Ολυμπιακός Μεταγραφές: Ποιος είναι ο Λιάνκο που βλέπουν για την άμυνα οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός μοιάζει αποφασισμένος για την περίπτωση του Λιάνκο, σχετικά με τη θέση του στόπερ.

Όσο ο Ολυμπιακός δουλεύει τις υποθέσεις ανανεώσεων και… μονιμοποιήσεων των δανεικών, οι διεργασίες τρέχουν και για τις νέες προσθήκες.

Μετά την απόκτηση του Μάρκο Στάμενιτς με δανεισμό, οι «ερυθρόλευκοι» φορτσάρουν για την περίπτωση του Λιάνκο, που ανήκει στη Σαουθάμπτον και πέρασε την τελευταία σεζόν υπό τις οδηγές του Πέδρο Μαρτίνς στην Αλ Γκαράφα, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα του Κατάρ.

Στα μάτια των ανθρώπων του Ολυμπιακού, ο 27χρονος δεξιοπόδαρος στόπερ αποτελεί την ιδανική περίπτωση… προσβάσιμου αμυντικού για τα χρονικά δεδομένα και έτσι είναι αποφασισμένοι να κινήσουν τις διαδικασίες για την απόκτησή του.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει προσεγγίσει ήδη τη Σαουθάμπτον, κάνοντας παράλληλα τις επαφές του με τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να αποχωρήσει από την Ασία και να βρει τον επόμενο σταθμό του στην Ευρώπη ή στη Βραζιλία, από όπου και κατάγεται.

Για αυτόν τον λόγο μάλιστα, ο Λιάνκο απέρριψε την πρόταση της Αλ Γκαράφα, ύψους 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε γίνει αποδεκτή από τους «Άγιους». Η αποδοχή της προσφοράς, πάντως, δείχνει ότι ο πήχης των απαιτήσεων του αγγλικού συλλόγου δεν υπερβαίνει το εν λόγω ποσό, δεδομένου και του ότι ο Βραζιλιάνος μπαίνει στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του.

Ποιος είναι ο Λιάνκο;

Ο Λιάνκο είναι ένας δεξιοπόδαρος κεντρικός αμυντικός, ύψους 1,87μ., που ανήκει από το 2021 στη Σαουθάμπτον, η οποία είχε δαπανήσει 7,5 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει από την Τορίνο.

Στην Ευρώπη βρίσκεται από το 2017 και μετρά 53 συμμετοχές με την Τορίνο, 13 με τη Μπολόνια (αγωνίστηκε εκεί δανεικός για μισή σεζόν) και άλλες 49 με τη Σαουθάμπτον, οι 36 εκ των οποίων είναι στην Πρέμιερ Λιγκ.

Είναι κάτοχος σερβικού διαβατηρίου και το 2019 ήταν βασική επιλογή της εθνικής Βραζιλίας Κ23, με την οποία κατέγραψε δέκα συμμετοχές. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πριν πέντε χρόνια είχε φτάσει και τα 9 εκατομμύρια.

Στη Βραζιλία έχει αγωνιστεί μονάχα στη Σάο Πάουλο, ενώ παλιότερα έπαιζε στις ακαδημίες της Μποταφόγκο, η οποία ενδιαφέρεται σήμερα για την περίπτωσή του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News