Παρίσι 2024: Καθάρισε ο Σηκουάνας- Έναρξη για το τρίαθλο και χρυσό για τους Γάλλους!

Μετά απο συνεχόμενες αναβολές, ο Σηκουάνας καθάρισε και το τρίαθλο ξεκίνησε κανονικά για τους αθλητές.

Οι αναβολές ήταν πολλές, το τρίαθλο καθυστέρησε σημαντικά, όμως σήμερα (31/7), τα νερά του Σηκουάνα καθάρισαν και οι αθλητές ξεκίνησαν την μάχη τους στο τρίαθλο. Πιο συγκεκριμένα, οι αθλητές αναμένονταν να βουτήξουν στον ποταμό το πρωί της Τρίτης (30/7), όμως ελάχιστες ώρες πριν την έναρξη του αγωνίσματος, οι διοργανωτές αποφάσισαν την αναβολή του τελικού, αφού τα επίπεδα μόλυνσης στον Σηκουάνα είναι απαγορευτικά, με την τελευταία επιθεώρηση να πραγματοποιείται τα ξημερώματα της Τρίτης (30/7).

Σήμερα (31/7), οι διοργανωτές έδωσαν το «πράσινο φως» στη διεξαγωγή του αθλήματος, καθώς οι αναλύσεις στην ποιότητα του νερού φάνηκαν κατάλληλες, παρά τα εμπόδια του καιρού το προηγούμενο βράδυ.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι επιβεβαίωσαν ότι το τρίαθλο γυναικών και ανδρών θα διεξαχθεί κανονικά. Τα αποτελέσματα των τελευταίων αναλύσεων νερού, που ελήφθησαν στις 3.20 π.μ., κρίθηκαν ικανοποιητικά» 

Οι γυναίκες ξεκίνησαν στις 08:00 (τοπική ώρα) και οι άνδρες στις 10:45.

Στις γυναίκες, η Μπογκράντ τερμάτισε πρώτη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Τζούλι Ντερόν από την Ελβετία και στο τρίτο σκαλί του βάθρου την Βρετανίδα, Μπεθ Πότερ. Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Γαλλίας στο συγκεκριμένο άθλημα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News