ΑΕΚ Μεταγραφές: Γιατί ο Αλμέιδα ήθελε τον Κοϊτά, το «μαύρο διαμάντι»

Η ΑΕΚ έκλεισε την μεταγραφή του Αμπουμπακάρι Κοϊτά για το αριθστερό άκρο της επίθεσης

Το «σίριαλ» του αριστερού εξτρέμ έχει αίσιο τέλος για την ΑΕΚ καθώς ο Δικέφαλος έκλεισε την  mεταγραφή του Αμπουμπακαρί Κοϊτά που βρίσκεται από καιρό το κιτρινόμαυρο μεταγραφικό προσκήνιο. Πλέον το θέμα μπορεί να θεωρείται… τελειωμένο καθώς όχι βρίσκεται στην τελική του ευθεία, αλλά ουσιαστικά όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει έτσι ώστε ο 25χρονος να βγάλει τα κίτρινα της Σεντ Τρούιντεν και να φορέσει αυτά τις ΑΕΚ μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο Μαυριτανός εξτρέμ αναμένεται να ενισχύσει και να αναβαθμίσει το αριστερό «φτερό» της γραμμής  κρούσης του club. Μια θέση που ήταν εξ αρχής προτεραιότητα να αποκτηθεί παίκτης.

Το deal έφτασε τελικά στα 4.000.000 ευρώ με την ανακοίνωση να είναι θέμα χρόνου. Η ΑΕΚ ξεκίνησε από τα 2,5 και έφτασε στα 4.000.000 ευρώ με τον Μάριο Ηλιόπουλο να λέει συνεχώς ναι σε κάθε απαίτηση των Βέλγων για να γίνει η μεταγραφή.

Αξίζει να αναφερθεί πως την τελευταία εβδομάδα η «Ενωση» ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο τόσο για την υπόθεση του Κοϊτά, όσο και σε αυτή του Φελίσιο Μίλσον της Μακάμπι τελ Αβίβ. Η ΑΕΚ είχε ξεχωρίσει τους δύο παίκτες εδώ και καιρό και τα τελευταία 24ωρα οι κουβέντες ήταν πολύ προχωρημένες με αμφότερους τους παίκτες.

Ωστόσο, τελευταία στιγμή μέτρησε η προτίμηση του Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός προτιμούσε τον Κοϊτά καθώς είναι ένας παίκτης που έχει μεγαλύτερη επαφή με τα δίχτυα, πιο άμεσος στον τρόπο παιχνιδιού του και είναι καλός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Από την άλλη, ο Μίλσον ήταν επίσης ένας παίκτης που άρεσε, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο γεννημένος στη Μαυριτανία και κάτοχος βελγικού διαβατηρίου, αριστερός εξτρέμ Αμπουμπακάρι Κοϊτά, πέτυχε την αγωνιστική έκρηξή  του στα 25 του, στην τέταρτη σεζόν της καριέρας του ως βασικός στην πρώτη καριέρα του στο Βέλγιο.

Την περσινή σεζόν, με την Σεντ Τρούιντεν είχε 15 γκολ και 3 ασίστ σε 38 συμμετοχές σε όλες τις  διοργανώσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News