ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC: Η πολυεπίπεδη επιθετική προσφορά του Σάσα Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ συνεχίζει στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν από εκεί που το άφησε τις προηγούμενες με τον Ολυμπιακό, διανθίζοντας το επιθετικό του παιχνίδι, που δε μένει πλέον μόνο στο πολύ καλό μακρινό του σουτ.

Ναι, ο Σλούκας, είναι ο ηγέτης της περιφέρειας του Ολυμπιακού. Ναι, ο Ντόρσεϊ, ήρθε να δώσει στοιχεία που έλειπαν από την περιφέρεια των «ερυθρολεύκων» αλλά η σταθερά της ομάδας ακούει στο όνομα του Σάσα Βεζένκοφ.

Ο φόργουορντ των Πειραιωτών έχει ξεκινήσει… καυτός τη νέα σεζόν, αφού στα φιλικά προετοιμασία είναι το Α και το Ω της επίθεσής τους, πιάνοντας το πράγμα από εκεί που το άφησε πέρσι. Η αλήθεια είναι πως ο Σάσα, άρχισε να δείχνει το πόσο χρήσιμος μπορεί να φανεί στο rotation μίας ομάδας, όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στο λιμάνι, μεσούσης της προπέρσινης σεζόν.

Με το που ακούσει κάποιος το όνομά του, αμέσως τον συνδέει με το φονικό μακρινό σουτ. Δεν έχουν άδικο, βέβαια, αφού ο Βεζένκοφ αποτελεί έναν από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη, με τη μηχανική του σουτ του στο release να είναι, ίσως, η πιο γρήγορη. Ο ίδιος στα τρία τελευταία φιλικά του Ολυμπιακού (εξαιρούμε τη Ρίλσκι) έχει σκοράρει 63 πόντους, με το εκπληκτικό 10/17 τρίποντα!

Και όμως, είναι μεγάλη αδικία να σταθεί κάποιος εκεί, αφού η προσφορά του επιθετικά είναι πολυεπίπεδη και αναμένεται να είναι ακόμα πιο χρήσιμος, καθώς χρόνο με τον χρόνο βάζει στοιχεία στο παιχνίδι, του που δεν είχε παλαιότερα. Ο Βούλγαρος φόργουορντ, ήδη από πρόπερσι, αποτελούσε έναν από τους πιο hustle παίκτες των «ερυθρολεύκων», κηνυγώντας κάθε ριμπάουντ, παρότι υστερεί σε αθλητικότητα. Αν αυτό είναι θέμα διάθεσης, τότε τα υπόλοιπα αποτελούν δείγμα σκληρής δουλειάς και βελτίωσης, όπως το ότι νιώθει πολύ πιο άνετα πλεόν, όταν έχει να αντιμετωπίσει κοντύτερο παίχτη στην άμυνα με αλλαγές.

Στο φιλικό με τη Ζενίτ τον είδαμε να παίρνει κατοχές στο ποστ, όπου έψαχνε κυρίως την έξτρα πάσα στην αδύνατη πλευρά της άμυνας, ενώ, ακόμα, έχει τη διάθεση να βάλει την μπάλα στο παρκέ και να επιτεθεί στην close out. Το τελευταίο είναι και το σημαντικότερο στοιχείο, αφού το σουτ του αναγκάζει πολλές φορές τους αμυντικούς να πέσουν με… φόρα πάνω του και με αυτόν τον τρόπο κερδίζει αρκετά φάουλ ή δημιουργεί ρήγματα με τις διεισδύσεις του.

Ειδικότερα φέτος, με τον Ολυμπιακό να έχει προσθέσει και άλλους ικανούς σουτέρ στο παιχνίδι του, το παραπάνω στοιχείο μπορεί να αποφέρει έναν έξτρα πόλο δημιουργίας στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ήδη στο παιχνίδι με τη Ζενίτ, ο Σάσα μοίρασε 6 ασίστ στους συμπαίκτες του, ενώ σε αυτό με τη Μονακό είχε άλλες 4. Αυτήν τη στιγμή μοιράζεται τη θέση «4» με τον Λιβιό, αλλά με την επιστροφή του Πρίντεζη δεν είναι πως θα πέσουν τα νούμερα της συμμετοχής του, καθώς φαίνεται ότι θα κατέβει αρκετές φορές στο «3».

Όπως είναι λογικό, προηγείται όλων στην ιεραρχία των φόργουορντ και θα επωμιστεί μεγάλο φόρτο εργασίας στο επιθετικό σκέλος, μιας χρονιάς με περισσότερα παιχνίδια, αφού πλέον υπάρχουν και οι εγχώριες διοργανώσεις. Το μόνο δεδομένο είναι πως θα ανταποκριθεί, αφού ακόμα και στις μέρες που τα μακρινά σουτ του δε θα μπουν, μπορεί να «χτυπήσει» διαφορετικά, φτάνοντας, πολλές φορές αθόρυβα, τις 20άρες… 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News