Υπεράνω Ολων: Ο Ολυμπιακός έχει δώσει κοντά στα 40 εκατομμύρια μόνο σε ομάδες για μεταγραφές!

Τα απίστευτα χρήματα που έχουν δοθεί, αποκλειστικά και μόνο σε ομάδες για μεταγραφές και η προπαγάνδα των «απέναντι».

Αυτό είναι το συναρπαστικό, για πολλούς, παιχνίδι των μεταγραφών. Άλλους περίμεναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο λιμάνι να έρθουν πρώτοι με μεταγραφή (Βέλντε, Όρτα) και άλλος ήρθε πιο γρήγορα.

Ήταν σίγουρο ότι θα ερχόταν σέντερ φορ που μαζί με τον Ελ Καμπί και τον Κωστούλα θα συμπλήρωνε την 3άδα της επίθεσης στο ρόστερ, έμπειρος, αλλά η αλήθεια είναι ότι προέκυψε ξαφνικά το όνομα του. Άλλους έδειχνε ότι κοίταζε η ομάδα του Πειραιά, τον Γιάρεμτσουκ έφερε, κινούμενη αστραπιαία, χαλώντας την συμφωνία της Μπριζ με την Τράμζοσπορ, αποκτώντας τον απο τους Βέλγους με τα ίδια χρήματα , 3,5 περίπου εκατομμύρια, έχοντας όμως ως σύμμαχο τον παίχτη που προτίμησε να έρθει στον Κυπελλούχο Ευρώπης Ολυμπιακό.

Μια μεταγραφή που στο σύνολο της, αν εξαντληθεί η 4ετία, θα κοστίσει έως και 11 εκατομμύρια ευρώ. Δεν τα λες και λίγα. Με τον Ολυμπιακό να δαπανά έως τώρα για την απόκτηση με μεταγραφή των Κοστίνια, Πιρόλα, Γιάρεμτσουκ, Βέλντε και Όρτα, 17.000.000 ευρώ! Σε αυτά προσθέστε και τουλάχιστον 6-7 εκατομμύρια για τη δεδομένη, για πολλούς, απόκτηση του Ποντένσε, και το νούμερο εκτοξεύεται απλά στα 23-24.

Συν ένα ακόμη στόπερ, που η λογική λέει ότι θα ηγηθεί της άμυνας. Ένα ρόστερ που θα πλημμυρίζει απο νιάτα, ταλέντο, εμπειρία και θα αποτελείται απο παίχτες που ανήκουν στην ομάδα του Πειραιά. Σε ένα ρόστερ 22 συν 3-5 πιτσιρικάδων απο την Κ19, που θέλει ο Μεντιλίμπαρ να έχει στην διάθεση του, και χωρίς ακόμη να έχει αποκτηθεί ο στόπερ, και ίσως ένα αριστερό μπακ αν δεν κρατήσει τον Αποστολόπουλο ως μπακ- απ του Ορτέγκα, ο Ολυμπιακός θα έχει μόλις ένα δανεικό. Τον Στάμενιτς!

Με την χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ να εκτοξεύεται πάνω απο 100.000.000 ευρώ και πάλι. Σε αυτούς να προσθέσω δε την αγορά απο πέρσι των Ορτέγκα(4,5), Έσε (4) Τσικίνιο (1), Άμπι (1,5) , Ζέλσον (3)… με κόστος 14.000.000 ευρώ στις ομάδες τους για την αγορά παιχτών. Συνολικά δηλαδή σε παίχτες που αποτελούν το μισό ρόστερ έχει δοθεί ένα ποσό σχεδόν 40.000.000 ευρώ για μεταγραφές.

Με τα δεδομένα έσοδα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δόθηκαν όλα αυτά τα χρήματα ρε ψεύτες; Η απο τις συνεχείς αυξήσεις του Μ.Κ.; Σας βόλευε και στηρίζατε εκεί την προπαγάνδα σας, περί δήθεν οικονομικής εύνοιας απο την απ΄ευθείας είσοδο στους ομίλους παλιότερα. Λες και τότε δεν επένδυε τα έσοδα πάλι στην ομάδα.

Όχι μωρέ; Η αν δεν έμπαινε δεν θα είχε και πάλι τον Ολυμπιακό πρωταγωνιστή. Η όταν μπήκε αγοράζοντας τις μετοχές, δεν αποπλήρωσε χρέη και έστησε εκ βάθρων το ρόστερ χωρίς έσοδα απο την Ευρώπη. Η δεν έμπαινε συνεχώς στους ομίλους μέσω των προκριματικών.

Πάλι ξεφτιλίστηκε η προπαγάνδα των απέναντι. Που έσπευσε να αναδείξει την πρωτοπορία των ρόστερ των απέναντι σε χρηματιστηριακή αξία χωρίς να έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές του κινήσεις ο Ολυμπιακός. Και εγώ λέω, ότι δεν μπορεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης εν όψει και των 100 χρόνων απο την ίδρυση του συλλόγου να μην κάνει δώρο στον λαό του Ολυμπιακού μέσα στον Αύγουστο το κερασάκι στην τούρτα που θα αποτελεί την μεγαλύτερη μεταγραφή της καλοκαιρινής περιόδου.

Εδώ θα είμαστε να δούμε αν θα βγω ξανά αληθινός. Αλήθειες δεν θέλετε; Αλήθειες θα ακούτε.

Υ.Γ. Στα 14 χρόνια που ηγείται ως Πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει δαπανήσει για την ενίσχυση και του ερασιτέχνη, πέραν των υποχρεώσεων του ως ΠΑΕ,  σχεδόν 30-35.000.000 ευρώ; Ναι ή όχι; Θα απαντήσει κανείς απο όλους αυτούς που στήνουν τις προπαγάνδες αν ισχύει ή όχι, μιλώντας για μια και μόνη φορά την γλώσσα της αλήθειας;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News