ΑΕΚ: Μόνο αν παίξει ως πρωταθλήτρια

Μία μεγάλη διπλή ευκαιρία έχει μπροστά της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μία μεγάλη διπλή ευκαιρία έχει μπροστά της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογίας κερδίζοντας το πρώτο της ντέρμπι στη σεζόν και να αποδείξει ότι δεν είναι ομάδα έδρας.

Ο Μάρκο Νίκολιτς ζητεί απ’ τους ποδοσφαιριστές του τρία πράγματα: πάθος, απόλυτη προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο και μηδενισμό των εύκολων λαθών. Αυτό είναι το τρίπτυχο που μπορεί να οδηγήσει την «Ένωση» σε ένα μεγάλο «διπλό» στο ΟΑΚΑ.

Ο οδηγός υπάρχει και βρίσκεται στα περσινά ντέρμπι. Η ΑΕΚ είχε βρει τον τρόπο να επιβληθεί του Παναθηναϊκού, με τον Γιόβιτς σε ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή όταν σημείωσε χατ τρικ στη νίκη με 3-2 στη Λεωφόρο και τέσσερα γκολ στο εμφατικό 4-0 στην «Αγια-Σοφιά». Εκείνες οι εμφανίσεις έδειξαν τι μπορεί να πετύχει η ομάδα όταν συνδυάζει ένταση, καθαρό μυαλό κι αποτελεσματικότητα.

Πρώτη προϋπόθεση, όμως, είναι να μην επαναληφθούν τα λάθη της Τούμπας. Ο Νίκολιτς δεν θέλει να ξαναδεί αντίπαλο να σεντράρει ανενόχλητος, όπως συνέβη στη φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ. Ούτε να μένουν δύο παίκτες χωρίς ουσιαστική πίεση, όπως ο Ζίβκοβιτς κι ο Σορετίρε, που διέσχισαν το γήπεδο στο δεύτερο γκολ. Ο Ζίνι δεν επέστρεψε να μαρκάρει, ενώ ο ήδη «κιτρινισμένος» Μάγερ δεν μπορούσε να ρισκάρει φάουλ.

Το διακύβευμα απόψε είναι μεγάλο. Μια νίκη θα φέρει την ΑΕΚ στον έναν βαθμό απ’ τον Παναθηναϊκό και θα μεταφέρει την πίεση στους «πράσινους». Αν, στη συνέχεια, επικρατήσει και του Ατρομήτου στο παιχνίδι που εκκρεμεί, θα περάσει πρώτη.

Γι’ αυτό ο Νίκολιτς θέλει ομάδα με χαρακτήρα πρωταθλήτριας: με αποφασιστικότητα, πειθαρχία, συγκέντρωση. Δεδομένης της δυναμικής του Παναθηναϊκού, οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το ντέρμπι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News