Γιώργος Χελάκης: Οι δύο όψεις του Μαντί Καμαρά

Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Αφρικανού μέσου και το ρίσκο που πήρε ο ΠΑΟΚ με την απόκτησή του. Εξηγεί ο Γιώργος Χελάκης.

Για τον Μαντί Καμαρά των δύο πρώτων χρόνων στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να γίνεται ούτε συζήτηση. Αυτός ο παίκτης δεν ήταν για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Μετά άρχισε η περίοδος της σταδιακής πτώσης. Μάλλον αναπάντεχης για τους ιθύνοντες στην ομάδα του Πειραιά που αρνήθηκαν γενναιόδωρες προσφορές για την πώληση του. Εδώ φάνηκε ότι η παραμονή έκανε τον ιδιόρρυθμο παίκτη να χάσει το ενδιαφέρον του και να πέσει κατακόρυφα η απόδοση του.

Oταν την επόμενη χρονιά πήγε ως δανεικός στη Ρόμα κάτι είχε στραβωσει. Οι εμφανίσεις του ήταν κατώτερες του αναμενόμενου κι αυτός ήταν ο λόγος που οι Ρωμαίοι δεν το σκέφτηκαν να πληρώσουν τη ρήτρα των οχτώ εκατομμυρίων ευρώ και να τον κρατήσουν.

Ο παίκτης πακεταρισε και επέστρεψε στον Πειραιά με τσακισμένα τα φτερά. Κι είναι αλήθεια πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε φανέλα βασικού. Για περίπου τέσσερις μήνες ο Καμαρά έκανε και καλά παιχνίδια χωρίς να φτάσει στο επίπεδο των δύο πρώτων χρόνων. Ωστόσο η απόδοση του δεν είχε διάρκεια και τα σκαμπανεβάσματά του ήταν μεγάλα. Έπαιζε στον Ολυμπιακό και το μυαλό του ήταν αλλού.

Ήθελε να φύγει από την Ελλάδα και να παίξει στην Ευρώπη. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν θέλησε να συζητήσει καν για ανανέωση του συμβολαίου του. Θεωρούσε ότι ελεύθερος θα μπορούσε να διαπραγματευτεί καλύτερα για τον εαυτό του. Παράλληλα συνέχιζε την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του που τον έφερνε σε ρήξη με τους συμπαίκτες τους αλλά και το προπονητικό team.

Ο,τι περίπου έκανε και στην πατρίδα του και του στοίχισε τον αποκλεισμό από την Εθνική Νέας Γουινέας, εκεί που παίζει ανελλιπώς και διαπρέπει ο Αγκιμπου Καμαρά.

Έτσι έφτασε το καλοκαίρι και η πρόταση από το εξωτερικό με τα καλά λεφτά δεν ήρθε. Κάπως έτσι ο χαρισματικός μέσος αποδέχτηκε την πρόταση κι έγινε παίκτης του ΠΑΟΚ.

Οσα αναφέρθηκαν παραπάνω δεν αμφισβητούν την αξία του Καμαρά ως ποδοσφαιριστή. Καταδεικνύουν το ρίσκο που πήραν ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες για έναν παίκτη με πολλές δυνατότητες και άλλες τόσες ιδιορρυθμίες.

Ειδικά αν σχεδιάζουν να στηριχθούν πάνω του για τη μεσαία γραμμή. Ο καλός Καμαρά θα προσφέρει σε μεγάλο βαθμό στη νέα του ομάδα. Ο γνωστός, προβληματικός Καμαρά είναι δυνατό πολύ σύντομα να βρεθεί να προπονείται μόνος του…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News