραιώτες δεν έβρισκαν αμυντικά και επιθετικά τις λύσεις όμως με φοβερή αντεπίθεση και 3-0 σερί ισοφάρισαν σε 21-21. Αν και η Βάλουρ ξέφυγε ξανά με δυο τέρματα διαφορά (24-22), οι “ερυθρόλευκοι” έφεραν για ακόμη μια φορά το παιχνίδι στα ίσα (24-24).

Ο Όσκαρσον “τιμώρησε” τρεις σερί φορές τα δίχτυα των “ερυθρόλευκων” και έδωσε… αέρα τριών τερμάτων στην Βάλουρ (27-24), ενώ “εκτόξευσε” τη διαφορά στους τέσσερις (29-25) μετά από δυο σερί γκολ του Μάγκνουσον, σ’ ένα σημείο όπου ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να μειώσουν σε 29-26 με τον Σλίσκοβιτς ωστόσο στην τελευταία της επίθεση η Βάλουρ κατάφερε να βρει ξανά δίχτυα με τον Όσκαρσον που διαμόρφωσε το τελικό 30-26.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News