ΑΕΚ: Το χοντρό παιχνίδι που γίνεται με τον Πινέδα

Η πλευρά του Ορμπελίν Πινέδα επιμένει να θέλει να φύγει από την ΑΕΚ για τα πολλά χρήματα της Μοντερέι στο Μεξικό.

Η Μοντερέι επιμένει ν’ αποκτήσει τον Ορμπελίν Πινέδα, την ώρα που η ΑΕΚ δεν κάνει βήμα πίσω. Η μεξικανική ομάδα κατέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση κοντά στα 8 εκατ. ευρώ, αλλά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Μάριος Ηλιόπουλος, δεν άφησε περιθώρια και ξεκαθάρισε ότι δεν πωλείται ο παίκτης.

Μιλώντας στο TUDN ο μάνατζερ του Πινέδα, Μάριο Βιγιαρεάλ, μίλησε εκ νέου ανοιχτά για τη διάθεση μεταγραφής του Πινέδα τονίζοντας: «Η αλήθεια είναι ότι βιώνουμε μία άβολη κατάσταση. Είμαι στην Ελλάδα εδώ και 15 ημέρες κι όπως κι ο Ορμπελίν, προσπαθούμε να βρούμε μία λύση για να καταλήξουμε στην καλύτερη συμφωνία μεταξύ των συλλόγων, καθώς εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία του να επιστρέψει στο Μεξικό για προσωπικούς λόγους.

Η αλήθεια είναι πως όταν μιλάω για μία άβολη κατάσταση, είναι επειδή η ΑΕΚ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, με νέο ιδιοκτήτη, που όπως κι ο προηγούμενος θέλει να αφήσει το στίγμα του στην ιστορία της ομάδας. Είναι ένας έξυπνος ιδιοκτήτης, επιτυχημένος επιχειρηματίας και ταυτόχρονα άνθρωπος με υψηλό επίπεδο λογικής. Η ΑΕΚ έκανε μεγάλη προσπάθεια για να αγοράσει τον Ορμπελίν πριν από έναν χρόνο και τη σεβόμαστε πολύ.

Για τον Ορμπελίν, αυτά τα δύο χρόνια στην Ελλάδα ήταν θεαματικά, τα καλύτερα της καριέρας του χωρίς αμφιβολία. Ηρθε στην Ελλάδα για τον Αλμέιδα, αλλά απ’ την πρώτη μέρα, βλέποντας τους οπαδούς της ΑΕΚ και το υπέροχο νέο γήπεδο που έχουν γεμάτο πάθος, ερωτεύτηκε το μεγαλείο του συλλόγου.
Eδωσε όλη του την καρδιά στην ΑΕΚ, αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις, δεν κράτησε τίποτα και ξεπέρασε τις σωματικές του δυνάμεις για να δείχνει πάντα πίστη, ταπεινότητα, προθυμία και σεβασμό σ’ αυτή τη μεγάλη ομάδα. Αγαπά την ΑΕΚ βαθιά και πάντα έτσι θα νιώθει. Γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο κι οδυνηρό γι’ αυτόν να πρέπει να ζητήσει ανοιχτά τη μεταγραφή του στο μεξικανικό ποδόσφαιρο.

Αλλά επιλέγει να είναι ειλικρινής με τη διοίκηση, με τον Αλμέιδα, με τους συμπαίκτες του και
πάνω απ’ όλα με τους οπαδούς, παρ’ όλο που αυτός είναι ο πιο δύσκολος δρόμος γι’ αυτόν. Ζητεί βοήθεια από το διοικητικό συμβούλιο και κατανόηση. Η Μοντερέι σεβάστηκε τις διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ κι ανυπομονεί για τις επόμενες κινήσεις».

Πινέδα: Επαγγελματίας σε όλα

Ο Ορμπελίν Πινέδα όλο αυτό το διάστημα των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τη σκληρή κι
άτεγκτη στάση της ΑΕΚ απέναντι στο αίτημά του να πάει στη Μοντερέι, είναι άψογος στα Σπάτα.
Καθημερινά προπονείται κι είναι διαθέσιμος στον προπονητή του, Ματίας Αλμέιδα, με τον οποίο
διατηρούν πολύ καλή σχέση, παρά την επιθυμία του παίκτη. Γι’ αυτό δεν αποκλείεται να δούμε αύριο στην Ανδόρα ακόμη και βασικό τον Πινέδα για πρώτη φορά φέτος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News