Ολυμπιακός: Οι νέοι είναι ωραίοι και ο Ζέλσον Μάρτινς είναι αλλιώς...

Η χορταστική εικόνα κόντρα στη Ναϊμέγκεν, οι ώριμοι… πιτσιρικάδες και η σταθερά ανοδική πορεία του Ζέλσον Μάρτινς.

Ο Ολυμπιακός ήταν χορταστικός στο φιλικό με τη Ναϊμέγκεν, πέτυχε δύο γκολ και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα, πήρε μία εύκολη νίκη και δίχως αμφιβολία σκόρπισε χαμόγελα με την εμφάνισή του.

Λέμε πως στα φιλικά δεν μετράνε τα αποτελέσματα, αλλά το γεγονός ότι το απόγευμα του Σαββάτου οι Πειραιώτες νίκησαν με εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, είναι κάτι που πρέπει να σχολιαστεί. Σε λιγότερο από ένα μήνα αρχίζει το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει ολοένα καλύτερος και το σημαντικότερο είναι πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν έχει ακόμα στα χέρια του ολοκληρωμένο το ρόστερ. Θυμίζουμε πως εκκρεμεί η περίπτωση του Ποντένσε, η απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού και ενός ακόμη στόπερ που θα κάνει τη διαφορά.

Ο Μεντιλίμπαρ, βέβαια, δεν ασχολείται με αυτούς που… λείπουν, αλλά με τους παρόντες και στην Ολλανδία φρόντισε να «ανοίξει» το ρόστερ, κυρίως σε ό,τι αφορά τους πιτσιρικάδες, οι οποίοι μόνο πιτσιρικάδες δεν είναι πια. Στο φιλικό με τη Ναϊμέγκεν χρησιμοποίησε πολλά από τα νέα παιδιά που τον έβγαλαν «ασπροπρόσωπο» κι έδειξαν ότι μαζί με τον Βάσκο προπονητή ωριμάζουν ποδοσφαιρικά και γεμίζουν τις βαλίτσες τους με πολύτιμες εμπειρίες που θα αποτελέσουν οδηγό για το μέλλον τους.

Αυτό, όμως, που έχει ιδιαίτερη σημασία ως γενικότερο συμπέρασμα από την προετοιμασία επί ολλανδικού εδάφους και τα φιλικά που έδωσε ο Ολυμπιακός είναι ο Ζέλσον Μάρτινς. Εχει αναφερθεί ξανά πόσο σημαντικό θα είναι για τη νέα σεζόν να μη ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και να δούμε τον πραγματικό ποδοσφαιριστή και τις ικανότητές του.

Στην Ολλανδία ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ξεδίπλωσε το ταλέντο του και είναι σαν ο Μεντιλίμπαρ να έχει βρει το «κουμπί» του.

Κόντρα στη Ναϊμέγκεν το Σάββατο ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Ηταν το «Α και το Ω» της επιθετικής ανάπτυξης του Ολυμπιακού και ο εκφραστής των αντεπιθέσεων, ξεδιπλώνοντας υπέροχα την ομάδα του. Δεν είναι το γκολ που έβαλε, αυτό είναι το λιγότερο αν και παίζει ρόλο στη ψυχολογία κάθε ποδοσφαιριστή, είναι η διαρκής του άνοδος, από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι καλά, το απολαμβάνει και σίγουρα θα αποτελέσει ένα τεράστιο «όπλο» στα χέρια του προπονητή του εν όψει της δύσκολης, απαιτητικής και μακράς χρονιάς.

ΥΓ: Ντεμπούτο έκανε ο Λορέντσο Πιρόλα, ο οποίος πήρε το βάπτισμα του πυρός και μόνο… ψαρωμένος δεν έδειξε. Σταθερός στις τοποθετήσεις και τις επεμβάσεις του, έδειξε καλά στοιχεία και έρχεται να μεγαλώσει τον ανταγωνισμό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News