Εθνική Ελλάδος: Ο Γιοβάνοβιτς δεν «ξεγράφει» τον Φορτούνη!

Εθνική Ελλάδος: Ο Γιοβάνοβιτς δεν «ξεγράφει» τον Φορτούνη!

Ο «τρελός του χωριού» της Sportday αποκαλύπτει πως ο νέος εκλέκτορας της Εθνικής Ελλάδος, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σχεδιάζει να μιλήσει με τον Κώστα Φορτούνη για να τον κάνει να αλλάξει γνώμη και να επιστρέψει στην Εθνική.

Πανηγύρισε όλη η Ελλάδα την πρόκριση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μεγάλη υπόθεση το ταξίδι στο Παρίσι, ειδικά εάν σκεφτούμε ότι παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Ιταλία και η Λιθουανία έμειναν εκτός τουρνουά. Δικαιολογημένη, λοιπόν, η αποθέωση του Σπανούλη.

Ο Βασίλης κατάφερε και συσπείρωσε τους διεθνείς. Όπως κατόρθωσε να τους εμπνεύσει. Κάτι που δεν είχαν καταφέρει νωρίτερα στον ίδιο βαθμό ούτε ο Πιτίνο, ούτε ο Σκουρτόπουλος, ούτε ο Ιτούδης. Θα σταθώ και στη συσπείρωση, αλλά και στην έμπνευση του προπονητή.

Πρόκειται, άλλωστε, για τα δύο στοιχεία της επιτυχίας σε κάθε ομάδα. Ακόμα και των Εθνικών.  Με την επιλογή του Γιοβάνοβιτς, στην ΕΠΟ ελπίζουν ότι θα αποκτήσει η Εθνική ποδοσφαίρου και τα δύο στοιχεία που είναι απαραίτητα για την επιτυχημένη μαγιά.

Ο Ιβάν, άλλωστε, απολαμβάνει την εκτίμηση κι εκείνων που έχουν δουλέψει μαζί του, αλλά κι όσων βρέθηκαν απέναντί του. Προφανώς και δεν είναι ο μόνος, αλλά εδώ μιλάμε για έναν απ’ τους καλύτερους γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας.

Κοντεύει… 40 χρόνια στα μέρη μας ο άλλοτε αρχηγός της Ραντ Βελιγραδίου, αν δεν κάνω λάθος.  Μαθαίνω, λοιπόν, ότι ο Γιοβάνοβιτς θα αρχίσει τις προσωπικές επαφές με όλους τους διεθνείς.

Οχι μόνο με εκείνους που βρέθηκαν στις επιλογές του Πογέτ και του… Παπαδόπουλου, αλλά και με όσους αποτέλεσαν εν δυνάμει παίκτες της Εθνικής.

Ακόμα και με τον Φορτούνη θα μιλήσει ο Ιβάν, όπως λένε κάποιοι που κινούνται πέριξ της ΕΠΟ, μιας και δεν έχουν μπει ακόμα μέσα.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από την Εθνική. Αλλά ο Γιοβάνοβιτς ξέρει ότι δεν έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο την πολυτέλεια να στερείται τον καλύτερο παίκτη, τον πιο χαρισματικό και λογικά θα κάνει την επαφή του, για ν’ αλλάξει τη γνώμη του Κώστα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News