ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Σαν τον ΟΦΗ θα ‘ρθουν κι άλλοι, όσο ο Άρης δεν σκοράρει

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τον Άρη που ξεκίνησε από κει που έμεινε, αδικώντας τον εαυτό του με την αδυναμία του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα

Πώς το είπε ο Τιερί Ανρί; Μερικές φορές στο ποδόσφαιρο, πρέπει να σκοράρεις. Αλήθεια τώρα. Λίγες ώρες μετά τη λήξη του αγώνα της πρεμιέρας ανάμεσα στον Άρη και τον ΟΦΗ, προσπαθώντας να βάλεις σε μια σειρά τις σκέψεις σου, αναρωτιέσαι τι συμβαίνει στους ποδοσφαιριστές του Άρη και δεν μπορούν να μετατρέψουν σε γκολ την κυριαρχία τους.

Να πεις ότι ο Άρης δεν έπαιξε καλά; Στο πρώτο ημίχρονο επικράτησε ολοκληρωτικά κόντρα σε μία ομάδα που ήρθε αποφασισμένη με έναν σκοπό. Να παίξει φουλ άμυνα για να πάρει έναν βαθμό και να προσδοκά μέχρι τέλους μήπως εκμεταλλευτεί ένα στιγμιαίο λάθος για να κλέψει και το τρίποντο. Σαν τον ΟΦΗ θα περάσουν πολλές ομάδες φέτος από το Κλεάνθης Βικελίδης. Οι περισσότερες. Η συνταγή είναι γνωστή. Το θέμα είναι για τον Άρη τι θα κάνει για να μην αφήσει πίσω του κι άλλους βαθμούς, όπους αυτούς τους δύο της πρεμιέρας;

Μεσοεπιθετικά ο Άρης λειτούργησε εξαιρετικά. Έψαξε το γκολ με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Έδωσε πλάτος στο παιχνίδι του, πίεσε ψηλά, ανέβασε τα μπακ, κυνήγησε τα κλεψίματα. Όταν έφτανε μια ανάσα από το γκολ, εκεί τα χαλούσε όλα.

Είναι δεδομένο ότι δεν έχει καλές επιλογές όταν πρέπει να σκοράρει. Περιμένεις σουτ, κι ο επιθετικός δίνει πάσα. Περιμένεις πάσα και σεντράρει στην άλλη πλευρά. Τα εύκολα γίνονται δύσκολα, ειδικά όσο περνάει η ώρα και το ματς είναι στο μηδέν.

Ίσως πρέπει να δουλέψει περισσότερο τα στημένα για να γίνει πιο εύκολο το γκολ. Τα κόρνερ και τα φάουλ έξω από την περιοχή πέρασαν αναξιοποίητα. Ίσως να σουτάρει περισσότερο όπως είδαμε σε κάποια φιλικά. Ίσως και η επιλογή του πιτσιρικά Ιρακινού Μοχανάντ Άλι, να του δώσει μία ακόμα λύση. Είναι πάντως γεγονός ότι ο Άκης Μάντζιος με τους παίκτες του πρέπει να βρουν απαντήσεις. Η ποιότητα του κιτρινόμαυρου ρόστερ δεν δικαιολογεί παιχνίδια χωρίς γκολ και χωρίς γκολ δεν κερδίζονται αγώνες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News