ΑΕΚ Μπαρέιρο: Αυτός είναι ο «κίλερ» από την Παραγουάη

Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον 27χρονο επιθετικό της Σαν Λορέντζο Ανταμ Μπαρέιρο.

Μεγάλη πρόταση φέρεται πως έκανε η ΑΕΚ για τον σέντερ φορ απ’ την Παραγουάη, Ανταμ Μπαρέιρο! Συγκεκριμένα, την είδηση αποκάλυψε ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο. Οπως αναφέρει, πρόκειται για αποκλειστική είδηση του ιδίου και γράφει πως η ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση στη Σαν Λορέντζο για τον Ανταμ Μπαρέιρο ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα προσθέτει πως γίνονται συζητήσεις για συμβόλαιο τεσσάρων ετών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία περίπτωση που αρέσει στην ΑΕΚ εδώ και αρκετό καιρό καθώς έχει έφεση στο γκολ, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα τον γνωρίζει απ’ τη θητεία του στο Μεξικό. Φυσικά, η «Ενωση» αναζητεί εναγωνίως δύο επιθετικούς, μετά την πώληση του Εκι Πόνσε και την αποχώρηση του Σέρχιο Αραούχο. Ο 27χρονος σέντερ φορ Ανταμ Μπαρέιρο ανήκει στη Σαν Λορέντζο και μάλιστα είναι ο αρχηγός της, όμως το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2025.

Πρόκειται για έναν κεντρικό επιθετικό, τον οποίο γνωρίζει καλά ο Ματίας Αλμέιδα, καθώς έχει μεγάλη θητεία σε ομάδες του Μεξικού, όπου ο τεχνικός της «Ενωσης» είχε καθίσει στον πάγκο της Τσίβας.

Οσον αφορά στην καριέρα του, ο Μπαρέιρο έψαχνε για χρόνια την ομάδα, στην οποία θα ρίξει… άγκυρα και μετά από θητεία σε Μοντερέι (8 συμμετοχές, 1 γκολ), Ατλέτικο Σαν Λουίς (11 συμμετοχές, 2 γκολ), Αλανιασπόρ (41 συμμετοχές, 6 γκολ) και Νασιονάλ (53 συμμετοχές, 21 γκολ), κατέληξε στη Σαν Λορέντζο. Με τους «κυανέρυθρους» της Αργεντινής (υπέγραψε τον Ιανουάριο του 2023 με αντίτιμο 1,9 εκατ. ευρώ απ’ τη Μοντερέι) έχει συμπληρώσει 120 συμμετοχές με 40 γκολ και 6 ασίστ, φορώντας το «11» στην πλάτη. Ενας αριθμός που έχει μείνει κενός στην ΑΕΚ!

Στη θητεία του στην Αλανιασπόρ συνεργάστηκε με τον Μπακασέτα, τον Σιώπη και τον Τζαβέλλα. Παράλληλα, είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της πατρίδας του απ’ τον Οκτώβριο του 2023, έχοντας 6 συμμετοχές , ενώ είναι και στην αποστολή του Κόπα Αμέρικα που ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα. Η χρηματιστηριακή του αξία, σύμφωνα με το Transfermarkt, έχει εκτοξευτεί τον τελευταίο χρόνο στα 6 εκατ. ευρώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News