Υπεράνω Ολων: Κάθε χρόνο θα διεκδικούμε και τα 8 Νταμπλ και την διάκριση στην Ευρώπη

Υπεράνω Ολων: Κάθε χρόνο θα διεκδικούμε και τα 8 Νταμπλ και την διάκριση στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός συνολικά διεκδικεί 16 + 8 κούπες. Δεν είναι λοιπόν αποτυχία αν δεν τις παίρνει όλες. Ψηθείτε τώρα καλοκαιριάτικα στα προκριματικά και… τα ξαναλέμε από Αύγουστο μήνα!

Γράφει ο Υπεράνω όλων

Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο. Μόνο η στέρηση και το κόμπλεξ κατωτερότητας μπορούν να γεννάνε τέτοιες φαντασιώσεις. Δεν πλήττεται ούτε το πρεστίζ, ούτε ολόκληρος ο οργανισμός του Ολυμπιακού, επειδή κάποιοι “νάνοι” της δημοσιογραφίας μιλάνε για αποτυχίες. Αποτυχία είναι να αφήνεις για χρόνια την ομάδα σου να τερματίζει προτελευταία στην Ευρωλίγκα και να σκούζεις γιατί μετά απο δεκαετίες έχασες τα κόζια, σαν να παραδέχεσαι ότι σε βοηθούσαν.

Δεν είναι αποτυχία να χάνεις για ένα σουτ το Πρωτάθλημα να κατακτάς Κύπελλο και Σούπερ Καπ απέναντι στο “αντίπαλο δέος”, και να πηγαίνεις για 3η συνεχόμενη χρονιά final 4. Προφανώς κάτι σου έλειπε, ίσως και η τύχη, προφανώς και έπαιξαν ρόλο και οι τραυματισμοί, αλλά και την διαιτησία την λες και εναντίον σου φοβισμένη και προκατειλημμένη.

Ο Ολυμπιακός και ο Ερασιτέχνης

Υπήρξαν κάποιοι που αναρωτήθηκαν γιατί ο ερασιτέχνης ανανέωσε τον Μιτσέλι στο Βόλεϊ γυναικών. Ναι, μας στεναχώρησε ότι χάθηκε άδοξα το Πρωτάθλημα, αλλά γνωρίζαμε ότι πάμε για υπέρβαση. Δεν την ολοκληρώσαμε. Πήραμε μόνο το Κύπελλο, τερματίζοντας πρώτοι στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Δεν αντέξαμε. Στα κρίσιμα ματς έπαιξε ρόλο η ποιότητα των ξένων αθλητριών του Παναθηναϊκού.

Που είναι η αποτυχία; Το γεγονός ότι στο τάιμ- μπρέϊκ παίξαμε χωρίς την Νίζεντιχ που τραυματίστηκε πριν το 5ο σετ; Ότι συντηρούμε 6 τμήματα που πρωταγωνιστούν όλα και όχι 3 τμήματα όπως οι αντίπαλοι μας;

Η αποτυχία του Παναθηναϊκου

Γιατί ας πούμε δεν είναι αποτυχία του ΠΑΟ το γεγονός ότι έχασε Βόλεϊ αντρών και Μπάσκετ γυναικών, και ας είχαν μεγαλύτερα μπάτζετ; Γιατί δεν είναι αποτυχία το γεγονός ότι η ΑΕΚ γιόρτασε τα 100 της χρόνια χωρίς να πάρει πουθενά κούπα; Και είναι “αποτυχία” του συλλόγου η κατάκτηση 2 Ευρωπαϊκών τροπαίων, η συμμετοχή σε 2 ακόμη ευρωπαϊκούς τελικούς , 1ος final 4,και η κατάκτηση 13 εγχώριων τίτλων; Ξέρετε πολλούς προπονητές με το βιογραφικό του Μιτσέλι; Θα ερχόντουσαν ξένες της αξίας της Μλείνκοβα, της Φαριόλ, της Ντι Ιούλιο, προσαρμοσμένες στα οικονομικά μας δεδομένα;

Δεν δικαιούται μια ακόμη ευκαιρία, να κατακτήσει τίτλους μέσα από την δουλειά του, χωρίς να είναι το φαβορί και φέτος, και χωρίς αθλήτριες που κάνουν την διαφορά; Είναι αποτυχημένος δηλαδή ο Μπαρτζώκας;

Που παίζει κατά γενική ομολογία το καλύτερο μπάσκετ ο Ολυμπιακός, και μπόρεσε και στάθηκε όρθιος με τόσους τραυματισμούς κατά την διάρκεια της σεζόν; Θα ήταν ίδια η εξέλιξη της σειράς των τελικών αν είχε την ευχέρεια να αντικαταστήσει οποιονδήποτε ξένο με τον Φαλ; Και στο φινάλε και στα δύο τμήματα , ο Ολυμπιακός με αυτούς στον πάγκο δεν κέρδιζε 2-0 νίκες; Δηλαδή ήταν καλοί τότε και μετά βγήκαν άχρηστοι;

Αυτά είναι αλήθειες…

Όποιος θέλει ας μπει στο τρυπάκι που του πετάνε αυτοί που έχουν για Θεό τους μόνο το χρήμα. Που χορεύουν όπως τους βαράνε τα νταούλια. Που δεν έχουν τσίπα επάνω τους και αποθεώνουν αυτούς που τους είχαν βγάλει τα άπλυτα στη φόρα και τους απέλυαν με τα χειρότερα λόγια, χωρίς να τολμήσουν να “απαντήσουν”. Και αυτά είναι αλήθειες, όχι φαντασιώσεις η απόψεις. Συνέβησαν.

Καλά κάνουν και σερβίρουν το σανό αφού υπάρχουν πρόβατα που το τρώνε. Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο και στα 8 τμήματα του διεκδικεί τα νταμπλ και την διάκριση σε όλα στην Ευρώπη. Συνολικά διεκδικεί 16 + 8 κούπες. Δεν είναι λοιπόν αποτυχία αν δεν τις παίρνει όλες.

Ψηθείτε τώρα καλοκαιριάτικα στα προκριματικά και τα ξαναλέμε από Αύγουστο μήνα. Εμείς πάμε για μπάνια, με την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή κούπα όλων των εποχών αγκαλιά από καταβολής ποδοσφαίρου. Οι δικές σας τροπαιοθήκες είναι άδειες και έχουν πιάσει αράχνες.

Εμείς δόξα τω Θεώ κάθε χρόνο τις επεκτείνουμε. Εσείς ικανοί είστε να μας πείτε ότι το Πρωτάθλημα Ελλάδος και το Κύπελλο στο ποδόσφαιρο ήταν μεγαλύτερη επιτυχία από το UEFA CONFERENCE LEAGUE CUP και το CHAMPIONS LEAGUE των Νέων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News